Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Woede over het meer is niet verdwenen

ZOUTKAMP

Het is dit jaar veertig jaar geleden dat de Lauwerszee werd afgesloten als gevolg van de Deltawet. Rond Zoutkamp waren deze zomer tal van festiviteiten opgetuigd met onder meer een expositie op de proefboerderij in de Kollumerwaard, een dag van de garnaal, een vaartocht van oude reddingboten en een open dag op de spuisluizen. De plaatselijke vissers hebben echter nog steeds gemengde gevoelens over de afsluiting, die er destijds diep inhakte. De afsluiting van de Fries-Groningse zeearm bracht hun vissersdorp Zoutkamp achter de dijk.

1 / 2
Woede over het meer is niet verdwenen 2

Woede over het meer is niet verdwenen 2

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook