Zware Kees: Temperaturen

Iedere week, ergens halverwege, denk ik na over een onderwerp voor mijn column. Deze week blijkt dat niet erg moeilijk: ik kan zomaar kiezen uit twee onderwerpen. Het eerste werd me in de schoot geworpen door mijn scheepsagent in China. In zijn mail lees ik: ‘pls send us list of all crew’s body temperature wz master’s sign and stamp.’

Door Kees Wiersum
Wat krijgen we nu, is mijn eerste reactie. Waarom is die agent zo nieuwsgierig naar onze lichaamstemperatuur? En temperatuur op welk moment? Wanneer je net slaapdronken uit je kooi rolt? Of wanneer je de hele dag buiten hebt gewerkt bij temperaturen rond de zes graden? En, ook niet onbelangrijk, hoe ga ik deze temperaturen opnemen? Áls ik het al ga doen natuurlijk, vooralsnog zie ik niet in wat een Chinese agent moet met deze persoonlijke informatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: Temperaturen | Schuttevaer.nl

Zware Kees: Temperaturen

Iedere week, ergens halverwege, denk ik na over een onderwerp voor mijn column. Deze week blijkt dat niet erg moeilijk: ik kan zomaar kiezen uit twee onderwerpen. Het eerste werd me in de schoot geworpen door mijn scheepsagent in China. In zijn mail lees ik: ‘pls send us list of all crew’s body temperature wz master’s sign and stamp.’

Door Kees Wiersum
Wat krijgen we nu, is mijn eerste reactie. Waarom is die agent zo nieuwsgierig naar onze lichaamstemperatuur? En temperatuur op welk moment? Wanneer je net slaapdronken uit je kooi rolt? Of wanneer je de hele dag buiten hebt gewerkt bij temperaturen rond de zes graden? En, ook niet onbelangrijk, hoe ga ik deze temperaturen opnemen? Áls ik het al ga doen natuurlijk, vooralsnog zie ik niet in wat een Chinese agent moet met deze persoonlijke informatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer