Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeemijn in Amsterdamse haven

AMSTERDAM [update]

Groot was woensdag 31 januari de schrik toen de bemanning van een kraanschip van Beens Dredging bij het Java-eiland in de Amsterdamse haven een 600 kilo zwaar explosief in de grijper van de boordkraan kreeg.

1 / 1
Zeemijn in Amsterdamse haven

Zeemijn in Amsterdamse haven

Nadat snel enkele foto’s waren gemaakt werd het explosief voorzichtig weer op de bodem van het IJ neergelegd. Uit voorzorg werd de kade afgezet en de afvaart van de veerpont vanaf het Azartplein gestremd. Volgens de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie gaat het om een zeemijn. Heel opmerkelijk, omdat tijdens de Tweede Wereloorlog eigenlijk alleen vliegtuigbommen op de hoofdstad zijn geworpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook