Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bemanning verlaat brandende Yantian Express

HALIFAX

Alle bemanningsleden van het containerschip Yantian Express van Hapag Lloyd, waarop sinds vrijdag 4 januari brand woedt, zijn zondag van boord gehaald. De brand ontstond 650 mijl uit de Canadese oostkust. Het schip was onderweg van Colombo naar Halifax.

Het vuur begon in één container aan dek en breidde zich vervolgens uit naar containers er omheen. Bestrijding van de brand moest vrijdagnacht worden gestaakt vanwege slechte weersomstandigheden. Het Nederlandse zware-ladingschip Happy Ranger van BigLift was op korte afstand van de Yantian Express en verlegde haar koers om hulp te bieden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook