Schuttevaer hoopt op voortzetting Oranje beschermheerschap

Koninklijke Schuttevaer wacht de officiële berichtgeving af, maar de kans bestaat dat de nautisch-technische belangenorganisatie in de binnenvaart zonder beschermvrouwe of -heer verder moet.

Koningin Beatrix is nu nog beschermvrouwe van de ‘koninklijke’, maar NRC Handelsblad meldde zaterdag dat van de 80 beschermvrouwschappen er ‘tientallen’ worden geschrapt om de 75-jarige vorstin te ontlasten. Een enkele erefunctie van Beaxtrix zal naar Willem-Alexander overgaan. Het betreft dan vooral de functies die traditioneel door de koning of koningin van Nederland gedragen worden. Welke functies dat zijn, zal op 30 april duidelijk worden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer