Zware Kees: Turfboet

Wie ooit op de Maasvlakte is geweest zal waarschijnlijk onder de indruk zijn geraakt van de immense aantallen containers die hier worden overgeslagen. In de Amazonehaven, Europahaven, Amaliahaven en Prinses Arianahaven; tienduizenden containers, zover het oog reikt. Honderden containerkranen lossen en laden de grootste containerschepen, soms met een capaciteit van 24.000 teu, in razend tempo. Dag en nacht, in weekends en op feestdagen.

Schematische tekening turfoverslag.
Schematische tekening turfoverslag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: Turfboet | Schuttevaer.nl

Zware Kees: Turfboet

Wie ooit op de Maasvlakte is geweest zal waarschijnlijk onder de indruk zijn geraakt van de immense aantallen containers die hier worden overgeslagen. In de Amazonehaven, Europahaven, Amaliahaven en Prinses Arianahaven; tienduizenden containers, zover het oog reikt. Honderden containerkranen lossen en laden de grootste containerschepen, soms met een capaciteit van 24.000 teu, in razend tempo. Dag en nacht, in weekends en op feestdagen.

Schematische tekening turfoverslag.
Schematische tekening turfoverslag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer