LOVT wil één SVB-kantoor voor kinderbijslag internaatskinderen

Op Prinsjesdag in september wordt bekend wat er met de dubbele kinderbijslag gaat gebeuren. SGP-Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf is bang dat die voor schippers met kinderen op een internaat niet blijft bestaan. Dat scheelt varende ouders zo’n 250 euro per kind per kwartaal. Het oudercontact LOVT wil de regeling vereenvoudigen en pleit voor uitvoering door één SVB-kantoor.

Door Marja de Vet

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (14)

  • De overheid gaat de dubbele kinderbijslag afschaffen voor mensen die vanwege hun werk hogere kosten hebben om aan de leerplichtwet te voldoen.
    Dan weet ik nog wel een besparing voor de minister.
    Copie uit ambtenaren-info van de Europese Commissie;
    Als u uw vaderland heeft moeten verlaten om voor de Europese Commissie te komen werken, heeft u recht op een ontheemdingstoelage van 16% van uw basissalaris.

    De Commissie biedt een aantal gezinstoelagen, die afhankelijk zijn van de gezinssituatie van de ambtenaar.Het gaat hierbij onder andere om een kostwinnerstoelage, een gezinstoelage, een toelage voor schoolgaande kinderen en een toelage voor nog niet leerplichtige kinderen.Deze vergoedingen komen tegemoet in de kosten van gezinsonderhoud wanneer men voor een internationale organisatie werkt.Voor meer informatie zie het Statuut (art. 62 tot en met 71 en bijlage VII ).

    Geplaatst door: rianne op
  • Gewoon alle subsidie weg voor het internaat en extra kinderbijslag ook weg .
    Als je je kinderen na het het internaat doet moet het gewoon op je eigen kosten doen
    Je wil zelf kinderen daar hoef niet de hele gemeenschap voor op te draaien .

    Geplaatst door: ja mee gerit op
  • aan c. de vette,

    als je aan de wal woont en je hebt kinderen tot 18 jaar die om wat voor reden dan ook hun kinderen niet bij zich kunnen hebben dan krijgen die ook tegemoetkoming in de onderhouds- en studiekosten indien ze 5 dagen per week uitwonend zijn (dus waarom zou dit bij schippersouders niet gelden)
    als je aan de wal als man en vrouw allebei een baan hebt dan is het normaal en waarom zou een schippersechtpaar niet met zijn 2 mogen werken.

    Geplaatst door: jessica op
  • @C.de Vette.

    Vaak ben ik het met je eens maar met dit onderwerp niet.
    Maar ik denk wel te weten waar de schoen wringt.Jij hebt bewust of onbewust gekozen zonder een partner,die actief mee werkt aan boort ,gekozen voor een binnenvaartonderneming.
    Hierdoor heb jij inderdaad meer personeel nodig als een z.g.n. familie bedrijf.Maar als jij denkt dat wij omdat mijn vrouw aan boort mee werkt en twee kinderen op internaat zo financieel in het voordeel zijn t.o.z. van jouw bedrijfsvorm dan maak je een denkfout!Schoolgeld/opleiding,internaatsbijdrage,kleding,reiskosten [auto,trein,taxie,]enz,enz.Komt bij ons nog bovenop dat wij twee man in dienst hebben.
    Nu vraag ik mij af,welk financieel voordeel heb ik tegenover jou?Ik heb even uit gerekend dat ongeveer €1.200,00 per maand goedkoper zijn tenopzichte van jouw bedrijf wat personeel aangaat.[ik heb geen reiskosten gerekend]Van €41,60 per dag winst kunnen we het gezin in het gezinsbedrijf echt niet draaiend houden,of vindt jij dat wel?

    Mvg
    Falco

    Geplaatst door: F.Schoenmakers/ms Revisio op
  • @ Jessica.

    Ik heb de beslissing genomen met personeel te varen,dit kost mij 65.000 euro per jaar.
    Ik verwacht daar geen subsidie voor.
    Ik zie dan ook niet in dat een (gezins)bedrijf,welk zich die personeelskosten al spaart ook nog eens allerlei subsidies op kan strijken,het is immers uw eigen keus om als gezinsbedrijf te werken,zoals het mijn keus is met personeel te werken.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Eigenlijk om een gezonde economie te verkrijgen,en oneerlijke concurrentie uit de weg te ruimen,zou wereldwijd elke vorm van subsidie, of bedrijfuitkering afgeschaft moeten worden.
    Eigenlijk is het dus ook zo dat het niet klopt dat mensen zonder kinderen betalen voor mensen die wel kinderen hebben.
    Dan zou je ook nog eens de enorme graaicultuur aan moeten pakken,maar dat gaat niet lukken daar diegene die dit controleren ook naar hartelust meegraaien.
    Ook zou er weer loon naar werken ingevoerd moeten worden wat ook de economie bevorderd en de algehele welstand.
    Nu is het zo dat de kleine ondernemer en de middenstand voor alles opdraaien.
    Ook zouden de mensen die een uitkering ontvangen even stil moeten staan bij waar het geld vandaan komt.
    Dat wil niet zeggen dat je de werkelijk behoeftige mensen niet zou moeten helpen.
    Wij hebben ook een dochter en krijgen dubbele kinderbijslag,maar door ons vaargebied is ze in het buitenland op school en internaat(hebben we zelf voor gekozen en zijn we tevreden mee.)
    Maar oneerlijk is het dan ook wel dat de kinderen die in nederland in het internaat wonen een behoorlijk grote subsidie krijgen en die in het buitenland niet dit zou ook gelijk moeten zijn,of nog beter helemaal niet moeten bestaan voor de eerlijkheid van zaken.
    Gaat je kind in het buitenland op school steekt de censis de subsidie in zijn zakken dat hebben we uitgezocht.
    Dit had nooit bij deze instantie mogen worden ondergebracht,maar gewoon bij het rijk moeten worden ondergebracht(vanwege graaicultuur)…
    Goed,ieder het recht op zijn mening hierover,gelukkig maar,en dat moet ook zo blijven.
    Zo,is het ook fout dat als een werknemer op vakantie gaat en daar bijvoorbeeld met skieen zijn botten breekt de baas hem door moet betalen,dat klopt ook niet,want die moet ook een vervangende werknemer betalen.(Gebeurd redelijk vaak)
    En zo is er veel krom in de wereld,maar het volmaakte is moeilijk te realiseren.
    Verder heeft mevr Jessica wel gelijk wat de wet betreft,maar nogmaals als men de dubbele kinderbijslag afschaft kan ik het ergens wel begrijpen al is het natuurlijk niet leuk.
    En daar heb je het weer……het klopt eigenlijk niet dat anderen voor je kinderen moeten betalen,maar als dit stopgezet wordt,dan ook even alle andere subsidies en ook de internaatsubsidies stopzetten.
    Hoe heet het ook weer…..gelijke monniken,gelijke kappen.
    Dus ook die enorme niet verdiende bonussen en veel te hoge topsalarissen eventjes stoppen aan mensen die het niet verdiend hebben en het land naar de bliksem helpen.
    OOk bij de regering bijvoorbeeld,die eigenlijk een vertegenwoordiging van het volk is,maar wat niet meer zo overkomt.
    Kortom er is veel volksverlakkerij in de wereld.
    Maar het is niet te hopen,dat LOVT,of Censis het beheer krijgt over de kinderbijslag daar men dan ook weer lekker graait in het geld van anderen,en dit in eigen zakken steekt.
    Groeten en goeie vaart aan allen

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel ms Sunisha op
  • het verdubbelde bedrag is ongeveer €250,= PER KIND/PER KWARTAAL

    Geplaatst door: kees op
  • aan c de vette,

    omdat u personeel kinderen heeft waarvan er minimaal 1 ouder bij de kinderen is krijgt u personeel geen dubbele kinderbijslag, die kinderen zijn immers thuiswonend.

    als gezinsbedrijf kinderen heeft op internaat dan betekend dit dat ze uitwonend zijn om te voldoen aan de leerplichtwet een door de overheid regeling.
    het uitwonend zijn van de kinderen door de week betekend dat er om de kinderen in de weekenden en vakanties te zien flinke kosten gemaakt moeten worden, denk alleen al eens aan de benzine/gas/diesel of bv op internaat en aan boord een buro enz. dus die verdubbeling is echt geen luxe
    (criterium 5 dagen en nachten om dubbele kinderbijslag te ontvangen)

    Geplaatst door: jessica op
  • Ik vaar met personeel,mijn personeel heeft kinderen,ik betaal mijn personeel zodat zij ook hun kinderen kunnen onderhouden.
    Die krijgen geen dubbele kinderbijslag.
    Waarom moeten mijn collega’s die zich het personeel uitsparen ook nog eens extra voordelen ontvangen,voordelen die ik mede door de loonbelasting mag ophoesten.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @Willem,

    Wat praat je dom.
    Wie heeft het over een miljoenen hpotheek?
    De meeste die mkinderen op t internaat hebben zijn de “kleinere” schepen.
    Inderdaad een gigantisch bedrag is t niet, maar t is een tegemoetkoming t.o.v. ouders die aan de wal wonen en die extra kosten niet hebben dus gerechtigd en reeel.

    Geplaatst door: Pjotr op
  • Het dubbele deel is ongeveer 250 euro per kwartaal

    Geplaatst door: Jikke op
  • volgen mij moet jikke terwisga een ander bedrag noemen want dit klopt niet !!

    Geplaatst door: jessica op
  • Niet iedereen heeft een 2000 tonner.
    En wat zijn prive inkomsten/uitgaven en wat is zakelijk?!

    Geplaatst door: klein schippertje op
  • Wat is dat beetje kinderbijslag nu ten opzichte van een miljoenenhypotheek. En wat ten opzichte van onze vervoersprijzen. Eén dubbeltje per week per ton is voor een tweeduizendtonner tweehonderd euro in de week keer 45 weken is 9000 euro. Zoveel kinderbijslag krijgt niemand. Toch?…Alleen mee calculeren. Thats all..

    Geplaatst door: willem op

Reageer

LOVT wil één SVB-kantoor voor kinderbijslag internaatskinderen | Schuttevaer.nl

LOVT wil één SVB-kantoor voor kinderbijslag internaatskinderen

Op Prinsjesdag in september wordt bekend wat er met de dubbele kinderbijslag gaat gebeuren. SGP-Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf is bang dat die voor schippers met kinderen op een internaat niet blijft bestaan. Dat scheelt varende ouders zo’n 250 euro per kind per kwartaal. Het oudercontact LOVT wil de regeling vereenvoudigen en pleit voor uitvoering door één SVB-kantoor.

Door Marja de Vet

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (14)

  • De overheid gaat de dubbele kinderbijslag afschaffen voor mensen die vanwege hun werk hogere kosten hebben om aan de leerplichtwet te voldoen.
    Dan weet ik nog wel een besparing voor de minister.
    Copie uit ambtenaren-info van de Europese Commissie;
    Als u uw vaderland heeft moeten verlaten om voor de Europese Commissie te komen werken, heeft u recht op een ontheemdingstoelage van 16% van uw basissalaris.

    De Commissie biedt een aantal gezinstoelagen, die afhankelijk zijn van de gezinssituatie van de ambtenaar.Het gaat hierbij onder andere om een kostwinnerstoelage, een gezinstoelage, een toelage voor schoolgaande kinderen en een toelage voor nog niet leerplichtige kinderen.Deze vergoedingen komen tegemoet in de kosten van gezinsonderhoud wanneer men voor een internationale organisatie werkt.Voor meer informatie zie het Statuut (art. 62 tot en met 71 en bijlage VII ).

    Geplaatst door: rianne op
  • Gewoon alle subsidie weg voor het internaat en extra kinderbijslag ook weg .
    Als je je kinderen na het het internaat doet moet het gewoon op je eigen kosten doen
    Je wil zelf kinderen daar hoef niet de hele gemeenschap voor op te draaien .

    Geplaatst door: ja mee gerit op
  • aan c. de vette,

    als je aan de wal woont en je hebt kinderen tot 18 jaar die om wat voor reden dan ook hun kinderen niet bij zich kunnen hebben dan krijgen die ook tegemoetkoming in de onderhouds- en studiekosten indien ze 5 dagen per week uitwonend zijn (dus waarom zou dit bij schippersouders niet gelden)
    als je aan de wal als man en vrouw allebei een baan hebt dan is het normaal en waarom zou een schippersechtpaar niet met zijn 2 mogen werken.

    Geplaatst door: jessica op
  • @C.de Vette.

    Vaak ben ik het met je eens maar met dit onderwerp niet.
    Maar ik denk wel te weten waar de schoen wringt.Jij hebt bewust of onbewust gekozen zonder een partner,die actief mee werkt aan boort ,gekozen voor een binnenvaartonderneming.
    Hierdoor heb jij inderdaad meer personeel nodig als een z.g.n. familie bedrijf.Maar als jij denkt dat wij omdat mijn vrouw aan boort mee werkt en twee kinderen op internaat zo financieel in het voordeel zijn t.o.z. van jouw bedrijfsvorm dan maak je een denkfout!Schoolgeld/opleiding,internaatsbijdrage,kleding,reiskosten [auto,trein,taxie,]enz,enz.Komt bij ons nog bovenop dat wij twee man in dienst hebben.
    Nu vraag ik mij af,welk financieel voordeel heb ik tegenover jou?Ik heb even uit gerekend dat ongeveer €1.200,00 per maand goedkoper zijn tenopzichte van jouw bedrijf wat personeel aangaat.[ik heb geen reiskosten gerekend]Van €41,60 per dag winst kunnen we het gezin in het gezinsbedrijf echt niet draaiend houden,of vindt jij dat wel?

    Mvg
    Falco

    Geplaatst door: F.Schoenmakers/ms Revisio op
  • @ Jessica.

    Ik heb de beslissing genomen met personeel te varen,dit kost mij 65.000 euro per jaar.
    Ik verwacht daar geen subsidie voor.
    Ik zie dan ook niet in dat een (gezins)bedrijf,welk zich die personeelskosten al spaart ook nog eens allerlei subsidies op kan strijken,het is immers uw eigen keus om als gezinsbedrijf te werken,zoals het mijn keus is met personeel te werken.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Eigenlijk om een gezonde economie te verkrijgen,en oneerlijke concurrentie uit de weg te ruimen,zou wereldwijd elke vorm van subsidie, of bedrijfuitkering afgeschaft moeten worden.
    Eigenlijk is het dus ook zo dat het niet klopt dat mensen zonder kinderen betalen voor mensen die wel kinderen hebben.
    Dan zou je ook nog eens de enorme graaicultuur aan moeten pakken,maar dat gaat niet lukken daar diegene die dit controleren ook naar hartelust meegraaien.
    Ook zou er weer loon naar werken ingevoerd moeten worden wat ook de economie bevorderd en de algehele welstand.
    Nu is het zo dat de kleine ondernemer en de middenstand voor alles opdraaien.
    Ook zouden de mensen die een uitkering ontvangen even stil moeten staan bij waar het geld vandaan komt.
    Dat wil niet zeggen dat je de werkelijk behoeftige mensen niet zou moeten helpen.
    Wij hebben ook een dochter en krijgen dubbele kinderbijslag,maar door ons vaargebied is ze in het buitenland op school en internaat(hebben we zelf voor gekozen en zijn we tevreden mee.)
    Maar oneerlijk is het dan ook wel dat de kinderen die in nederland in het internaat wonen een behoorlijk grote subsidie krijgen en die in het buitenland niet dit zou ook gelijk moeten zijn,of nog beter helemaal niet moeten bestaan voor de eerlijkheid van zaken.
    Gaat je kind in het buitenland op school steekt de censis de subsidie in zijn zakken dat hebben we uitgezocht.
    Dit had nooit bij deze instantie mogen worden ondergebracht,maar gewoon bij het rijk moeten worden ondergebracht(vanwege graaicultuur)…
    Goed,ieder het recht op zijn mening hierover,gelukkig maar,en dat moet ook zo blijven.
    Zo,is het ook fout dat als een werknemer op vakantie gaat en daar bijvoorbeeld met skieen zijn botten breekt de baas hem door moet betalen,dat klopt ook niet,want die moet ook een vervangende werknemer betalen.(Gebeurd redelijk vaak)
    En zo is er veel krom in de wereld,maar het volmaakte is moeilijk te realiseren.
    Verder heeft mevr Jessica wel gelijk wat de wet betreft,maar nogmaals als men de dubbele kinderbijslag afschaft kan ik het ergens wel begrijpen al is het natuurlijk niet leuk.
    En daar heb je het weer……het klopt eigenlijk niet dat anderen voor je kinderen moeten betalen,maar als dit stopgezet wordt,dan ook even alle andere subsidies en ook de internaatsubsidies stopzetten.
    Hoe heet het ook weer…..gelijke monniken,gelijke kappen.
    Dus ook die enorme niet verdiende bonussen en veel te hoge topsalarissen eventjes stoppen aan mensen die het niet verdiend hebben en het land naar de bliksem helpen.
    OOk bij de regering bijvoorbeeld,die eigenlijk een vertegenwoordiging van het volk is,maar wat niet meer zo overkomt.
    Kortom er is veel volksverlakkerij in de wereld.
    Maar het is niet te hopen,dat LOVT,of Censis het beheer krijgt over de kinderbijslag daar men dan ook weer lekker graait in het geld van anderen,en dit in eigen zakken steekt.
    Groeten en goeie vaart aan allen

    Geplaatst door: Gerrit van den Adel ms Sunisha op
  • het verdubbelde bedrag is ongeveer €250,= PER KIND/PER KWARTAAL

    Geplaatst door: kees op
  • aan c de vette,

    omdat u personeel kinderen heeft waarvan er minimaal 1 ouder bij de kinderen is krijgt u personeel geen dubbele kinderbijslag, die kinderen zijn immers thuiswonend.

    als gezinsbedrijf kinderen heeft op internaat dan betekend dit dat ze uitwonend zijn om te voldoen aan de leerplichtwet een door de overheid regeling.
    het uitwonend zijn van de kinderen door de week betekend dat er om de kinderen in de weekenden en vakanties te zien flinke kosten gemaakt moeten worden, denk alleen al eens aan de benzine/gas/diesel of bv op internaat en aan boord een buro enz. dus die verdubbeling is echt geen luxe
    (criterium 5 dagen en nachten om dubbele kinderbijslag te ontvangen)

    Geplaatst door: jessica op
  • Ik vaar met personeel,mijn personeel heeft kinderen,ik betaal mijn personeel zodat zij ook hun kinderen kunnen onderhouden.
    Die krijgen geen dubbele kinderbijslag.
    Waarom moeten mijn collega’s die zich het personeel uitsparen ook nog eens extra voordelen ontvangen,voordelen die ik mede door de loonbelasting mag ophoesten.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @Willem,

    Wat praat je dom.
    Wie heeft het over een miljoenen hpotheek?
    De meeste die mkinderen op t internaat hebben zijn de “kleinere” schepen.
    Inderdaad een gigantisch bedrag is t niet, maar t is een tegemoetkoming t.o.v. ouders die aan de wal wonen en die extra kosten niet hebben dus gerechtigd en reeel.

    Geplaatst door: Pjotr op
  • Het dubbele deel is ongeveer 250 euro per kwartaal

    Geplaatst door: Jikke op
  • volgen mij moet jikke terwisga een ander bedrag noemen want dit klopt niet !!

    Geplaatst door: jessica op
  • Niet iedereen heeft een 2000 tonner.
    En wat zijn prive inkomsten/uitgaven en wat is zakelijk?!

    Geplaatst door: klein schippertje op
  • Wat is dat beetje kinderbijslag nu ten opzichte van een miljoenenhypotheek. En wat ten opzichte van onze vervoersprijzen. Eén dubbeltje per week per ton is voor een tweeduizendtonner tweehonderd euro in de week keer 45 weken is 9000 euro. Zoveel kinderbijslag krijgt niemand. Toch?…Alleen mee calculeren. Thats all..

    Geplaatst door: willem op

Reageer