Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Noorse bulkcarrier raakt op drift op de Weser

BRAKE (D)

Als gevolg van harde wind en sterke stroming is de Noorse bulkcarrier Star Grip (IMO 8420787) maandag 24 september rond het middaguur losgeslagen van de pier bij Brake op de Weser. Toen de vier boeglijnen het begaven raakte het 198 meter lange en 30 meter brede schip op drift.

De carrier knalde met het achterschip tegen de eveneens aan de pier liggende Liberiaanse bulkcarrier S Bronco (IMO 9311050). Het Noorse schip dreef verder de rivier op maar kon door snel ingrijpen van de bemanning op stroom worden gelegd. De verkeerscentrale Bremerhaven regelde daarna sleephulp waardoor de Star Grip weer veilig aan de pier kon worden afgemeerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook