Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

BLN: ‘Coronaclausules doen cruciale bedrijfstak de das om’

ZWIJNDRECHT

Binnenvaartbranchevereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer geeft in een persbericht gehoor aan de oproep (‘Coronaclausule niet accepteren’) van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in Schuttevaer: ‘Ook BLN-Schuttevaer haalt fel uit naar alle partijen die met deze aanpak een cruciale bedrijfstak de das omdoen. Deze situatie is onacceptabel!’

1 / 1
Minister Cora van Nieuwenhuizen op de Schuttevaer-voorpagina van 3 april 2020.

Minister Cora van Nieuwenhuizen op de Schuttevaer-voorpagina van 3 april 2020.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • J.D. Ruijtenberg

  Jan Steenstra hahahahaha over slap praatje gesproken

 • j.hagens

  Als het Bedrijf personeel heeft die door Corona zijn getroffen, en er geen andere mensen zijn te vinden die het schip kunnen lossen, heeft u gelijk, dan kan je bijv. half overliggeld geven, maar om nu alles op de Schipper c.q. Eigenaar van het Schip af te wenden gaat mij wat te ver, natuurlijk moet je er samen uit komen.
  Alleen is het niet zo dat iedereen maar door deze afschuwelijke ziekte wordt getroffen, en is men bang voor misbruik van de situatie.

 • J.J. Steenstra

  Lekker slap praatje. Hoe willen we nu dingen onderbouwen in een vrije en open markt? Markt totaal ingestort maar er moet wel betaald worden naar ‘normale’ markt. En wat is normaal? En wie moet uiteindelijk dan het liggeld betalen als bedrijven zich beroepen op overmacht door pandemie? Bevrachters? Zijn die dan schuldig aan dat een schip niet lost? En wat als de zaken omdraaien en een schipper door Corona geveld wordt? Zal het dan ‘normaal’ worden gevonden als schipper wordt gedwongen zijn lading af te leveren? Beroept die schipper zich dan ook niet op dezelfde overmacht? En tenslotte, daarom mogen/kunnen we toch uitstel aflossing aanvragen? Om de bedreigingen van deze totaal verstoorde tijd op te vangen omdat er niemand schuldig
  Ik weet wel dat is allemaal niet houdbaar als je ergens ineens komt te liggen omdat bedrijf ‘dicht’ is. Maar alles afwentelen op een ander kan in een open en vrije markt ook niet. Vind het daarom ook geen verstandige praat.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.