Zware Kees: Duurzaam

Niemand zal het zijn ontgaan: alles moet duurzaam. Ben ik helemaal mee eens. Duurzame spullen bijvoorbeeld. Neem aan boord kwalitatief goede dingen mee, dan is er minder kans dat ze kapot gaan. Matroos Jimmy heeft daar nog niet van gehoord. Hij zit al wekenlang elke dag in een dikke catalogus vol belastingvrije spullen te loeren.

Het lijkt of hij de inhoud uit het hoofd wil leren. In deze catalogus worden hebbedingen ronkend aangeprezen in over elkaar heen buitelende superlatieven. Eén fotootje, al dan niet gefotoshopt, moet de laatste twijfels wegnemen. En het werkt: in Antwerpen aangekomen heeft matroos Jimmy maar één doel. Zo snel mogelijk zijn bestelling plaatsen (Laptop voor spotprijzen! Onmisbaar voor werk, school of thuis! Voor nog geen 300 dollar!).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer