Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Overal waar u vaart: Extra regels op Westerschelde 

Sommelsdijk

De Westerschelde is een van de drukst bevaren wateren ter wereld. Op weinig plekken is de scheepvaart zo divers als op deze zeearm in Zeeland. De vaarweg staat in open verbinding met de Noordzee en de Schelde. De Westerschelde is een belangrijke verbinding tussen Antwerpen en Vlissingen. De lengte is 95 kilometer en de breedte varieert van 2000 meter tot 8000 meter. De Westerschelde kent grote getijdeverschillen en veel zandplaten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • G.C Fongers

  Zo lang er loodsen zijn die mekaar overhalen in de bocht van Bath. Word het met een loods varen ook niet veiliger

 • m de graaf

  volgens mij is het zo als men over juiste papieren beschikt moet het geen probleem zijn om de Wschelde te bevaren ,men heeft heden ten dage allerlei hulpmiddelen aan boord ,eletronische kaarten enz tevens wordt men gevolgd door de verkeersposten.Nu zijn er incidenten geweest met passagierschepen straks met vrachtschepen misschien moeten daar dan ook loodsen mee ?

 • Bos ms Vagebond

  Elzinga gaat u eens 40 west Europese Kapteins zoeken . Ik ben het eens dat het een probleem is op de Westerschelde . Te weinig vaarwater kennis en spraak verwarring . Hoeft geen loods te zijn mag ook gewoon een aflosser zijn met de juiste papieren. En ik weet wat een ervaren Kaptein verdiend op een cruiseschip dat is zeer riant . En heeft niks te maken met het oostblok

 • elzinga

  Nog meer loodsen nodig maar Scheldemond krijgt nu t rooster al niet rond. En dat allemaal omdat het niveau van de dekstaf van de rivier cruise vaart beneden alle peil is. Misschien even bij de kern van het probleem beginnen en wat strenger worden tav de cruise vaart. Deze schepen worden gevoerd door lage loon mensen uit vnl oostblok landen. Waarom wordt dat niet benoemd.

 • j.hagens

  De Loods beslist of er de volgende maal een Loods nodig is.
  Is dit niet zoiets als de Slager die zijn eigen Vlees keurt.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.