Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Fairpartnerkapitein verklaart ramp voor RvdS

DEVENTER

‘Ik heb ze nog gevraagd terug te gaan naar Algerije. Maar ze wilden worden gered. Kennelijk dachten ze redelijk goed van hun bootje te kunnen overstappen naar onze uitgelaten gangway. Ze zaten met z’n twaalven in een open bootje van vijf meter met maar een paar decimeter boven de waterlijn. Toen ging ineens een man of tien stáán. Voor mijn ogen zag ik het bootje zinken.’

Dat vertelde kapitein C.J.H. Schraa van het 144,21 meter lange zwareladingschip Fairpartner, afgelopen week op de zitting van de Raad voor de Scheepvaart waar de scheepsramp van 3 december 2007 werd behandeld. Veertig tot vijftig mijl uit de kust van Algerije, maar vlakbij de Fairpartner, verdronken toen tien van de twaalf bootvluchtelingen, ondanks reddingspogingen vanaf het zwareladingschip.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook