BCTN met Vos Transport in Deventer containeroverslag

Terminaloperator BCTN en wegtransporteur Vos Transport gaan samen een binnenvaartcontaineroverslag in de haven van Deventer aanleggen en exploiteren. BCTN laat er twee elektrisch aangedreven schepen van 86 meter op varen, afgestemd op de lengte van de Prins Bernhardsluis.

BCTN met Vos Transport in Deventer containeroverslag

BCTN en Vos Transport tekenden 12 maart een intentieovereenkomst met de gemeente . De verwachting is dat de containeroverslag, de negende locatie van BCTN, in 2020 in gebruik wordt genomen. De containeroverslag wordt, met vier afvaarten per week naar en van Nijmegen, in schepen tot 60 containers, onderdeel van een lijnverbinding met Rotterdam en Antwerpen. Vos Transport gaat het transport verzorgen, zo mogelijk met elektrische vrachtauto’s, naar en van de terminal op het Deventer haventerrein aan de Westfalenstraat waar nu nog het recycleplein van Circulus-Berkel is gevestigd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer