Samskip neemt Nor Lines over

Als het Noorse kartelbureau haar toestemming geeft kunnen de laatste handtekeningen worden gezet onder een contract waarbij Samskip alle activiteiten van concurrent Nor Lines overneemt. Ook de 170 personeelsleden worden door Samskip overgenomen. Nor Line, onderdeel van de DSD Group zet per jaar circa 110 miljoen euro om.

Samskip neemt Nor Lines over

Volgens Samskip betreft de overname alle terminalactiviteiten, transportdiensten en opslagactiviteiten van het in Stavanger gevestigde bedrijf. Verder zal Samskip vijf van de zeven multipurpose schepen van Nor Lines via een charterovereeenkomst gaan berederen. Die activiteiten worden onder de naam Nor Lines voortgezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer