Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Aircoat kleeft luchtlaag aan onderwaterschip

Karlsruhe

Een schip ondervindt aanzienlijk minder weerstand wanneer de romp door een smerend luchtlaagje van het langsstromende water wordt gescheiden. Testen met luchtkamers onder het vlak en langs de scheepshuid stromende luchtbelletjes toonden dat de afgelopen jaren al aan.

1 / 3
De Salvinia waterplant vormde de opmaat tot de ontwikkeling van de Aircoat Technology. (Foto Arbeitsgruppe prof. Schimmel, KIT)

De Salvinia waterplant vormde de opmaat tot de ontwikkeling van de Aircoat Technology. (Foto Arbeitsgruppe prof. Schimmel, KIT)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.