Column

Zware Kees: bromschepen

Gedurende mijn loopbaan ben ik veel typen schepen tegengekomen: koopvaardijschepen, ankerbehandelingsschepen, onbemande bodemonderzoeksschepen, noem maar op. Toch word ik verrast door een type waar ik nog nooit van heb gehoord. Mijn aandacht wordt dan ook direct getrokken als ik een artikel lees in een krant uit de Zaanstreek.

De in de zon te drogen gehangen was in Vitoria moest worden overgedaan.
De in de zon te drogen gehangen was in Vitoria moest worden overgedaan. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: bromschepen | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: bromschepen

Gedurende mijn loopbaan ben ik veel typen schepen tegengekomen: koopvaardijschepen, ankerbehandelingsschepen, onbemande bodemonderzoeksschepen, noem maar op. Toch word ik verrast door een type waar ik nog nooit van heb gehoord. Mijn aandacht wordt dan ook direct getrokken als ik een artikel lees in een krant uit de Zaanstreek.

De in de zon te drogen gehangen was in Vitoria moest worden overgedaan.
De in de zon te drogen gehangen was in Vitoria moest worden overgedaan. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer