Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Stijgende charterhuren

PAPENDRECHT

De huren voor de capesizers zijn na afloop van de feestelijkheden in China korte tijd gestegen. Zo werd de Seafighter (181.000 dwt, 2015) werd voor 12 maanden gecharterd voor $ 23.000 per dag. Toen het schip in de vaart kwam was de markt heel slecht. In 2016 werd ze voor 12 maanden gecharterd voor $ 6950 per dag.

Maar de verbetering was van korte duur. De gemiddelde charterhuur voor de capesizers daalde intussen weer tot onder $ 10.000 per dag. Door de grote Chinese staalproductie zal naar verwachting de charterhuur wel weer stijgen. China heeft wel een enorme hoeveelheid erts in voorraad van bijna 160 miljoen ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook