Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Goedkope vlag aan kop in Duitse zeehavens

WIESBADEN

Bijna de helft van alle goederen die in Duitse zeehavens binnenkomen of vertrekken (48,9%) wordt verscheept met schepen die onder goedkope vlag varen. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek Destatis.

Liberia en Panama zijn de belangrijkste vlaggenstaten van zeeschepen die Duitse havens aandoen, blijkt uit de statistieken. Schepen onder Liberiaanse vlag vervoerden 29,6 miljoen ton, schepen met de vlag van Panama 27,5 miljoen ton. Schepen onder Duitse vlag komen pas op de derde plaats met 22,7 miljoen ton. Malta staat op de vierde plaats.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook