Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overal waar u vaart: Gun recreatieschipper zijn vaarwater

Dordrecht

Traditioneel begint in Nederland op 1 april het recreatieseizoen. Dit betekent dat u vanaf nu weer recreatievaart kunt verwachten op de vaarwegen. Dat vergt extra oplettendheid, want de vaarweg is niet van de een of de ander, maar moet worden gedeeld. Dat zal na een relatief rustige ‘winterperiode’, wat het aantal recreatieschepen betreft, best weer even wennen zijn de komende tijd.

Door Joop van Belle, Regiocoördinator Noord- en West Brabant BLN-Schuttevaer

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • G.M. Noldes

  Het lijkt erop dat het niet hoeven hebben van een vaarbewijs gelijk staat aan het niet hoeven kennen van het reglement. Dat is volgens mij het grootste probleem, je weet nooit wat de pleziervaart gaat doen, uitzonderingen daargelaten.

  Als ik op de fiets ga zitten heb ik ook geen rijbewijs nodig, maar ik mag toch echt niet links rijden, door rood rijden, op de stoep rijden, op de snelweg rijden enz enz enz, dat vind iedereen heel normaal, maar koop een bootje en er bestaan plots geen regels meer.

 • a.o stienstra

  Waarom de politiek er niet aan wil om vaarbewijzen verplicht te stellen voor iedere vaarweggebruiker is voor mij totaal onbegrijpelijk . Wellicht dat veel stemvolk zelf er een jachten op nahoud , en dat de politieke partijen daarom hun handen er niet aan willen branden . Kan stemmen kosten .

 • Rienk abrahamse

  Het lijkt me betee dat BLN eens gaat eisen dat pleziervaart een vaarbewijs moeten hebben op hoofdvaarwateren. Er blijven genoeg kleine waterwegen over voor mensen zonder vaarbewijs. Of moeten we elk jaar weer lezen dat er mensen overlijden door ongelukken met beroepsvaart?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook