Noorse bulkcarrier raakt op drift op de Weser

Als gevolg van harde wind en sterke stroming is de Noorse bulkcarrier Star Grip (IMO 8420787) maandag 24 september rond het middaguur losgeslagen van de pier bij Brake op de Weser. Toen de vier boeglijnen het begaven raakte het 198 meter lange en 30 meter brede schip op drift.

De carrier knalde met het achterschip tegen de eveneens aan de pier liggende Liberiaanse bulkcarrier S Bronco (IMO 9311050). Het Noorse schip dreef verder de rivier op maar kon door snel ingrijpen van de bemanning op stroom worden gelegd. De verkeerscentrale Bremerhaven regelde daarna sleephulp waardoor de Star Grip weer veilig aan de pier kon worden afgemeerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer