Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Grinza-vloot lijkt onverslijtbaar

SCHAGEN

Ze zijn al meer dan veertig jaar oud en genieten landelijke bekendheid. De zelfzuigende beunschepen van de zandexploitatiemaatschappij van De Vries & Van de Wiel uit Schagen. Alle dragen ze de naam Grinza, samenvoeging van grind en zand, met daarachter een volgnummer in Romeinse cijfers. En als het aan Hans Stammes en Jan van de Wolfshaar ligt, wordt de vijftig jaar ook met gemak gehaald.

1 / 5
Grinza-vloot lijkt onverslijtbaar 5

Grinza-vloot lijkt onverslijtbaar 5

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Cora

  Uiteraard een typfoutje de Grinza IV was de grootste Grinza ooit.

 • Cora ter Morsche van den Akker

  Ik mis nog een Grinza er waren er namelijk 9.
  Mijn vader Teun van den Akker, heeft namelijk op de Grinza V en op de grinza IV (Saeftinge) gevaren de Grinza VI was namelijk de grootste ooit.

  Ik heb mijn jeugd op de Grinza’s doorgebracht samen met mijn broer Jan en mijn zusje jeannette.
  Ik weet nog wel een groot en belangrijk project alwaar de Grinza’s hebben meegegwerkt, namelijk het op Delta hoogte brengen van de afsluitdijk.

 • cees van utrecht

  die grinza VII gaat als het aan piet ligt nog 50 jaar mee
  piet begint binnen kort aan zijn 2e jeugd als hij 65 word

 • edje

  Bolnes Rules

 • cees van utrecht

  piet ! jij liep onlangs toch zo te klagen dat er allemaal 110 en 135 meters in de schuttevaer stonden en dat jij met je VII als het mooiste scip nooit aandacht kreeg in de krant ,je dreigde zelfs het abbonnement op te zeggen , en kijk nu eens wat een roem over jou en je bedrijf , je moet zeker nog 40 jaar wachten eer een 110 of 135 meter die roem krijgt , en schuutevaer gefeliciteerd piet blijft nu zeker abbonne van jullie
  gr neef van piet

 • sjaak

  als de grinza schepen zo lang mee gaan als de holland van van de kamp geweest zullen ze nog 50 jaar ronddopperen.mijn vader heeft er 18 jaar opgevaren en is er 45jaar af.
  nog veel succes.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook