Zware Kees: Better eat food!

Door Kees Wiersum | Greg Jackson, AQIS quarantaineofficier in Australië zet een stap in de kombuis en ziet een rat wegschieten. Hij schrikt, maar niet duidelijk is of dat van de rat is of van de kok die hij nu in een schemerdonkere hoek ontwaart. Op sandalen en met een morsig, gevlekt voorschot over zijn enorme buik lijkt hij een beul uit de Middeleeuwen. Met zijn rug naar de officier staat hij een homp vlees te bewerken. Stukken wit vet vallen op de vloer. Met een geroutineerde voetbeweging schuift de kok het vleesafval onder de werkbank. Hij neemt een diepe haal van een nattig geworden shagje dat aan zijn onderlip gekleefd zit. Een lange askegel valt op het vlees wanneer hij zich omdraait naar de quarantaineofficier. ‘Wat mot je, zoek je wat?’ snauwt de kok.

Zware Keer: Better eat food

‘Eh, ik kom de kombuis inspecteren en…’ De kok kijkt hem vernietigend aan en wijst met zijn mes naar de controleur. ‘Je komt niet gelegen! Je ziet toch dat ik bezig ben?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: Better eat food! | Schuttevaer.nl

Zware Kees: Better eat food!

Door Kees Wiersum | Greg Jackson, AQIS quarantaineofficier in Australië zet een stap in de kombuis en ziet een rat wegschieten. Hij schrikt, maar niet duidelijk is of dat van de rat is of van de kok die hij nu in een schemerdonkere hoek ontwaart. Op sandalen en met een morsig, gevlekt voorschot over zijn enorme buik lijkt hij een beul uit de Middeleeuwen. Met zijn rug naar de officier staat hij een homp vlees te bewerken. Stukken wit vet vallen op de vloer. Met een geroutineerde voetbeweging schuift de kok het vleesafval onder de werkbank. Hij neemt een diepe haal van een nattig geworden shagje dat aan zijn onderlip gekleefd zit. Een lange askegel valt op het vlees wanneer hij zich omdraait naar de quarantaineofficier. ‘Wat mot je, zoek je wat?’ snauwt de kok.

Zware Keer: Better eat food

‘Eh, ik kom de kombuis inspecteren en…’ De kok kijkt hem vernietigend aan en wijst met zijn mes naar de controleur. ‘Je komt niet gelegen! Je ziet toch dat ik bezig ben?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer