Bemanning verlaat brandende Yantian Express

Alle bemanningsleden van het containerschip Yantian Express van Hapag Lloyd, waarop sinds vrijdag 4 januari brand woedt, zijn zondag van boord gehaald. De brand ontstond 650 mijl uit de Canadese oostkust. Het schip was onderweg van Colombo naar Halifax.

Het vuur begon in één container aan dek en breidde zich vervolgens uit naar containers er omheen. Bestrijding van de brand moest vrijdagnacht worden gestaakt vanwege slechte weersomstandigheden. Het Nederlandse zware-ladingschip Happy Ranger van BigLift was op korte afstand van de Yantian Express en verlegde haar koers om hulp te bieden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer