Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeiljacht test natuurlijke antifouling op reis om de wereld

GENT/OOSTENDE

Onderzoekers van de Universiteit Gent testen een nieuw soort antifouling. Het gaat om een duurzame beschermlaag die is ontwikkeld op basis van gerecycled afval van schaaldieren. Het product wordt uitgeprobeerd op een zeiljacht dat een tocht rond de wereld maakt.

Het nieuwe materiaal dat de aangroei van de scheepshuid moet tegengaan bestaat uit chitosan, een stof die wordt gemaakt uit afval van schaaldieren. Volgens de wetenschappers heeft de stof van nature een beschermende werking tegen schimmels en bacteriën.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook