Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ook de Vios ontkomt (nog) niet aan walstroomplicht

DEN HAAG 

Het feit dat kabels in het gangboord gevaar kunnen opleveren voor de bemanning betekent niet dat een schipper mag afzien van het aansluiten van walstroom waar dat verplicht is. Dat is kort samengevat de mening van de advocaat-generaal bij de Hoge Raad in Den Haag. 

1 / 1
Kuipers voerde aan dat hij zijn schip niet op de walstroom had aangesloten vanwege de veiligheid, maar vond geen gehoor voor zijn argument. (Archieffoto familie Kuipers)

Kuipers voerde aan dat hij zijn schip niet op de walstroom had aangesloten vanwege de veiligheid, maar vond geen gehoor voor zijn argument. (Archieffoto familie Kuipers)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • J.Teunisse

  Kijk beste mensen. De Nederlandse rechtsstaat heeft na de betrokkenheid van een regeringspartij bij een rechtszaak tegen een politieke opponent iedere blijk van neutraliteit verloren. Is de rechter/ voorzitter van de rechtbank toevallig lid in de raad van bestuur/ commissarissen van het haven bedrijf Rotterdam? dan zijn uw winkansen onder 0. Vrees ik.

 • O Klinkenberg

  Me too!

 • G.J. van der Vlies

  Je verliest het altijd tegen die lui. Ze hebben er geen flauw benul van wat wij moeten doen om een ligplaats te vinden, en dan ook nog een waar je je generator mag gebruiken. Die ligplaatsen zijn er bijna niet meer en zeker niet in Rotterdam. Ook word er totaal niet aan gedacht wat wij moeten organiseren om die stroom aan te sluiten en ja ook de veiligheid aan dek met allerlei losliggende 380 volt kabels. Verder is op de meeste plaatsen nog steeds de aardlek te licht en ook de zekeringen. Als we het daarbij dan ook nog hebben over de kostprijs van de walstroom dan zijn wij er wel een beetje klaar mee. Het hangt ons de keel uit.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook