Filippijnse matroos kwijt na sms’je

Schipper Rens den Breejen van het beunschip Compromis was twee weken geleden met één sms’je van Gyron Crew zijn Filippijnse matroos kwijt. De boodschap van het bericht uit Manilla: de tewerkstellingsvergunning is ingetrokken, matroos Winston Lobitos is dus illegaal aan boord.

Den Breejen begrijpt er niets van, zonder matroos kan hij niet varen. Hij belt met Dolf Cornet, die behalve directeur van detacheringsbureau Gyron Crew BV in Nederland ook zijn zwager is. Cornet zegt van niets te weten. Van UWV krijgt Den Breejen niet meer dan een bevestiging dat het intrekken van de vergunning een feit is. Niet de reden, niet door wie. Terwijl Lobitos volgens de schipper toch al tweeëneenhalf jaar lang ‘zeer goed’ zijn werk doet en deel uitmaakt van het gezinsleven aan boord van de Compromis. ‘Totaal geen klagen over, maar hij vindt zijn loon te laag’, vertelt schipper Den Breejen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (64)

  • Mischien schept deze site wat meer duidelijkheid?

    http://www.weethoehetzit.nl/situatie/34/ik-ga-werken-met-buitenlandse-arbeidskrachten/vraag/45/betalen-minimumloon-wml/

    Bedenk ook dat Filipijnen niet in het buitenland werken zonder contract van de POEA. (google POEA) De vraag is, wat zijn de condities van dat contract, en wat wordt daarvan nageleefd?

    Geplaatst door: K. andat op
  • Beste collega’s,

    Zoals u kunt lezen gaat het moraal op dit forum al behoorlijk omlaag. De enigste die nog steeds geen commentaar (met bewijzen)heeft gegeven is het bedrijf dat zulke slechte dingen heeft verkondig over een concurrent.
    Weet u wel waarover we het hebben als er gesproken word over een NEN-certificering? Weet u hoe de wetgeving in elkaar steekt, als we het hebben over de ketenaansprakelijkheid? Dankzij de gekleurde bril welke Gyroncrew u opzet, meent u te weten hoe de wetgevers erover denken. Maar de hele waarheid heb ik nog niet gelezen.
    Laten we eerst beginnen hoe de SNA(stichting Normering Arbeid) en de belastingdienst erover denken. Hierin wordt niet gesproken over een werkgever maar over ondernemers!!!!!!!
    De Stichting Normering Arbeid beheert het NEN-register en certificeert uitleners en (onder)aannemers van werk met een betrouwbaarheidskeurmerk. Zij geeft daarbij aan dat de ingeschreven ondernemers hun (personeels)administratie op orde hebben, de belastingen en premies op tijd betalen én dat de via hen ingehuurde medewerkers gerechtigd zijn om in Nederland arbeid te verrichten. Het register beoogd aan te geven dat indien uitsluitend wordt samengewerkt met gecertificeerde ondernemingen het risico in het kader van de Wet Keten aansprakelijkheid (WKA) wordt beperkt.
    3.4.1 Inlening door een doorlener

    Voorbeeld
    Een uitlener leent een werknemer uit aan doorlener A. Deze leent de werknemer uit aan doorlener B, die
    de werknemer weer uitleent aan de uiteindelijke inlener. De tabel geeft weer wie waarvoor aansprakelijk
    is en welke volgorde daarbij geldt.
    Hoofdelijk aansprakelijk voor loonheffingen en omzetbelasting verschuldigd door:

    de uitlener doorlener A doorlener B
    doorlener> A doorlener> B de inlener
    doorlenerB> de inlener
    de inlener

    3.4.2 Inlening door een onderaannemer.

    Als een onderaannemer personeel inleent, is de (hoofd)aannemer aansprakelijk voor
    de niet betaalde loonheffingenschuld van de onderaannemer. Dit is de zogenoemde
    ‘ketenaansprakelijkheid’ die is geregeld in artikel 35 van de Invorderingswet 1990.
    Voorbeeld
    Een hoofdaannemer schakelt onderaannemer A in. Deze onderaannemer besteedt een deel van
    de werkzaamheden uit aan onderaannemer B. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden leent
    onderaannemer B personeel in van een uitlener.
    Voor de loonheffingen en de omzetbelasting die de uitlener verschuldigd is, is onderaannemer B
    hoofdelijk aansprakelijk. Voor de loonheffingen die de uitlener verschuldigd is, zijn onderaannemer A en
    de hoofdaannemer aansprakelijk.
    3.5 Volgorde van aansprakelijkheid

    Bij het doorlenen van personeel zijn meerdere personen aansprakelijk voor dezelfde schuld
    (zie ook 4.1). Hierbij zal de Belastingdienst eerst de doorleners aansprakelijk stellen, en pas
    daarna de uiteindelijke inlener. Maar als meteen al duidelijk is dat de doorleners de schuld
    niet kunnen voldoen, kan de Belastingdienst tegelijk de doorleners en de uiteindelijke
    inlener aansprakelijk stellen.

    4 Aansprakelijkstelling door de Belastingdienst

    De Belastingdienst stuurt een beschikking naar de inlener. In diebeschikking stelt de ontvanger de inlener aansprakelijk voor de door de uitlener onbetaaldgelaten loonheffingen en omzetbelasting eventueel vermeerderd met de al in rekening
    gebrachte vervolgingskosten en de verschuldigd geworden invorderingsrente.
    Let op!
    Een inlener kan ook aansprakelijk gesteld worden als hij inleent van een in het buitenland gevestigde
    uitlener. Ook een in het buitenland gevestigde uitlener moet voor de door hem uitgeleende werknemers
    vanaf de eerste dag loonheffingen inhouden en afdragen.
    Voor een inlener die inleent van een in het buitenland gevestigde uitlener kunnen de volgende extra
    gegevens van belang zijn: kopieën van E101-verklaringen- kopie van het contract met de uitlener
    De binnenschippers lenen dus personeel in van een niet NEN gecertificeerd bedrijf te weten Gyroncrew LTD in Singapore. Wat is de meerwaarde en wat zijn de zekerheden die GC u te bieden heeft met deze NEN certificering. NIKS HELEMAAL NIKS!!!!!!!!!!
    Hebt u ooit een E101-verklaring van GC gezien? Een slimme binnenvaartondernemer vraagt deze verklaring alsnog op van dat bonafide bedrijf, want zijn belastingplichtig gesteld vanaf begin 2008.
    Nu weet u hoe deSNA en de belastingdienst erover denken. En kunt u in één oogopslag zien wat voor rad u voor ogen word gedraaid. Dit is de zoveelste stunt die GC uithaalt om klanten voor de gek te houden. Heeft uw personeel een SOFINUMMER? En vanaf wanneer? Krijgen ze hu salaris netjes in Euro’s uitbetaald?(vraag aan uw matrozen even het POEA contract op. Hierop kunt u precies zien wat uw personeel nu verdient. U heeft namelijk de plicht om als inlener (van een doorlener) te controleren of uw personeel marktconform(dus niet minimumloon)word uitbetaald. Dit moet u bij een eventueel belasting claim wel aan kunnen tonen. In veel gevallen word u al geïnformeerd door uw eigen personeel, die u vertelt dat het personeel bij de concurrenten van GC veel meer verdienen. Ik weet dat er veel collega’s zijn die dit op de koop toe nemen. Maar u ziet het risico wat u met dit gedrag loopt.

    Wellicht word het toch eens tijd om bij een ander te informeren naar de waarheid.

    Mvg. Vof. Den Breejen-Baggerman

    Geplaatst door: R.d.Breejen op
  • Ja het was zeker alleen maar laster.U kent denk ik ook wel de uitspraak \’waar twee kijven hebben twee schuld\’.Die man die bij ons aan boord was,denkt de wijsheid in pacht te hebben,maar u vergeet een ding.Hij begon als begrafenisondernemer,werd toen schipper,en nu dit!Juist ik hoor u denken 12 ambachten 13 ongelukken!!!!En ik begrijp dat u van alle markten thuis bent,ook wat betreft de SNA en de NEN4400-2 dus wat let U! Ga in de politiek en verbeter hetgeen wat minister Donner verkeerd heb gedaan en ga daarna ALLE MALAFIDE BEDRIJVEN controleren.Ik wens u veel succes!

    Geplaatst door: een schipper op
  • U praat over laster, waar praat u dan over, de concurent is aan boord geweest, was enkel leugen en laster, hoe noem je dat dan? En een stukje in de krant van die filippijn was wel degelijk waar of niet dan? Maar daar mag die man niets over zeggen, hoe is hij behandeld dan? Hoe stond die matroos ervoor? Juist illegaal in een vreemd land, maar dat mag Gyron toch. Man je maak een afgod van die mensen en dat zijn ze zeker niet waard. Ik heb er niks op tegen, alleen als het eerlijk gedaan werd, dat die matrozen een NORMAAL salaris behoren te hebben. Ik weet niet of u ook een crew daar vandaan hebt, maar als dat zo is, kunt u dat dan verantwoorden, u bent dan net zo fout. Maar jullie zijn zo gefocust op dat bedrijf dat de waarheid alleen verteld word door Gyron toch? Mensen word eens wakker, zij doen niet anders dan de concurrent beschuldigen van wat ze zelf fout doen. Ik gun ze zeker hun brood wel, maar doe het zoals het hoort.

    Geplaatst door: PdB op
  • beste PdB,stoere praat doen ze volgens u,maar volgens mij is dat hun goed recht.Zij hebben een aantal jaren geleden dit bedrijf opgezet (GCdus)wat een hele goede zet was,want het was een gat in de markt.Wat gebeurd er: d’r komt een concurrent om de hoek kijken en die denkt klanten te winnen dmv leugens en laster.Zeg niet dat het niet waar is,ik heb hem zelf aan boord gehad!!! Concurrentie mag ten allen tijde,maar wel op een gezonde manier.Wat betreft de sofinr mijn matroos heeft hem al wel gekregen,maar als het goed is weet u ook dat de mensen die dat uitgeven ,dat niet 123 gedaan hebben,zeker niet als het om een kleine 300 mensen gaat.(als u uw belastingpapieren opstuurt voor een teruggaaf dan heeft u dat geldook niet een week later al binnen toch?)Wat betreft het doorverwijzen naar de krant, ze hebben groot gelijk.Het is wel iets om trots op te zijn.Toen er zonodig een artikel in de krant gezet moest worden over een vermiste filipijn moest heel de binnenvaart het ook nog eens van die bewuste schipper over de marifoon horen hoe goed hij toch wel was om dat te publiceren.(k’weet niet of je daar nu zo trots op moet zijn.)En om nu te zeggen dat het met certificaat nog niet klopt,u durft heel wat te beweren. .Ook u maakt zich op deze manier schuldig aan laster.(is dat eerlijk?)Ik denk dat het geleuter over een ander gewoon eens moet stoppen en dat een ieder bij zijn eigen moet blijven zeker wat eerlijkheid betreft,dan heb je het al druk genoeg.Iemand zijn brood niet gunnen is ook heel ONEERLIJK!!! Als er van al die roddel en achterklap echt iets waar zou zijn had GC allang niet meer bestaan.

    Geplaatst door: een schipper op
  • Geen kaas van gegeten? Stop toch eens met dat malafide gedrag. Maar gewoon afwachten hoor, want inderdaad de arbeidsinspectie komt vanzelf. Ik weet ook zeker wel waar het over gaat, zulk soort bedrijven blijven in het nieuws aanwezig. Laat de filippijnen zelf eens aan het woord, dan kom je pas met argumenten. Als het te heet word onder Gyron hun voeten, pakken ze de TWV af, LP word niet uitbetaald en hun visa krijgen ze niet meer terug, want die MOET afgegeven worden bij terug komst in Manilla. Waarom is dat? Om er zeker van te zijn dat die jongens terug komen en niet gaan praten over dubbele contracten die jullie geven. Een goed contract (zoals het hoort in Manilla) geven, en dan in Delft een andere gebruiken dat is GYRON. Niet vertellen dat ik met argumenten aan moet komen DIT IS WAT ER GEBEURT.

    Geplaatst door: PdB op
  • Je kan beter een afspraak maken met de balastingdienst en vragen hoe het gaat met die sofienummers.Je laat je oren teveel naar een ander hangen en ik merk wel dat jij er zeker nog geen kaas van gegeten hebt.Maak er eerst maar eens een studie van en kom dan met goede argumenten.

    Geplaatst door: GDB op
  • Stoere praat doen jullie (dhr. Kornet en Lafeber) tegen die schipper van lees de volgende krant maar goed dan hoeft hij niet door te onderzoeken. Dat word gedaan hoor, want filippijnen zonder sofi-nummers dat kan echt niet. Maar alles is in orde bij jullie dus geen probleem toch? Bij de concurent zijn ze toch slechter af als bij gyron, is toch een beetje vreemd dat er al velen die kant zijn heengegaan. En jaha ze verdienen wat ze horen te verdienen. Het mooiste is nog wel dat die concurrenten WEL een rekening sturen MET alle afdrachten ect. erop! Maar jah, die hebben nog geen nen certificaat. Die hebben WEL alles op orde, praten met respect over de crew\’s, GEVEN de crew\’s werkkleding ipv. zelf betalen. Dan vraagt u nog BONAFIDE of MALAFIDE? Is mijn vraag, gyron EERLIJK of CORRUPT, jij zit elke zondag in de kerk, dan behoor jij zeker te weten hoe men terwerk gaat!!!! Die instanties waar u het over heeft, zijn die ook omgekocht of…… Wees toch eerlijk, dat duurt het langst, kom in uw woordenboek niet voor denk ik dan !!

    Geplaatst door: PdB op
  • Geachte Schipper (08-11-09)

    Wat vervelend, dat u maar in de negatieve spiraal blijft zitten. Gyron Crew INC, dus de werkgever, die alle afdrachten aantoonbaar doet in Nederland is gecertificeerd!!!!!! (bedankt voor de felicitatie) en dat is een feest waard. Ik ben het met u eens, dat mensen die maar blijven roepen , ( uw woorden gebruikend) “Die mensen die het niet willen zien of telkens weer commentaar hebben die hebben……”die hebben inderdaad een bord voor hun hoofd. Gyron Crew INC is dan weer met recht de enige in Nederland die zijn buitenlandse zaakjes goed op orde heeft. Er zijn ook bedrijven zonder die bij name te noemen, die actief zijn geworden met detacheren in de binnenvaart. Zij schrijven op hun web page zich te laten certificeren door de SNA. Deze bedrijven zijn inmiddels van de SNA verwijderd gelukkig zijn dit wel Nederlandse bedrijven, die alles in orde hebben toch? (althans dat zal hun bewering wel zijn) kunt u mij vertellen, waarom deze bedrijven van de web site zijn verwijdert. Omdat alles klopt??? of……..zit er ergens een addertje onder het gras…. Kunt u mij vertellen of deze bedrijven zich tot de BONAFIDE of MALAFIDE bedrijven moeten rekenen?
    Ik stel u zomaar een paar vragen. U hoeft mij hierop niet te beantwoorden. Mijn advies is: als u vragen heeft, vervoegd u zich dan bij de instanties die hierin gespecialiseerd zijn, en ook kunnen antwoorden vanuit hun ervaring kennis en specialisme. Verdiep u in de materie, alvorens u begint te schrijven / spreken. Ter voorbereiding van uw komend onderzoek: wilt u de komende scheepvaart krant GOED lezen, misschien kunt u hieruit nog meer antwoorden krijgen, zodat u wat minder tijd nodig heeft voor het door u te starten onderzoek.

    Gyron Crew Nederland

    Geplaatst door: Gyron Crew Nederland op
  • Toch jammer dat er nog steeds gespeculeert wordt over het wel of niet behalen van dat nen 4400-2certificaat.Als u daar nu zoveel problemen mee heb,waarom zoekt u het dan niet gewoon even uit hoe het zit?Neem contact op met de Stichting Normering Arbeid en doe uw beklag.Als u de binnenvaart of scheepvaartkrant er op naleest ik meen pagina 9 dan weet u precies wie u nog meer kunt benaderen voor openheid van zaken.GC had een avond georganiseerd voor hun klanten en via een forum is er dus letterlijk openheid van zaken gegeven over de problemen waar u tegenaan loopt.(volgens mij bent u helemaal geen klant van GC dus ik begrijp niet zozeer waar u u dan druk om maakt)Wij zijn daarvoor uitgenodigd en ik kan alleen maar zeggen HET IS BIJ GC KEURIG OP DE RIT!!!Misschien als u het beter denkt te kunnen,waarom begint u niet zo’n toko,ervalt denk ik op dit moment meer in te verdienen dan op de binnenvaart.

    Geplaatst door: collega schipper op
  • Je schrijft over de waarheid niet willen zien. Die mensen die het niet willen zien of telkens weer commentaar hebben die hebben pas een PLAAT voor hun hoofd. Een nen certificaat krijg je na behoren en of goedkeuring, maar wie van de drie heeft hem verkregen, GC nderelan, GC singapour, of GC mannila? Dat is juist de vraag, zij praten over een certificaat niet over drie certificaten. Hoe is hun boekhouding, er werken zoveel filippijnen die helemaal geen sofinummer hebben. Maar dat weten de meeste niet vandaar deze conclusie over GC. Geloof mij nou er lopen echt geen mensen weg als alles in kannen en kruiken is hoor!!!!

    Geplaatst door: schipper op
  • We moeten tegenwoordig overal aan denken. Het is natuurlijk leuker te gissen, dan de waarheid onder ogen te zien. Ik zou me voor kunnen stellen, dat die gyron crew gewoon het vertificaat gehaald heeft! en voldoet aan de normering, anders krijg je toch geen certificaat. Als uw schip een rijnvaartcertificaat heeft mag toch verondersteld worden dat het schip deugdelijk is, of is het schip dan niet deugdelijk? men kan gewoon vast stellen, als je ergens een certificaat op heeft, dat het dan volgens de gestelde norm is, als je net aan de norm voldoet, krijg je geen certificaat. Gecertificeerd uitzendbureaus mogen zichdan rekenen dit de bonafide bedrijven, de anderen niet, aldus Piet Hein Donner. het kan natuurlijk zijn, dat u deze waarheid niet wil zien, maar dat is dan uw probleem.

    Geplaatst door: Mink K op
  • Je kan ook de vraag stellen hoe Gyron Crew aan dat certificaat is gekomen. Er gaat een keer gesproken worden vroeg of laat, dan komen al die mensen die nu speculeren erachter hoe Gyron Crew inelkaar zit, denk daar maar eens aan. De waarheid komt een keer boven tafel!!

    Geplaatst door: schipper op
  • Shipcrew is een betrouwbare partner!! volgens zijn Website laat hij zich certificeren door de SNA. Oeps Hij staat niet meer op de SNA site kijkt u maar op http://www.normeringarbeid.nl. Hoe zou dat toch komen. Omdat alles beter is dan bij Gyron Crew. zo makkelijk blijkt een NEN 4400 certificaat nu ook weer niet te zijn.

    Geplaatst door: Mink K op
  • Beste B d P.
    Dit is niet mijn familie maar familie van mijn Broer
    Met vriendelijke groet
    K.J. Blaauw

    Ps Mischien ook voor U, B d P, verstandig om uw volledige naam te vermelden om misverstanden te voorkomen !!!

    Geplaatst door: Blaauw transport op
  • Nieuwe internet portal http://paluba.eu (Tsjechisch) – Plaats vacatures gratis. Advertenties moeten worden verstuurd naar e-mail info@paluba.eu

    Geplaatst door: paluba.eu op
  • Moet je nagaan dat het van jou familie is blauwtje

    Geplaatst door: B de P op
  • Aardig beerputje die weer opengaat in die grote gezellige familie

    Geplaatst door: Blaauw transport op
  • Een familie ruzie hadden ze het over van Dhr. den Breejen en zijn zwager Dolf Kornet van Gyron.
    Gelul, bij een collega is ook precies hetzelfde gedaan als bij den Breejen.
    Gyron Crew wil laten zien wat ze denken te kunnen blijven doen, ze zullen een keer voor blok gaan met deze duistere zaakjes.
    En dan nog praatjes hebben over dat NEN- certificaat, hoe denk je dat ze daar aangekomen zijn?
    Nee, het is een beerput die niet te harden is.

    Geplaatst door: Laurens op
  • Goede Morgen heren,
    ik als ervaringsdeskundige, mag u dan ook mededelen dat er in welke branche je ook werkt er altijd werknemers zijn die ontevreden zijn. De ontevredenheid van de werknemer is per definitie geld, daarnaast zijn de kunne de arbeidsomstandigheden daar ook een rol in spelen. en er zal ook een zogenoemde klik moeten zijn tussen de schipper en de werknemer, als je 24×7 x 3 of 6 maanden met elkaar aan het werk ben op een beperkt oppervlakte ja dan zal er een verschil zijn tussen de werknemer die op de wal aan het werk is. en zoals Dhr Aarnoudse al in zijn folder beschrijft heeft het NEN 4400-2 wel degelijk een grote waarde. en of de een en de ander nu in Werkendam of Sliedrecht een Villa bewoont, Heren dat is niet relevant, ik zelf bewoon een penthouse gun een ander ook wat. ja ik weet het is moeilijk om te LEREN DELEN en wie niet kan delen zal de kous op zijn hoofdt ontvangen.
    En beste heren hierbij wil ik u persoonlijk al het geluk van de wereld geven, zowel prive als zakelijk en doe u ding waar u goed in bent. Leven en laten leven.
    Een ervaringsdeskundige DJ

    Geplaatst door: DvdK op
  • geachte collega’s

    ik weet niet hoe het u vergaat maar ik ben de draait nu echt kwijt.

    dhr aarnoudse beweert in zijn folder dat een nen certificaat het enige bewijs is mbt afdrachten. nu gyron crew dat schijnt te hebben moeten we van hem weer geloven dat het eigenlijk geen waarde heeft.

    dat de laatste twee reactie’s de één beweert dat de tarieven omlaag moeten ivm met het niet geldig verklaren van CAO’s terwijl de ander beweert dat die mensen niet genoeg verdienen.

    dan beweert u weer dat dolf als god in werkendam terwijl de andere een villa bewoont in Sliedrecht.

    ik vraag me nu toch echt af wat is nu waarheid en wat is nu gewoon geklets. lopen er bij Gyron Crew mensen weg? is dat waar? kan iemand me vertellen hoeveel er dat zijn en moeten we daar ook de gevolgen van de crises in menemen of juist niet. en dan de vraag hoeveel mensen heeft Dhr Arnoudse dan al weg egzet, waaruit blijkt dat hij zo ervaren is. mogelijk kan onze ervaring deskundige hier wel een antwoord op geven want als je deskundig bent dan zijn dit toch wel de minste vragen waar je een antwoord op kan geven?

    w. aardeloos

    Geplaatst door: chris kornet op
  • Goede morgen heren,
    Tot mijn ontsteltenis lees ik uw berichten mijn reactie hier op is dan ook heren waar gaat dit over, hoe mag en kan het zo zijn. Dat u als schipper, zich laat verlagen naar een niveau waar in ik mij zeker niet kan vinden. als u spreek over de NEN 4400-2 dan kan ik u mededelen dat GC zeker aan de verplichtingen voldoet. u als concurent en opdrachtgever van GC mag daar dan ook trots op zijn. wees verstandig en ga niet met modder gooien, ik zie daar niet de toegevoegde waarde van. waar om?Als de concurenten willen zij zelf ook over gaan tot het behalen van het inspectie certificaat van de NEN 4400-2. Heren als het NEN 4400-2 dabn geen waarde heeft waarom willen zij dit dan zelf ook hebben.
    met vriendelijke Groet:
    een ervaringsdeskundige DJ

    Geplaatst door: DvdK op
  • Waarom gaat er bij Gyron Crew niet eens een keer een lampje branden ??
    Hoe vele malen zijn ze al niet in het nieuws geweest.
    Het bedrijf is een grote leugen, als een bemanningslid al meerdere contracten heeft, en dan nog de laagste daarvan uitbetalen.
    Is niet normaal, maar met vergunningen smijten en certificaten van dit hebben wij en dat, nou zorg eerst maar dat die jongens eens normaal uitbetaald gaan worden, na nederlandse lonen.
    Dan mag je pas praten over correct, want dit is afpersen wat jullie doen.
    En dan nog iets, waarom, moet die Ronald Lafeber nog meer hebben, boven hetgeen hij al in het verleden hebt ge…….!!!
    Ik heb geen filippijn van jullie, maar die jongens komen elkaar ook tegen, en dan word er onderling ook gesproken met alkaar, maar die jongens liegen dan volgen Gyron Crew!!
    Maar vele leugens zijn al uitgekomen, dus laat GYRON CREW eens beginnen om eens even naar hun eigen te kijken, want hoeveel zijn er al weggegaan bij Gyron Crew?
    Waarom is dat dan, zou een ander het niet volgens Gyron Crew voor elkaar hebben, tuurlijk wel, MAAR, het gaat allemaal uitkomen wat er niet deugt.
    Die jongens verdienen respect en normale lonen.
    Maar respect, jah wat is dat he?
    Want als hij je niet aanstaat je zegt het maar we trekken zo een blik met nieuwe open “aldus Gyron Crew”.
    Maar Gyron wil het alleen recht hebben, maar er zijn er toch die er meer verstand van hebben, en het beter voor elkaar hebben met meer loon ect.
    Dat is ook de rede dat die filippijnse jongens weg willen, ze worden niet behandeld zoals het hoort.
    Maar zelf wel er op los leven als een god in W’dam.
    eerlijk duurt het langst, en je komt er verder mee, want dit houd echt een keer op voor jullie, want wat gij niet wil wat u geschied, doe dat ook aan een ander niet.!!!!

    Geplaatst door: B de P op
  • Beste Dolf

    Van harte gefeliciteerd met Uw certificaat nen-4400-2 vraagje voor U : hoe krijgt U het elke keer weer voor mekaar om de binnenvaartondernemer een rad voor de ogen te draaien.
    Ik heb alleen een contract met Gyron Shipping LTD, die ik niet heb ondertekend, ik krijg de rekeningen van Gyron Shipping LTD, de communicatie verloopt via Gyron Crew BV, ik zie hier geen naam tussen staan die lijkt op Gyron Crew inc.
    Dus als binnenvaartondernemer heb ik er dus helemaal niks aan, DUS VERTEL DAT OOK.
    Beste Dolf Ik heb nog een vraagje : ik heb hier voor mijn neus drie contracten liggen van mijn Filipijn, 1 met Gyron Shipping LTD, 1 met Gyron Crew BV en 1 met Gyron Crew inc en alle drie met andere bedragen wat mijn filipijn gaat verdienen.
    Met welk contract heeft U ze overtuigd???
    Wanneer gaat U de tariefsverhoging van januari terugdraaien, U claimde namelijk dat de nieuwe binnenvaart CAO per 01-04-09 zou worden bekrachtigd, en dat het loon van het filipijns personeel daardoor flink zou stijgen.
    Tot nu toe is deze CAO nog steeds niet bekrachtigd, dus mijn vraag is waar blijft nu ons geld.
    Of bent U nu ineens zo begaan met Uw personeel dat ze dat extra loon al krijgen.
    Kort samengevat Dolf wordt eens eerlijk zoals je dat elke zondag hoort, tenminste dat heb je mij verteld of was dat ook een leugen.
    Kom Dolf vertel de waarheid en ga je eens gedragen als een eerlijk en betrouwbare zakenpartner.
    Het Beste g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Geachte Heer Aarnoudse,

    Als eerste zal ik uw felicitatie overbrengen.
    Inderdaad het is geen kleinigheid. Met recht kan Gyron Crew zeggen, dat ze in het bezit zijn van het NEN 4400-02 Certificaat uitgegeven door de Stichting Normering Arbeid (SNA)
    Uw commentaar met betrekking tot de inlenersaansprakelijkheid en de garanties daarop. Zo staat het in uw offerte. Citaat:”wij laten ons certificeren door de SNA. Deze stichting controleert onze boekhouding of de sociale en fiscale afdrachten juist worden gedaan, zodat de inlener GEVRIJWAARD is van naheffingen. Dit in verband met wet keten aansprakelijkheid (WSV (Wet Stedelijke Vernieuwingen)Art 16 a)” (bron: offerte shipcrew) De WSV, is overigens al een poosje geleden vervangen door de invorderingswet art 34) dus blijf wel bij de tijd.
    Daarbij maakt het niet uit wie wel of geen contract partij is. De WERKGEVER GYRON CREW IINC (met succes gecertificeerd!) draagt sociaal, en fiscaal juist af. (aantoonbaar door middel van het certificaat).
    Ik gebruik uitsluitend woorden zoals u dat in uw offerte beschrijft, en op uw web page probeert te vertellen. Wat is nu toch uw probleem? Ik denk dat ik het wel weet.
    U kunt zich voorlopig helemaal niet laten certificeren, want u moet aantoonbare ervaring hebben op het gebied van detachering.(minimaal 1,5 jaar)
    Laten certificeren geeft niet de garantie dat u het certificaat ook krijgt / verdient.
    U bent gefrustreerd om dat wij uw schip beslagen hebben, met betrekking tot wanbetaling.
    U heeft de achterliggende tijd zoveel verhaaltjes / leugens verkondigt aan een ieder die het wilde horen, en reëler wijs moet u daar nu op terug komen. Ik heb namelijk aangetoond dat u liegt! Dus wilt u misschien de juiste verhalen vertellen?

    Overigens staat het niet netjes dat u de binnenvaartondernemer betiteld als “ONWETEND”. U schat uw potentiële klanten blijkbaar niet hoog in. Dat geeft natuurlijk ook weer te denken, en verduidelijkt uw zienswijze ten opzichte van de binnenvaartondernemer.
    Het wordt tijd dat u nu echt eens iets gaat presteren! Stop nu eens met praten over wat u allemaal niét doet, maar toon nu eens wat u wél doet, wees eens transparant en helder naar uw klanten. Dát spreekt klanten aan.
    Ik wens u verder ook alle goeds toe.

    Wel wil ik u nog mededelen, verder niet te reageren, op enig schrijven of commentaar welke van inhoud beneden moreel en fatsoenlijk niveau liggen.

    Met vriendelijke groeten, uw collega

    Gyron Crew BV

    Geplaatst door: Dolf Kornet op
  • Beste Dolf,

    Ik wil uw Collega mevrouw Ruth Villasis representative van Gyroncrew Inc (Manilla) van harte feliciteren met het behalen van de NEN 4400-2 certificering.
    Zoals gelezen is zal het een hele toer geweest zijn om de certificering binnen te halen. De heer Ronald lafeber zal het wel erg druk gehad hebben met het begeleiden van de controle instantie.
    Zoals u suggereert in uw persbericht zijn inleners van Gyroncrew Inc.(Manilla) gegarandeerd gevrijwaard van naheffingen. Over dat laatste heeft de regering nog geen besluit genomen. Een NEN certificering geeft alleen iets aan. Tot op de huidige dag kunnen er nog geen rechten aan verbonden worden. Dit ter zijde. Dus mocht de wetgeving van kracht worden dan zijn de inleners van Gyroncrew Inc(Manila) gevrijwaard van naheffingen.
    Als ik de POEA contracten lees, staat er dat Gyroncrew Inc “For and behalf of (Principall Country) Gyron Shipping Ltd.(Singapore)” Werkt. Vervolgens leent Gyron Shipping Ltd.(Singapore) het personeel weer door aan een binnenvaartondernemer. Gyron shipping Ltd. verstuurd de facturen naar de binnenvaartondernemer. Uw klanten.
    Nu is de NEN Certificering in een keten, niet overdraagbaar, ofwel, alleen Gyron Shipping Ltd (Singapore) is als inlener gevrijwaard van naheffingen.
    De klanten van Gyron Shipping Ltd.(Singapore) hebben en kunnen bij het in gebreke blijven geen aanspraak maken op de NEN certificering van Gyroncrew Inc(Manila), omdat zij zaken hebben gedaan met een niet NEN gecertificeerd bedrijf te weten Gyron Shipping Ltd.(Singapore)
    Geachte meneer Kornet, ik hoop dat het duidelijk is dat u uw klanten eerlijk dient voor te lichten, Onwetende binnenvaartondernemers geen verhaaltjes moet gaan vertellen en zeker niet moet doen of nu alles in kannen en kruiken is.
    Indien u uw klanten wilt vrijwaren moet u factureren vanuit Gyroncrew Inc(manila).
    Ik wens u het aller beste.
    Met vriendelijke groet,

    Pieter Aarnoudse
    Shipcrew B.V.

    Geplaatst door: Shipcrew B.V. op
  • 18 juni 2009

    Filipijnse Gyron Crew Inc als eerste niet EU werkgever NEN gecertificeerd

    De Filipijnse werkgever Gyron Crew Inc is de eerste Stichting Normering Arbeid (SNA) NEN 4400-2 gecertificeerde werkgever buiten de Europese Unie.

    Voorafgaand aan de certificatie heeft de door de SNA aangewezen Safex Certificatie te Ridderkerk Gyron Crew uitgebreid en zeer doelmatig doorgelicht. De werkwijze van hun inspecteurs was indrukwekkend.

    Arbeid inlenen van een bedrijf dat NEN 4400-2 gecertificeerd is garandeert de inlener dat:
    1. Het personeel volgens de regels van de Wet op het Minimum Loon wordt betaald
    2. De belastingen en sociale premies tijdig worden betaald.
    3. De loonbetaling tijdig plaatsvindt.
    4. De loonadministratie deugt.
    5. De juiste tewerkstellings- en verblijfsvergunningen beschikbaar zijn.

    Gyron Crew

    Gyron Crew is marktleider op het gebied van detachering van Filipijnse bemanning op de Nederlandse binnenvaart.
    Gyron Crew heeft tot op dit moment 250 (licht) matrozen effectief op de binnenvaartvloot en kan met recht binnenvaart detacheringspionier genoemd worden.
    – De eerste die het mogelijk maakte Filipijnse werknemers op de binnenvaart tewerk te
    stellen met de vereiste vergunningen.
    – De eerste met Filipijnse stuurlieden.
    – De eerste die hun mensen aantoonbaar correct betaalt.
    – De eerste met een NEN 4400-2 keurmerk.

    In december 2003 verkreeg Gyron Crew een uitzendvergunning van de Filipijnse overheid.
    In maart 2004 werd de eerste Filipijnse lichtmatroos op de binnenvaart gedetacheerd. Inmiddels zijn door Gyron Crew geworven bemanningsleden te vinden op zo’n 180 Nederlandse binnenvaartschepen.

    Met het verkrijgen van het NEN 4400-2 Keurmerk heeft Gyron Crew bewezen de kwalificatie van pionier meer dan waard te zijn en toonaangevend in de markt te opereren.

    Contact: Dolf Kornet Gyron Crew BV
    Email: al.kornet@gyroncrew.com Schieweg 93 – 2627 AT DELFT Telefoon: 015 – 256 3764
    Email: info@gyroncrew.com

    Geplaatst door: Gyron Crew op
  • wat word er weer een berg met kostbaretijd verknoeit aan het probleem wat meneer Den Breejen in zijn familie heeft en zakelijk probeert op te lossen via de krant maar nog erger vind ik dat het weekblad schuttevaer zich hier voor wilt lenen en dat het een enkelzijdig verhaal is want ik heb in deze zelfde uitgave nog meerdere artikelen gecontroleerd en daar hebben ze wel met de tegenparij of benadeelde gesproken en gevraagd naar een reactie ik krijg sterk het idee dat er hier een parij is gekozen door de krant en dat dit verhaal met veel ironie word geplaatst om maar weer eens te kijken of ze niet flink de boel op kunnen jagen en later hun handen in onschuld te wassen maar ik denk dat ze beter op moeten leten want ik ga nu zeker m’n abbonement niet meer verlengen want dat word ik wel lid van de story of deprive daar worden famlie en personelijke drama’s besproken

    Geplaatst door: ckbzn op
  • Waarom word er zo min gesproken over dat dorpje langs de Merwede?? Wat kunnen wij eraan doen dat daar precies D.K woont!?
    Blijf bij het punt waar het om gaat!
    Respect voor de Filipijnen,en weg met gc en dk.

    Geplaatst door: D.B op
  • wat dhr den Breejen zegt klopt zeker wel! En wat een achterlijke reacties hierop zeg! En zielig om zo je gelijk te halen??? Zeker niet,bij D.K. kom je anders niet door zijn hersenpan heen! Want hij heeft namelijk altijd gelijk!!! Het is goed dat dit is verschenen,misschien gaan er nu wat meer schippers nadenken voor ze met D.K. in zee gaan!
    mvg.

    Geplaatst door: Heijstek op
  • Om u een klein beetje inzicht te geven van het gedachtengoed van de Hr D. Cornet direkteur van Gyron Crew.
    Hij heeft dit geplubiceerd op een publiek openbaar forum. Ik zal de hele tekst hier publiceren dan heeft U enig idee met wie U zaken doet.
    IK WEET NOG EEN BETER IDEE. DE BINNENVAART BONDEN MOETEN TARIEVEN VAST STELLEN, EN IEDEREEN DIENT ZICH DAAR AAN HOUDEN. BIJVOORBEELD, DE BONDEN STELLEN VAST : KNOTSENBURG WORDT NIET MINDER DAN 3,– EEN IEDER DIE DAAR TOCH ONDER GAAT, KRIJGT ACCU”S OP ZIJN SCHIP GEGOOID VANAF DE GORICHEMSE BRUG, DAN BEN JE ER UIT, IK WIL WEL GOOIEN MVG DOLF
    Wil je met zo iemand zaken doen, en want zal hij wel niet denken over de medewerkers vanuit de filipijnen.
    Helaas dat weet ik wel want, hij (dolf kornet) heeft hier in de stuurhut zelf gezegd als je niet tevreden met met je filipijn stuur je hem gewoon weg dan heeft hij, de filipijn gewoon pech gehad en trekken we gewoon een nieuw blik open.
    Fijn zo’n man je mag hem op zondag niet bellen want dan respecteert hij de zondagsrust, maar respect voor de medemens heeft de Hr Kornet niet.
    Goede reis
    g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Waar rook is..dus geloof wel degelijk dat hier niet eerlijk gehandeld is!
    Waarom mag de schipper geen loonstrook zien??
    Waarom krijg je geen antwoord op je vragen..als alles zo eerlijk is gegaan kan je gewoon antwoord geven! Dan word je niet boos en trek je ook geen papieren in!
    Denk dat het iets te warm werd onder D.K zijn voeten…

    cj

    Geplaatst door: cj op
  • Hoi Addie, Het is niet zo slim van U om zo hard te roepen op deze site, dat piranha niet weet waar hij over praat en dat je van alles leest en/of kan lezen op internet.
    Ik heb hier een schrijven liggen van Vervloet&Co Gorichem BV met daarbij zo\’n accountens verklaring en een verklaring van de belastingdienst te Heerlen, waar de door piranha aangehaalde wet, ook door de belastingdienst Heerlen afdeling Buitenland ook nog fijn op wordt gewezen.
    Bij deze speciaal voor U de tekst uit de bovengenoemde brief.
    DE INLENER DIE, OP GROND VAN ARTIKEL 34 VAN DE INVORDERINGSWET 1990, AANSPRAKELIJK IS VOOR DE LOONBELASTING/PREMIEVOLKSVERZEKERING GYRON CREW INC WORD DOOR DEZE VERKLARING NIET VRIJGESTELD VAN ZIJN AANSPRAKELIJKHEID.
    Voordat U deze tekst niet begrijpt DE INLENER dat bent U en heeft U ook gezien welke firma het is : Niet Gyron Crew BV het aanspreekpunt van de schippers, maar wel Gyron Crew inc lekker ver weg in Manilla.
    Dus de volgende keer als U wat roept als een kip zonder hoofd ga het echt onderzoeken en geloof Dolf Kornet alleen als hij het op papier zet en niet alleen maar op zijn mooie ogen.
    Lees het, onderzoek het en doe er U voordeel mee.
    Het ga U goed
    g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Beste piranha,toch slim van gc om zo te werk te gaan.Een goede binnenloper toch,elke maand zo’n paar honderd euro keer het aantal fillipijnen en dat in deze crisis.Laat je nakijken man geloof je nu werkelijk dat de belastingdienst er niet bovenop zit.Ik heb ook al eens controle gehad en ook zelf navraag gedaan,maar hetgeen wij aan afdrachten voor onze fillipijn betalen wordt ook door GC betaald aan de belasting en dergelijke instanties.En wat betreft het artikel waar je naar verwijst;Heelveel wordt er op internet gepubliceerd maar het zijn allemaal verhalen die je van een kant hoort.Een slimme of sluwe zet,maar je naam zegt al genoeg over je persoonlijkheid.Ga vooral in zee met SC ,de directeur daarvan heeft dezelfde mentaliteit of is zelf die piranha

    Geplaatst door: addie op
  • Slachtoffer, dat ben ik zeker.
    Door die hele ellende lig ik nu met een hartinfarct in het ziekenhuis.
    En dan te bedenken wie nu de lachende derde is?
    De ene probleem na de andere heb ik bij G.C. gehad, en nu lig ik eruit.
    Dhr. den Breejen heeft het bij het rechte end, want waar je ook om vroeg, het was altijd nee.
    De werkwijze daar is ver beneden het niveau, maar het zal misschien wel even duren maar er zijn meer mensen die er zo over denken die bij G.C. zitten.
    Want hoeveel filepijnen zijn er al over gegaan naar een ander,waarom is dat dan?
    Want wat er in de krant staat is zeker waar, ik heb het zelf meegemaakt.

    Geplaatst door: PB op
  • Beste Gyron Slachtoffer, Met verbazing lees ik uw verhaal. U zegt dat u een termijn van 50 dagen niet mocht overschrijden! Schande, welk bedrijf heeft een betalingstermijn van 50 dagen, dat is toch goed? ik begrijp heel goed dat u een Gyron slachtoffer bent, maar die slacht offer rol, heeft u dan wel over u zelf uit geroepen.

    Geplaatst door: Mink K op
  • Toch jammer dat er zoveel gespuit wordt tegen GC>Ik heb vernomen dat er toch best veel schippers zijn die zaken met ze doen.Zouden die er ook zo over denken net als jullie? Ik betwijfel het.En wat de betaling betreft heel nl heeft last van de crisis en hun kosten gaan ook gewoon door.Heel deze discussie heeft erg weinig nut en ik heb de indruk dat de heer den breejen op deze manier zijn gram wil halen.Wat ik ook niet begrijp is dat de redactie van schuttevaer zich voor deze onzin laat gebruiken en dat shipcrew mee wil doen met deze lage mentaliteit.Een beetje rare manier van reclame maken en van zaken doen.

    Geplaatst door: jdh op
  • Beste lezers,
    Wat jammer dat jullie zo veel vrije tijd hebben om dingen te spuien waar je geen verstand van hebt.
    Toevallig heb ik vernomen dat Shipcrew de zelfde verzekeringsmaatschappij heeft als GC. Over de verloning het volgende, vraagt u even aan uw matrozen naar hun POEA contract, dan weet u waar ze (Fill)wettelijk recht en aanspraak op kunnen maken en wat ze werkelijk (te weinig) verdienen. Reken dit even terug naar euro’s, dat is nu delen door 1,4 en u weet wat ze verdienen. Zover ik weet geld een bonus als een extraatje.
    Er zijn nog bosjes Fillipijnse matrozen die geen sofinummer hebben. Wat heeft u aan een belasting verklaring van GC als uw matroos geen sofinummer heeft. Bij een verklaring moet de naam vermeld zijn. U kunt deze risico’s uitsluiten door gewoon deze bedragen op een G-rekening te storten welke op naam staat van het bureau waarvan u het personeel inleent.
    U als inlener zou eens moeten gaan studeren op de wet en regelgeving en vooral naar de wet ketenaansprakelijkheid( art.16a ). €8000,- boete voor een overtreding kan er nog wel bij dacht ik zo in deze tijd, is het niet? En alsnog de afdrachten van voorliggende perioden betalen, en verplicht het salaris van uw personeel met terugwerkende kracht aanvullen tot CAO loon, kost vast niet veel.
    Als GC een bevrachter was, en de Filippijnse matrozen schippers, dan voeren er niet veel meer voor hen.
    Zou u als binnenvaartondernemer in Nederland ook voor een bevrachter gaan varen uit Singapore? U bent wel gek. Zeg eerlijk, u dacht toch zaken te doen met Dolf kornet, was het niet een beetje vreemd dat u de centjes naar Singapore moest overmaken. Weet u waar u naar de rechter kan als u een geschil hebt met GC ? …….In Singapore. Weet u waar al uw zogenaamd betaalde belastingcentjes zijn als het straks toch fout zit? Juist, HÉÉÉÉÉÉËL ver weg veilig in Singapore. Waar een in de Filippijnen veroordeelde witte boorden crimineel veilig z’n centjes zit te tellen.
    Kijk maar eens met wat voor lekkere mensen u te maken hebt.
    http://www.ufs.ph/2007-08/01020712LK

    Geplaatst door: PIRANHA op
  • Gyron weet niet dat het crisis is in de binnenvaart. Ik heb ze gevraagd of ik wat later mocht betalen voor hun Philipino vanwege regelmatig stilligen. Maar nee hoor, er moest en zou binnen 50 dagen betaald worden, terwijl 90 dagen toch heel normaal is in de binnenvaart. Omdat ik al vijf maanden lang moeilijkheden heb met de vrachten hebben ze zomaar beslag gelegd op mijn schip. Daarom kan ik niet varen en dus niets verdienen. Ik zou graag overgaan naar Shipcrew, maar ik zit nu vast aan Gyron die geen enkel begrip voor de crisis heeft. Bij Shipcrew zou je zoiets denk ik niet meemaken, want Aarnoudse is zelf schipper geweest en weet dat het allemaal niet zo makkelijk is in de binnenvaart.
    Mijn neef werkt bij de douane en die vertelde me dat het allemaal illegaalis wat Gyron doet. Hun krijgen alleen vergunningen omdat ze het CWI betalen.

    Geplaatst door: Gyron slachtoffer op
  • Dacht dat je buitenlands personeel minstens minimum loon moet betalen?
    Heb zelf ook buitenlanders in dienst gehad, voor de goedkoopte hoef je het niet te doen.
    Je moet belasting, Volksverzekering, sociale lasten alles echt wel afdragen en als je dan als een nette werkgever je personeel elke 3 maanden vakantie geeft zijn ze niet verzekerd voor het ziekenfonds maar wel premie betalen.
    Dus als het effe kan een Hollander tegenwoordig, net zo duur en kan je mee praten.

    Geplaatst door: Robert op
  • Let op dat je altijd een werkend mailadres gebruikt als afzender.
    Reacties van onbereikbare adressen zijn / worden verwijderd.

    Geplaatst door: Redactie Schuttevaer op
  • Als schipper Den Breejen nu vindt dat zijn Filipijn te weinig verdient, geeft hij hem toch gewoon meer loon ? Geen enkel detacheringskantoor dat daar problemen mee heeft. En nu is Den Breejen het geld toch kwijt, helaas krijgt mr Lobitos er zo weinig van. Toch wel toevallig dat Den Breejen contact zoekt met Shipcrew nadat de verblijfsvergunning van zijn Filipijn is ingetrokken ? Hoe kan het dan dat Shipcrew al een flink aantal weken adverteert in diverse vakbladen voor Den Breejen ? Of was misschien dhr Aarnoudse aan boord voor een visite, zoals hij bij elk schip doet, dat met Gyron bemanning vaart ? Weet dhr Aarnoudse met zijn vrije tijd geen raad ?
    Als Shipcrew een beetje service kan verlenen, is het voor hem toch geen enkel probleem om direct een andere filipijn te plaatsen (hij adverteert al weken)Of is dit misschien een beetje te moeilijk voor Shipcrew ? Het is inderdaad wat moeilijker als filipijnen wegkopen, die al een verblijfsvergunning hebben. Maar toch zal hij gewoon een goede service moeten verlenen, zodat Den Breejen direct door kan varen, want de markt is slecht. Het is alleen jammer dat deze jongens zelf minder gaan verdienen, dat hij, op zijn lunchpakketje op schiphol na, zelf voor de kosten van zijn eten moet opdraaien en niet verzekerd is, zodra hij het schip verlaten heeft, om bijvoorbeeld zijn eigen eten te kopen(legt u de offertes maar eens naast elkaar) Het zou mij zelfs niet verbazen dat dhr Aarnoudse er zelf voor gezorgd heeft dat de verblijfsvergunning van filipijn Lobitos heeft laten opzeggen (hij heeft toch goede contacten bij UWV en in Den Haag, kunne we lezen ?)om daarna als een barmhartige samaritaan bij Den Breejen zijn diensten heeft aangeboden. Hij moet als mislukte schipper toch ergens van leven en Gyron Crew heeft toch honderden filipijnen gedetacheerd in de binnenvaart, dus eentje minder hindert hem niet, zal dhr Aarnoudse denken.
    Misschien kan dhr DvdM van de Schuttevaer dit eens uitzoeken, zodat ook hij leert om een onafhankelijk verhaal te schrijven en het verhaal eens van twee kanten aan te horen, zoals dat een goed reporter betaamt. En anders kan onze Gyron Ervarings Deskundige hier wel een oordeel over vellen. (Als het beestje maar een naam heeft.)
    Een goede raad voor schipper Den Breejen: Als je nu bagger wilt storten, moet je op de molen gaan werken, waar je nu onder laadt. Dat levert nog geld op ook.

    Geplaatst door: fpc op
  • Beste Heer den Breejen, ook ik val onder de gelukkige mensen die een Filippijnse matroos van Gyron crew heeft Dhr Aarnoudse is misschien bij u niet aan boord geweest, maar bij mij wel 2 keer, de laatste keer heb ik hem van boord gestuurd, dus hij komt wel degelijk naar de schepen toe. Misschien is het voor hem ook Crisis, niet zo handig in deze tijd iets anders te gaan doen. Meneer G.E.D. Ik weet niet welke acountant U heeft maar als hij dit verhaal aan u verteld, wordt het misschien eens tijd naar een ander uit te gaan kijken. Wij hebben van Gyron Crew 2 papieren gekregen, de eerste was van de belastingdienst, waar in beschreven staat, dat Gyron aan zijn betaal verplichtingen voldoet, het is inderdaad juist dat dit niets zegt of er ook juist voor mijn persoon afgedragen is. (belasting dienst gaat tegenwoordig ook over de sociale afdrachten UWV GAK is al een poosje verledentijd met betrekking tot de controle en inning van de centen. Een Accountantsverklaring geeft wel degelijk aan of, en voor welke periode en voor welke persoon er afdrachten gedaan zijn. Altans, die verklaring heb ik aan boord liggen, dus ik weet niet goed waar u het over heeft.

    Geplaatst door: een binnenvaart ondernemer op
  • Beste JDH de accountants verklaring mag inderdaad niet zo maar worden afgegeven, dat heb ik ook in mijn vorige reactie geschreven.
    Het zegt alleen iets over het betalingsgedrag van Gyron Crew aan de belastingdienst.
    Het geeft geen inzicht ten opzichte van de loonbelasting en sociale premies van het personeelslid dat bij U of mij aan boord is.
    Zou Gyron crew morgen omvallen en het UWV ziet in de boeken dat U of ik een matroos via Gyron Crew in dienst heb en er zijn geen sociale premies afgedragen dan mag U of ik het alsnog betalen, in dat licht bezien heeft de accountents verklaring geen waarde.
    En als laatste wilt U zich tot de discussie beperken en geen beschuldigingen uiten die U niet kan bewijzen of hard kan maken
    Gegroet zij U.
    Beste trotse werkendammer U weet ook in elk mooi dorp woont wel een rotte appel, maar ik ben het met U eens dat 1 rotte appel niet de beelvorming van hele dorp hoeft te beinvloeden
    Veel plezier G.E.D.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Zielig ga ik niet doen, maar zij denken alles maar te kunnen.
    Ik heb een tijdje geleden nog een stukje geschreven dat het niet waar was dat ze voor 350 euro aan het werk zijn hier.
    Maar na controle van de waterpolitie ben ik toch wel gaan denken.
    En dan kan Mink K wel zeggen als je er uit bent dan……….
    Nou ik ben er uit en sta nog steeds achter wat ik toen geschreven hebt, want ze verdienen wel iets meer zoals je kan lezen in de krant.
    Ik denk dat jij het niet snapt, maar het gaat mij erom dat ik geen loonheffingen en pensioene ect.mag in zien waar het naar toe hoort te gaan.
    En een filepijnse jongen heb ik niet vanwege wat appeltje-eitje schrijft, die jongen bij mij aan boord word zeker wel met respect behandeld.
    En dhr. Aarnoudse heb ik zelf benaderd, die komt echt niet bij je langst, maar we zouden eens naar die filepijnse mensen moeten luisteren, die mensen willen werken want daar in hun land is niet veel.
    Ik ga niet in discussie, wat er in de krant staat is geen woord van gelogen, neem dat van mij aan.
    Maar die mensen hebben ook rechten denk daar eens aan.

    Geplaatst door: R.den Breejen op
  • wat heeft dit alles in vredesnaam met dat “mooie dorp” te maken?? blijf bij het discussie punt.

    Geplaatst door: een trotse werkendammer op
  • typisch binnenvaart veel voor weinig willen. Het is uit de tijd om mensen zo lang aan boord te hebben. Tuurlijk is het voor daar een berensalaris maar in die 8 maanden leven ze wel hier!!! Maar ja schippers willen onderdanige matrozen en de hollanders zijn vaak te brutaal of willen eens naar huis, naar vriendin stappen e.d. maar ja de meeste schippers zijn natuurlijk al middelbaar geboren!! en vergeten dat ze zelf ook jong zijn geweest.

    Geplaatst door: Schande op
  • Ik snap er nu helemaal niets meer van, Dit is een reactie van den Breejen, van Nov 2008 ?? begrijpt u het nog??
    “Het gezeur over de filepijnse matrozen is een hype geworden.Maar zelf heb ik ook een filepijnse matroos, maar om te zeggen voor kosten te drukken kies ik voor die mensen, dat is niet zo want ze zijn duurder dan nederlands personeel.Maar dat ze maar 350 euro verdienen is gelul van GERWIL CREW ze verdienen (en krijgen) meer dan dat,maar wat is het probleem, mensen praten graag maar weten niet waar ze het over hebben.Word er ook zo geauwehoerd over de chinese werven, wat verdienen die mensen! Denk daar eens aan als je een casco besteld en zegt: waarom is een chinees casco goedkoper dan een pools casco !!!!!
    Als je daar uit bent dan heb je recht van spreken.”

    R. den Breejen

    Geplaatst door: Mink K op
  • ten eerste horen we maar 1 kant van het verhaal en niet beiden zijden. natuurlijk is het niet netjes dat dit zo gaat. maar je weet, als je met dit soort malafide bedrijven zaken doet, je een keer de deksel op je neus kan verwachten. maar om dan gelijk zo de media op te zoeken is niet netjes denk ik. maar dit is wel goed voor de familiebanden denk ik ;-). maar dat er dan een nadere ronselaar op komt dagen en zijn contract wel over denk te nemen. het is toch geen vee dat je zo kan verhandelen? maar dat zal ik wel weer zien, ik kom tenslotte niet uit zo`n “mooi” dorp langs de merwede.

    Geplaatst door: jan op
  • Zielig hoor om via de krant je gelijk te willen halen.

    Geplaatst door: pg op
  • Die verklaring is wel degelijk wat waard.Ik heb het nl helemaal uit laten zoeken en zo’n verklaring mag niet zomaar afgegeven worden,dat zou u ook moeten weten.En wat betreft uw ervaring met Gyron Crew,misschien was er wel iets bij u aan boord aan de hand.Wie zal het zeggen.

    Geplaatst door: jdh op
  • ik heb al jaren meerdere roemeenen in dienst niet via een uitbater. de jongens en vrouwen hier aan boord zijn gewoon in dienst werken gewoon met een cao. als je een fillepijn aan boord heb die zo goed is vraag dan gewoon zel een werkvergunning aan en neem hem dan in dienst dan is alles toch ook klaar. dan heb de werknemer en werkgever allebij zekerheid

    Geplaatst door: michel op
  • Beste collega schipper die accountants verklaring is helemaal niks waard, die gaat alleen maar over het feit of Gyron Crew zijn opgelegde belastingen betaald.
    Het zegt niks over conform CAO betalen en/of betalen van sociale premie’s en loonbelasting.
    Vraag het maar aan Uw boekhouder of juridisch adviseur.
    Veel succes
    g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Helaas Hr den Breejen zo werkt men daar bij Gyron Crew, ik was ook iets te brutaal voor Gyron Crew dus mijn zeer goede Matroos kreeg een telefoontje van Gyron Crew en binnen no time was hij vertrokken.
    Hij kreeg van Gyron Crew te horen dat hij niet meer betaald werd bij mij aan boord.
    Gyron Crew is een gereformeerde mensenhandelaar en de politie en rechtsbijstand beginnen er niet aan want het is gewoon een juridisch moeras
    g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Dhr Aarnoudse moet eens zelfs zien dat hij aan goed personeel komt en niet de filipijnen van Gyron Crew van boord ronselen,dit zegt al heel veel van de mentaliteit van hem.De heer den Breejen heeft blijkbaar dezelfde mentaliteit en loopt al maanden negatieve reclame rond te strooien over Gyron Crew.Wij werken al jaren met filipijnen en zijn er heel tevreden over.Als je naar de concurrent wilt is dat je goed recht,maar wees dan een vent en laat dan Chip Crew een nieuwe filipijn regelen.Wat de afdrachten betreft,wij hebben een accountants verklaring dus ik snap niet waar jullie over zeuren.Doe allemaal gewoon je werk waar hij of zij goed in is en laat een ieder in z’n waarde.

    Geplaatst door: een collega schipper op
  • Varen is een manier van leven met vrouw en soms de kinderen, maar nu wil ook elke schipper een huis op de wal zo groot als mogelijk en drie auto,s. Ik ben het helemaal eens met wouter.

    Geplaatst door: ron op
  • men moet uitkijken, ik heb ooit personeel gehuurd via polska contractors. later oceanwide geworden, omdat polska contractor’s niet meer bestaat moet ik sociale lasten afdragen over het gehele bedrag dat ik ooit aan polsks contractors betaald hebt. en dat na 4 jaar is niet prettig,

    Geplaatst door: john op
  • tuurlijk 3000,- per maand jij vaart zeker ook voor de beste prijzen en komt om in het werk

    Geplaatst door: fabeltjeskrant op
  • Wordt het niet eens tijd dat er iets aan de loonbetalingen van Gyron Crew wordt gedaan. Ik vind het niet normaal wat de matroos er zelf aan overhoud. Destijds dat de vergunningen nog verplicht waren voor Tsjechisch personeel kreeg je die alleen als je aantoonbaar Nl CAO salaris aan de matroos uitbetaalde.

    Geplaatst door: Wanda op
  • Hopelijk komt er snel een eind aan deze praktijken. Onbegrijpelijk, dat UWV vergunningen heeft afgegeven, totaal geen noodzaak, voldoende personeel te vinden in Europa. Geen loonafdrachten en geen pensioenpremies betalen in Nederland. Het is gewoon een begin van alle CAÖs om zeep te helpen. Het wordt tijd dat de tweede kamer zich over deze situatie beraad, het gaat inmiddels over vele honderden matrozen.

    Rienk

    Geplaatst door: Rienk Abrahamse op
  • Wat ??? Meedoen aan de hedendaagse slavernij en nog praatjes ook???
    Zeker erg trots op jezelf.

    Geplaatst door: appeltje-eitje op
  • Wat is er mis met 8 maanden aan boord zijn? Als we varen nu weer eens gaan zien als een manier van leven en niet meer als een baan dan zijn de problemen in de binnenvaart met personeel en goudzoekers snel voorbij!!

    Geplaatst door: Wouter op
  • Waarom zou je in ’s hemelsnaam een Filipijn in dienst nemen voor het belachelijke bedrag van € 3000 per maand als er al zowiezo genoeg Nl matrozen te vinden zijn, niet alleen nu maar altijd al.
    Heb zelf een RVS tanker en heb nog nooit buitenlanders nodig gehad. Je moet ze dan natuurlijk wel een beetje vrije tijd geven want 8 maanden aan boord….

    Geplaatst door: Arno op
  • Gewoon weer Nederlanders in dienst nemen zeker nu er zo veel ontslagen vallen. Hoe minder werkelozen hoe beter de koopkracht van de burgers dus een betere economie.

    Geplaatst door: guus op

Reageer

Filippijnse matroos kwijt na sms’je | Schuttevaer.nl

Filippijnse matroos kwijt na sms’je

Schipper Rens den Breejen van het beunschip Compromis was twee weken geleden met één sms’je van Gyron Crew zijn Filippijnse matroos kwijt. De boodschap van het bericht uit Manilla: de tewerkstellingsvergunning is ingetrokken, matroos Winston Lobitos is dus illegaal aan boord.

Den Breejen begrijpt er niets van, zonder matroos kan hij niet varen. Hij belt met Dolf Cornet, die behalve directeur van detacheringsbureau Gyron Crew BV in Nederland ook zijn zwager is. Cornet zegt van niets te weten. Van UWV krijgt Den Breejen niet meer dan een bevestiging dat het intrekken van de vergunning een feit is. Niet de reden, niet door wie. Terwijl Lobitos volgens de schipper toch al tweeëneenhalf jaar lang ‘zeer goed’ zijn werk doet en deel uitmaakt van het gezinsleven aan boord van de Compromis. ‘Totaal geen klagen over, maar hij vindt zijn loon te laag’, vertelt schipper Den Breejen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (64)

  • Mischien schept deze site wat meer duidelijkheid?

    http://www.weethoehetzit.nl/situatie/34/ik-ga-werken-met-buitenlandse-arbeidskrachten/vraag/45/betalen-minimumloon-wml/

    Bedenk ook dat Filipijnen niet in het buitenland werken zonder contract van de POEA. (google POEA) De vraag is, wat zijn de condities van dat contract, en wat wordt daarvan nageleefd?

    Geplaatst door: K. andat op
  • Beste collega’s,

    Zoals u kunt lezen gaat het moraal op dit forum al behoorlijk omlaag. De enigste die nog steeds geen commentaar (met bewijzen)heeft gegeven is het bedrijf dat zulke slechte dingen heeft verkondig over een concurrent.
    Weet u wel waarover we het hebben als er gesproken word over een NEN-certificering? Weet u hoe de wetgeving in elkaar steekt, als we het hebben over de ketenaansprakelijkheid? Dankzij de gekleurde bril welke Gyroncrew u opzet, meent u te weten hoe de wetgevers erover denken. Maar de hele waarheid heb ik nog niet gelezen.
    Laten we eerst beginnen hoe de SNA(stichting Normering Arbeid) en de belastingdienst erover denken. Hierin wordt niet gesproken over een werkgever maar over ondernemers!!!!!!!
    De Stichting Normering Arbeid beheert het NEN-register en certificeert uitleners en (onder)aannemers van werk met een betrouwbaarheidskeurmerk. Zij geeft daarbij aan dat de ingeschreven ondernemers hun (personeels)administratie op orde hebben, de belastingen en premies op tijd betalen én dat de via hen ingehuurde medewerkers gerechtigd zijn om in Nederland arbeid te verrichten. Het register beoogd aan te geven dat indien uitsluitend wordt samengewerkt met gecertificeerde ondernemingen het risico in het kader van de Wet Keten aansprakelijkheid (WKA) wordt beperkt.
    3.4.1 Inlening door een doorlener

    Voorbeeld
    Een uitlener leent een werknemer uit aan doorlener A. Deze leent de werknemer uit aan doorlener B, die
    de werknemer weer uitleent aan de uiteindelijke inlener. De tabel geeft weer wie waarvoor aansprakelijk
    is en welke volgorde daarbij geldt.
    Hoofdelijk aansprakelijk voor loonheffingen en omzetbelasting verschuldigd door:

    de uitlener doorlener A doorlener B
    doorlener> A doorlener> B de inlener
    doorlenerB> de inlener
    de inlener

    3.4.2 Inlening door een onderaannemer.

    Als een onderaannemer personeel inleent, is de (hoofd)aannemer aansprakelijk voor
    de niet betaalde loonheffingenschuld van de onderaannemer. Dit is de zogenoemde
    ‘ketenaansprakelijkheid’ die is geregeld in artikel 35 van de Invorderingswet 1990.
    Voorbeeld
    Een hoofdaannemer schakelt onderaannemer A in. Deze onderaannemer besteedt een deel van
    de werkzaamheden uit aan onderaannemer B. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden leent
    onderaannemer B personeel in van een uitlener.
    Voor de loonheffingen en de omzetbelasting die de uitlener verschuldigd is, is onderaannemer B
    hoofdelijk aansprakelijk. Voor de loonheffingen die de uitlener verschuldigd is, zijn onderaannemer A en
    de hoofdaannemer aansprakelijk.
    3.5 Volgorde van aansprakelijkheid

    Bij het doorlenen van personeel zijn meerdere personen aansprakelijk voor dezelfde schuld
    (zie ook 4.1). Hierbij zal de Belastingdienst eerst de doorleners aansprakelijk stellen, en pas
    daarna de uiteindelijke inlener. Maar als meteen al duidelijk is dat de doorleners de schuld
    niet kunnen voldoen, kan de Belastingdienst tegelijk de doorleners en de uiteindelijke
    inlener aansprakelijk stellen.

    4 Aansprakelijkstelling door de Belastingdienst

    De Belastingdienst stuurt een beschikking naar de inlener. In diebeschikking stelt de ontvanger de inlener aansprakelijk voor de door de uitlener onbetaaldgelaten loonheffingen en omzetbelasting eventueel vermeerderd met de al in rekening
    gebrachte vervolgingskosten en de verschuldigd geworden invorderingsrente.
    Let op!
    Een inlener kan ook aansprakelijk gesteld worden als hij inleent van een in het buitenland gevestigde
    uitlener. Ook een in het buitenland gevestigde uitlener moet voor de door hem uitgeleende werknemers
    vanaf de eerste dag loonheffingen inhouden en afdragen.
    Voor een inlener die inleent van een in het buitenland gevestigde uitlener kunnen de volgende extra
    gegevens van belang zijn: kopieën van E101-verklaringen- kopie van het contract met de uitlener
    De binnenschippers lenen dus personeel in van een niet NEN gecertificeerd bedrijf te weten Gyroncrew LTD in Singapore. Wat is de meerwaarde en wat zijn de zekerheden die GC u te bieden heeft met deze NEN certificering. NIKS HELEMAAL NIKS!!!!!!!!!!
    Hebt u ooit een E101-verklaring van GC gezien? Een slimme binnenvaartondernemer vraagt deze verklaring alsnog op van dat bonafide bedrijf, want zijn belastingplichtig gesteld vanaf begin 2008.
    Nu weet u hoe deSNA en de belastingdienst erover denken. En kunt u in één oogopslag zien wat voor rad u voor ogen word gedraaid. Dit is de zoveelste stunt die GC uithaalt om klanten voor de gek te houden. Heeft uw personeel een SOFINUMMER? En vanaf wanneer? Krijgen ze hu salaris netjes in Euro’s uitbetaald?(vraag aan uw matrozen even het POEA contract op. Hierop kunt u precies zien wat uw personeel nu verdient. U heeft namelijk de plicht om als inlener (van een doorlener) te controleren of uw personeel marktconform(dus niet minimumloon)word uitbetaald. Dit moet u bij een eventueel belasting claim wel aan kunnen tonen. In veel gevallen word u al geïnformeerd door uw eigen personeel, die u vertelt dat het personeel bij de concurrenten van GC veel meer verdienen. Ik weet dat er veel collega’s zijn die dit op de koop toe nemen. Maar u ziet het risico wat u met dit gedrag loopt.

    Wellicht word het toch eens tijd om bij een ander te informeren naar de waarheid.

    Mvg. Vof. Den Breejen-Baggerman

    Geplaatst door: R.d.Breejen op
  • Ja het was zeker alleen maar laster.U kent denk ik ook wel de uitspraak \’waar twee kijven hebben twee schuld\’.Die man die bij ons aan boord was,denkt de wijsheid in pacht te hebben,maar u vergeet een ding.Hij begon als begrafenisondernemer,werd toen schipper,en nu dit!Juist ik hoor u denken 12 ambachten 13 ongelukken!!!!En ik begrijp dat u van alle markten thuis bent,ook wat betreft de SNA en de NEN4400-2 dus wat let U! Ga in de politiek en verbeter hetgeen wat minister Donner verkeerd heb gedaan en ga daarna ALLE MALAFIDE BEDRIJVEN controleren.Ik wens u veel succes!

    Geplaatst door: een schipper op
  • U praat over laster, waar praat u dan over, de concurent is aan boord geweest, was enkel leugen en laster, hoe noem je dat dan? En een stukje in de krant van die filippijn was wel degelijk waar of niet dan? Maar daar mag die man niets over zeggen, hoe is hij behandeld dan? Hoe stond die matroos ervoor? Juist illegaal in een vreemd land, maar dat mag Gyron toch. Man je maak een afgod van die mensen en dat zijn ze zeker niet waard. Ik heb er niks op tegen, alleen als het eerlijk gedaan werd, dat die matrozen een NORMAAL salaris behoren te hebben. Ik weet niet of u ook een crew daar vandaan hebt, maar als dat zo is, kunt u dat dan verantwoorden, u bent dan net zo fout. Maar jullie zijn zo gefocust op dat bedrijf dat de waarheid alleen verteld word door Gyron toch? Mensen word eens wakker, zij doen niet anders dan de concurrent beschuldigen van wat ze zelf fout doen. Ik gun ze zeker hun brood wel, maar doe het zoals het hoort.

    Geplaatst door: PdB op
  • beste PdB,stoere praat doen ze volgens u,maar volgens mij is dat hun goed recht.Zij hebben een aantal jaren geleden dit bedrijf opgezet (GCdus)wat een hele goede zet was,want het was een gat in de markt.Wat gebeurd er: d’r komt een concurrent om de hoek kijken en die denkt klanten te winnen dmv leugens en laster.Zeg niet dat het niet waar is,ik heb hem zelf aan boord gehad!!! Concurrentie mag ten allen tijde,maar wel op een gezonde manier.Wat betreft de sofinr mijn matroos heeft hem al wel gekregen,maar als het goed is weet u ook dat de mensen die dat uitgeven ,dat niet 123 gedaan hebben,zeker niet als het om een kleine 300 mensen gaat.(als u uw belastingpapieren opstuurt voor een teruggaaf dan heeft u dat geldook niet een week later al binnen toch?)Wat betreft het doorverwijzen naar de krant, ze hebben groot gelijk.Het is wel iets om trots op te zijn.Toen er zonodig een artikel in de krant gezet moest worden over een vermiste filipijn moest heel de binnenvaart het ook nog eens van die bewuste schipper over de marifoon horen hoe goed hij toch wel was om dat te publiceren.(k’weet niet of je daar nu zo trots op moet zijn.)En om nu te zeggen dat het met certificaat nog niet klopt,u durft heel wat te beweren. .Ook u maakt zich op deze manier schuldig aan laster.(is dat eerlijk?)Ik denk dat het geleuter over een ander gewoon eens moet stoppen en dat een ieder bij zijn eigen moet blijven zeker wat eerlijkheid betreft,dan heb je het al druk genoeg.Iemand zijn brood niet gunnen is ook heel ONEERLIJK!!! Als er van al die roddel en achterklap echt iets waar zou zijn had GC allang niet meer bestaan.

    Geplaatst door: een schipper op
  • Geen kaas van gegeten? Stop toch eens met dat malafide gedrag. Maar gewoon afwachten hoor, want inderdaad de arbeidsinspectie komt vanzelf. Ik weet ook zeker wel waar het over gaat, zulk soort bedrijven blijven in het nieuws aanwezig. Laat de filippijnen zelf eens aan het woord, dan kom je pas met argumenten. Als het te heet word onder Gyron hun voeten, pakken ze de TWV af, LP word niet uitbetaald en hun visa krijgen ze niet meer terug, want die MOET afgegeven worden bij terug komst in Manilla. Waarom is dat? Om er zeker van te zijn dat die jongens terug komen en niet gaan praten over dubbele contracten die jullie geven. Een goed contract (zoals het hoort in Manilla) geven, en dan in Delft een andere gebruiken dat is GYRON. Niet vertellen dat ik met argumenten aan moet komen DIT IS WAT ER GEBEURT.

    Geplaatst door: PdB op
  • Je kan beter een afspraak maken met de balastingdienst en vragen hoe het gaat met die sofienummers.Je laat je oren teveel naar een ander hangen en ik merk wel dat jij er zeker nog geen kaas van gegeten hebt.Maak er eerst maar eens een studie van en kom dan met goede argumenten.

    Geplaatst door: GDB op
  • Stoere praat doen jullie (dhr. Kornet en Lafeber) tegen die schipper van lees de volgende krant maar goed dan hoeft hij niet door te onderzoeken. Dat word gedaan hoor, want filippijnen zonder sofi-nummers dat kan echt niet. Maar alles is in orde bij jullie dus geen probleem toch? Bij de concurent zijn ze toch slechter af als bij gyron, is toch een beetje vreemd dat er al velen die kant zijn heengegaan. En jaha ze verdienen wat ze horen te verdienen. Het mooiste is nog wel dat die concurrenten WEL een rekening sturen MET alle afdrachten ect. erop! Maar jah, die hebben nog geen nen certificaat. Die hebben WEL alles op orde, praten met respect over de crew\’s, GEVEN de crew\’s werkkleding ipv. zelf betalen. Dan vraagt u nog BONAFIDE of MALAFIDE? Is mijn vraag, gyron EERLIJK of CORRUPT, jij zit elke zondag in de kerk, dan behoor jij zeker te weten hoe men terwerk gaat!!!! Die instanties waar u het over heeft, zijn die ook omgekocht of…… Wees toch eerlijk, dat duurt het langst, kom in uw woordenboek niet voor denk ik dan !!

    Geplaatst door: PdB op
  • Geachte Schipper (08-11-09)

    Wat vervelend, dat u maar in de negatieve spiraal blijft zitten. Gyron Crew INC, dus de werkgever, die alle afdrachten aantoonbaar doet in Nederland is gecertificeerd!!!!!! (bedankt voor de felicitatie) en dat is een feest waard. Ik ben het met u eens, dat mensen die maar blijven roepen , ( uw woorden gebruikend) “Die mensen die het niet willen zien of telkens weer commentaar hebben die hebben……”die hebben inderdaad een bord voor hun hoofd. Gyron Crew INC is dan weer met recht de enige in Nederland die zijn buitenlandse zaakjes goed op orde heeft. Er zijn ook bedrijven zonder die bij name te noemen, die actief zijn geworden met detacheren in de binnenvaart. Zij schrijven op hun web page zich te laten certificeren door de SNA. Deze bedrijven zijn inmiddels van de SNA verwijderd gelukkig zijn dit wel Nederlandse bedrijven, die alles in orde hebben toch? (althans dat zal hun bewering wel zijn) kunt u mij vertellen, waarom deze bedrijven van de web site zijn verwijdert. Omdat alles klopt??? of……..zit er ergens een addertje onder het gras…. Kunt u mij vertellen of deze bedrijven zich tot de BONAFIDE of MALAFIDE bedrijven moeten rekenen?
    Ik stel u zomaar een paar vragen. U hoeft mij hierop niet te beantwoorden. Mijn advies is: als u vragen heeft, vervoegd u zich dan bij de instanties die hierin gespecialiseerd zijn, en ook kunnen antwoorden vanuit hun ervaring kennis en specialisme. Verdiep u in de materie, alvorens u begint te schrijven / spreken. Ter voorbereiding van uw komend onderzoek: wilt u de komende scheepvaart krant GOED lezen, misschien kunt u hieruit nog meer antwoorden krijgen, zodat u wat minder tijd nodig heeft voor het door u te starten onderzoek.

    Gyron Crew Nederland

    Geplaatst door: Gyron Crew Nederland op
  • Toch jammer dat er nog steeds gespeculeert wordt over het wel of niet behalen van dat nen 4400-2certificaat.Als u daar nu zoveel problemen mee heb,waarom zoekt u het dan niet gewoon even uit hoe het zit?Neem contact op met de Stichting Normering Arbeid en doe uw beklag.Als u de binnenvaart of scheepvaartkrant er op naleest ik meen pagina 9 dan weet u precies wie u nog meer kunt benaderen voor openheid van zaken.GC had een avond georganiseerd voor hun klanten en via een forum is er dus letterlijk openheid van zaken gegeven over de problemen waar u tegenaan loopt.(volgens mij bent u helemaal geen klant van GC dus ik begrijp niet zozeer waar u u dan druk om maakt)Wij zijn daarvoor uitgenodigd en ik kan alleen maar zeggen HET IS BIJ GC KEURIG OP DE RIT!!!Misschien als u het beter denkt te kunnen,waarom begint u niet zo’n toko,ervalt denk ik op dit moment meer in te verdienen dan op de binnenvaart.

    Geplaatst door: collega schipper op
  • Je schrijft over de waarheid niet willen zien. Die mensen die het niet willen zien of telkens weer commentaar hebben die hebben pas een PLAAT voor hun hoofd. Een nen certificaat krijg je na behoren en of goedkeuring, maar wie van de drie heeft hem verkregen, GC nderelan, GC singapour, of GC mannila? Dat is juist de vraag, zij praten over een certificaat niet over drie certificaten. Hoe is hun boekhouding, er werken zoveel filippijnen die helemaal geen sofinummer hebben. Maar dat weten de meeste niet vandaar deze conclusie over GC. Geloof mij nou er lopen echt geen mensen weg als alles in kannen en kruiken is hoor!!!!

    Geplaatst door: schipper op
  • We moeten tegenwoordig overal aan denken. Het is natuurlijk leuker te gissen, dan de waarheid onder ogen te zien. Ik zou me voor kunnen stellen, dat die gyron crew gewoon het vertificaat gehaald heeft! en voldoet aan de normering, anders krijg je toch geen certificaat. Als uw schip een rijnvaartcertificaat heeft mag toch verondersteld worden dat het schip deugdelijk is, of is het schip dan niet deugdelijk? men kan gewoon vast stellen, als je ergens een certificaat op heeft, dat het dan volgens de gestelde norm is, als je net aan de norm voldoet, krijg je geen certificaat. Gecertificeerd uitzendbureaus mogen zichdan rekenen dit de bonafide bedrijven, de anderen niet, aldus Piet Hein Donner. het kan natuurlijk zijn, dat u deze waarheid niet wil zien, maar dat is dan uw probleem.

    Geplaatst door: Mink K op
  • Je kan ook de vraag stellen hoe Gyron Crew aan dat certificaat is gekomen. Er gaat een keer gesproken worden vroeg of laat, dan komen al die mensen die nu speculeren erachter hoe Gyron Crew inelkaar zit, denk daar maar eens aan. De waarheid komt een keer boven tafel!!

    Geplaatst door: schipper op
  • Shipcrew is een betrouwbare partner!! volgens zijn Website laat hij zich certificeren door de SNA. Oeps Hij staat niet meer op de SNA site kijkt u maar op http://www.normeringarbeid.nl. Hoe zou dat toch komen. Omdat alles beter is dan bij Gyron Crew. zo makkelijk blijkt een NEN 4400 certificaat nu ook weer niet te zijn.

    Geplaatst door: Mink K op
  • Beste B d P.
    Dit is niet mijn familie maar familie van mijn Broer
    Met vriendelijke groet
    K.J. Blaauw

    Ps Mischien ook voor U, B d P, verstandig om uw volledige naam te vermelden om misverstanden te voorkomen !!!

    Geplaatst door: Blaauw transport op
  • Nieuwe internet portal http://paluba.eu (Tsjechisch) – Plaats vacatures gratis. Advertenties moeten worden verstuurd naar e-mail info@paluba.eu

    Geplaatst door: paluba.eu op
  • Moet je nagaan dat het van jou familie is blauwtje

    Geplaatst door: B de P op
  • Aardig beerputje die weer opengaat in die grote gezellige familie

    Geplaatst door: Blaauw transport op
  • Een familie ruzie hadden ze het over van Dhr. den Breejen en zijn zwager Dolf Kornet van Gyron.
    Gelul, bij een collega is ook precies hetzelfde gedaan als bij den Breejen.
    Gyron Crew wil laten zien wat ze denken te kunnen blijven doen, ze zullen een keer voor blok gaan met deze duistere zaakjes.
    En dan nog praatjes hebben over dat NEN- certificaat, hoe denk je dat ze daar aangekomen zijn?
    Nee, het is een beerput die niet te harden is.

    Geplaatst door: Laurens op
  • Goede Morgen heren,
    ik als ervaringsdeskundige, mag u dan ook mededelen dat er in welke branche je ook werkt er altijd werknemers zijn die ontevreden zijn. De ontevredenheid van de werknemer is per definitie geld, daarnaast zijn de kunne de arbeidsomstandigheden daar ook een rol in spelen. en er zal ook een zogenoemde klik moeten zijn tussen de schipper en de werknemer, als je 24×7 x 3 of 6 maanden met elkaar aan het werk ben op een beperkt oppervlakte ja dan zal er een verschil zijn tussen de werknemer die op de wal aan het werk is. en zoals Dhr Aarnoudse al in zijn folder beschrijft heeft het NEN 4400-2 wel degelijk een grote waarde. en of de een en de ander nu in Werkendam of Sliedrecht een Villa bewoont, Heren dat is niet relevant, ik zelf bewoon een penthouse gun een ander ook wat. ja ik weet het is moeilijk om te LEREN DELEN en wie niet kan delen zal de kous op zijn hoofdt ontvangen.
    En beste heren hierbij wil ik u persoonlijk al het geluk van de wereld geven, zowel prive als zakelijk en doe u ding waar u goed in bent. Leven en laten leven.
    Een ervaringsdeskundige DJ

    Geplaatst door: DvdK op
  • geachte collega’s

    ik weet niet hoe het u vergaat maar ik ben de draait nu echt kwijt.

    dhr aarnoudse beweert in zijn folder dat een nen certificaat het enige bewijs is mbt afdrachten. nu gyron crew dat schijnt te hebben moeten we van hem weer geloven dat het eigenlijk geen waarde heeft.

    dat de laatste twee reactie’s de één beweert dat de tarieven omlaag moeten ivm met het niet geldig verklaren van CAO’s terwijl de ander beweert dat die mensen niet genoeg verdienen.

    dan beweert u weer dat dolf als god in werkendam terwijl de andere een villa bewoont in Sliedrecht.

    ik vraag me nu toch echt af wat is nu waarheid en wat is nu gewoon geklets. lopen er bij Gyron Crew mensen weg? is dat waar? kan iemand me vertellen hoeveel er dat zijn en moeten we daar ook de gevolgen van de crises in menemen of juist niet. en dan de vraag hoeveel mensen heeft Dhr Arnoudse dan al weg egzet, waaruit blijkt dat hij zo ervaren is. mogelijk kan onze ervaring deskundige hier wel een antwoord op geven want als je deskundig bent dan zijn dit toch wel de minste vragen waar je een antwoord op kan geven?

    w. aardeloos

    Geplaatst door: chris kornet op
  • Goede morgen heren,
    Tot mijn ontsteltenis lees ik uw berichten mijn reactie hier op is dan ook heren waar gaat dit over, hoe mag en kan het zo zijn. Dat u als schipper, zich laat verlagen naar een niveau waar in ik mij zeker niet kan vinden. als u spreek over de NEN 4400-2 dan kan ik u mededelen dat GC zeker aan de verplichtingen voldoet. u als concurent en opdrachtgever van GC mag daar dan ook trots op zijn. wees verstandig en ga niet met modder gooien, ik zie daar niet de toegevoegde waarde van. waar om?Als de concurenten willen zij zelf ook over gaan tot het behalen van het inspectie certificaat van de NEN 4400-2. Heren als het NEN 4400-2 dabn geen waarde heeft waarom willen zij dit dan zelf ook hebben.
    met vriendelijke Groet:
    een ervaringsdeskundige DJ

    Geplaatst door: DvdK op
  • Waarom gaat er bij Gyron Crew niet eens een keer een lampje branden ??
    Hoe vele malen zijn ze al niet in het nieuws geweest.
    Het bedrijf is een grote leugen, als een bemanningslid al meerdere contracten heeft, en dan nog de laagste daarvan uitbetalen.
    Is niet normaal, maar met vergunningen smijten en certificaten van dit hebben wij en dat, nou zorg eerst maar dat die jongens eens normaal uitbetaald gaan worden, na nederlandse lonen.
    Dan mag je pas praten over correct, want dit is afpersen wat jullie doen.
    En dan nog iets, waarom, moet die Ronald Lafeber nog meer hebben, boven hetgeen hij al in het verleden hebt ge…….!!!
    Ik heb geen filippijn van jullie, maar die jongens komen elkaar ook tegen, en dan word er onderling ook gesproken met alkaar, maar die jongens liegen dan volgen Gyron Crew!!
    Maar vele leugens zijn al uitgekomen, dus laat GYRON CREW eens beginnen om eens even naar hun eigen te kijken, want hoeveel zijn er al weggegaan bij Gyron Crew?
    Waarom is dat dan, zou een ander het niet volgens Gyron Crew voor elkaar hebben, tuurlijk wel, MAAR, het gaat allemaal uitkomen wat er niet deugt.
    Die jongens verdienen respect en normale lonen.
    Maar respect, jah wat is dat he?
    Want als hij je niet aanstaat je zegt het maar we trekken zo een blik met nieuwe open “aldus Gyron Crew”.
    Maar Gyron wil het alleen recht hebben, maar er zijn er toch die er meer verstand van hebben, en het beter voor elkaar hebben met meer loon ect.
    Dat is ook de rede dat die filippijnse jongens weg willen, ze worden niet behandeld zoals het hoort.
    Maar zelf wel er op los leven als een god in W’dam.
    eerlijk duurt het langst, en je komt er verder mee, want dit houd echt een keer op voor jullie, want wat gij niet wil wat u geschied, doe dat ook aan een ander niet.!!!!

    Geplaatst door: B de P op
  • Beste Dolf

    Van harte gefeliciteerd met Uw certificaat nen-4400-2 vraagje voor U : hoe krijgt U het elke keer weer voor mekaar om de binnenvaartondernemer een rad voor de ogen te draaien.
    Ik heb alleen een contract met Gyron Shipping LTD, die ik niet heb ondertekend, ik krijg de rekeningen van Gyron Shipping LTD, de communicatie verloopt via Gyron Crew BV, ik zie hier geen naam tussen staan die lijkt op Gyron Crew inc.
    Dus als binnenvaartondernemer heb ik er dus helemaal niks aan, DUS VERTEL DAT OOK.
    Beste Dolf Ik heb nog een vraagje : ik heb hier voor mijn neus drie contracten liggen van mijn Filipijn, 1 met Gyron Shipping LTD, 1 met Gyron Crew BV en 1 met Gyron Crew inc en alle drie met andere bedragen wat mijn filipijn gaat verdienen.
    Met welk contract heeft U ze overtuigd???
    Wanneer gaat U de tariefsverhoging van januari terugdraaien, U claimde namelijk dat de nieuwe binnenvaart CAO per 01-04-09 zou worden bekrachtigd, en dat het loon van het filipijns personeel daardoor flink zou stijgen.
    Tot nu toe is deze CAO nog steeds niet bekrachtigd, dus mijn vraag is waar blijft nu ons geld.
    Of bent U nu ineens zo begaan met Uw personeel dat ze dat extra loon al krijgen.
    Kort samengevat Dolf wordt eens eerlijk zoals je dat elke zondag hoort, tenminste dat heb je mij verteld of was dat ook een leugen.
    Kom Dolf vertel de waarheid en ga je eens gedragen als een eerlijk en betrouwbare zakenpartner.
    Het Beste g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Geachte Heer Aarnoudse,

    Als eerste zal ik uw felicitatie overbrengen.
    Inderdaad het is geen kleinigheid. Met recht kan Gyron Crew zeggen, dat ze in het bezit zijn van het NEN 4400-02 Certificaat uitgegeven door de Stichting Normering Arbeid (SNA)
    Uw commentaar met betrekking tot de inlenersaansprakelijkheid en de garanties daarop. Zo staat het in uw offerte. Citaat:”wij laten ons certificeren door de SNA. Deze stichting controleert onze boekhouding of de sociale en fiscale afdrachten juist worden gedaan, zodat de inlener GEVRIJWAARD is van naheffingen. Dit in verband met wet keten aansprakelijkheid (WSV (Wet Stedelijke Vernieuwingen)Art 16 a)” (bron: offerte shipcrew) De WSV, is overigens al een poosje geleden vervangen door de invorderingswet art 34) dus blijf wel bij de tijd.
    Daarbij maakt het niet uit wie wel of geen contract partij is. De WERKGEVER GYRON CREW IINC (met succes gecertificeerd!) draagt sociaal, en fiscaal juist af. (aantoonbaar door middel van het certificaat).
    Ik gebruik uitsluitend woorden zoals u dat in uw offerte beschrijft, en op uw web page probeert te vertellen. Wat is nu toch uw probleem? Ik denk dat ik het wel weet.
    U kunt zich voorlopig helemaal niet laten certificeren, want u moet aantoonbare ervaring hebben op het gebied van detachering.(minimaal 1,5 jaar)
    Laten certificeren geeft niet de garantie dat u het certificaat ook krijgt / verdient.
    U bent gefrustreerd om dat wij uw schip beslagen hebben, met betrekking tot wanbetaling.
    U heeft de achterliggende tijd zoveel verhaaltjes / leugens verkondigt aan een ieder die het wilde horen, en reëler wijs moet u daar nu op terug komen. Ik heb namelijk aangetoond dat u liegt! Dus wilt u misschien de juiste verhalen vertellen?

    Overigens staat het niet netjes dat u de binnenvaartondernemer betiteld als “ONWETEND”. U schat uw potentiële klanten blijkbaar niet hoog in. Dat geeft natuurlijk ook weer te denken, en verduidelijkt uw zienswijze ten opzichte van de binnenvaartondernemer.
    Het wordt tijd dat u nu echt eens iets gaat presteren! Stop nu eens met praten over wat u allemaal niét doet, maar toon nu eens wat u wél doet, wees eens transparant en helder naar uw klanten. Dát spreekt klanten aan.
    Ik wens u verder ook alle goeds toe.

    Wel wil ik u nog mededelen, verder niet te reageren, op enig schrijven of commentaar welke van inhoud beneden moreel en fatsoenlijk niveau liggen.

    Met vriendelijke groeten, uw collega

    Gyron Crew BV

    Geplaatst door: Dolf Kornet op
  • Beste Dolf,

    Ik wil uw Collega mevrouw Ruth Villasis representative van Gyroncrew Inc (Manilla) van harte feliciteren met het behalen van de NEN 4400-2 certificering.
    Zoals gelezen is zal het een hele toer geweest zijn om de certificering binnen te halen. De heer Ronald lafeber zal het wel erg druk gehad hebben met het begeleiden van de controle instantie.
    Zoals u suggereert in uw persbericht zijn inleners van Gyroncrew Inc.(Manilla) gegarandeerd gevrijwaard van naheffingen. Over dat laatste heeft de regering nog geen besluit genomen. Een NEN certificering geeft alleen iets aan. Tot op de huidige dag kunnen er nog geen rechten aan verbonden worden. Dit ter zijde. Dus mocht de wetgeving van kracht worden dan zijn de inleners van Gyroncrew Inc(Manila) gevrijwaard van naheffingen.
    Als ik de POEA contracten lees, staat er dat Gyroncrew Inc “For and behalf of (Principall Country) Gyron Shipping Ltd.(Singapore)” Werkt. Vervolgens leent Gyron Shipping Ltd.(Singapore) het personeel weer door aan een binnenvaartondernemer. Gyron shipping Ltd. verstuurd de facturen naar de binnenvaartondernemer. Uw klanten.
    Nu is de NEN Certificering in een keten, niet overdraagbaar, ofwel, alleen Gyron Shipping Ltd (Singapore) is als inlener gevrijwaard van naheffingen.
    De klanten van Gyron Shipping Ltd.(Singapore) hebben en kunnen bij het in gebreke blijven geen aanspraak maken op de NEN certificering van Gyroncrew Inc(Manila), omdat zij zaken hebben gedaan met een niet NEN gecertificeerd bedrijf te weten Gyron Shipping Ltd.(Singapore)
    Geachte meneer Kornet, ik hoop dat het duidelijk is dat u uw klanten eerlijk dient voor te lichten, Onwetende binnenvaartondernemers geen verhaaltjes moet gaan vertellen en zeker niet moet doen of nu alles in kannen en kruiken is.
    Indien u uw klanten wilt vrijwaren moet u factureren vanuit Gyroncrew Inc(manila).
    Ik wens u het aller beste.
    Met vriendelijke groet,

    Pieter Aarnoudse
    Shipcrew B.V.

    Geplaatst door: Shipcrew B.V. op
  • 18 juni 2009

    Filipijnse Gyron Crew Inc als eerste niet EU werkgever NEN gecertificeerd

    De Filipijnse werkgever Gyron Crew Inc is de eerste Stichting Normering Arbeid (SNA) NEN 4400-2 gecertificeerde werkgever buiten de Europese Unie.

    Voorafgaand aan de certificatie heeft de door de SNA aangewezen Safex Certificatie te Ridderkerk Gyron Crew uitgebreid en zeer doelmatig doorgelicht. De werkwijze van hun inspecteurs was indrukwekkend.

    Arbeid inlenen van een bedrijf dat NEN 4400-2 gecertificeerd is garandeert de inlener dat:
    1. Het personeel volgens de regels van de Wet op het Minimum Loon wordt betaald
    2. De belastingen en sociale premies tijdig worden betaald.
    3. De loonbetaling tijdig plaatsvindt.
    4. De loonadministratie deugt.
    5. De juiste tewerkstellings- en verblijfsvergunningen beschikbaar zijn.

    Gyron Crew

    Gyron Crew is marktleider op het gebied van detachering van Filipijnse bemanning op de Nederlandse binnenvaart.
    Gyron Crew heeft tot op dit moment 250 (licht) matrozen effectief op de binnenvaartvloot en kan met recht binnenvaart detacheringspionier genoemd worden.
    – De eerste die het mogelijk maakte Filipijnse werknemers op de binnenvaart tewerk te
    stellen met de vereiste vergunningen.
    – De eerste met Filipijnse stuurlieden.
    – De eerste die hun mensen aantoonbaar correct betaalt.
    – De eerste met een NEN 4400-2 keurmerk.

    In december 2003 verkreeg Gyron Crew een uitzendvergunning van de Filipijnse overheid.
    In maart 2004 werd de eerste Filipijnse lichtmatroos op de binnenvaart gedetacheerd. Inmiddels zijn door Gyron Crew geworven bemanningsleden te vinden op zo’n 180 Nederlandse binnenvaartschepen.

    Met het verkrijgen van het NEN 4400-2 Keurmerk heeft Gyron Crew bewezen de kwalificatie van pionier meer dan waard te zijn en toonaangevend in de markt te opereren.

    Contact: Dolf Kornet Gyron Crew BV
    Email: al.kornet@gyroncrew.com Schieweg 93 – 2627 AT DELFT Telefoon: 015 – 256 3764
    Email: info@gyroncrew.com

    Geplaatst door: Gyron Crew op
  • wat word er weer een berg met kostbaretijd verknoeit aan het probleem wat meneer Den Breejen in zijn familie heeft en zakelijk probeert op te lossen via de krant maar nog erger vind ik dat het weekblad schuttevaer zich hier voor wilt lenen en dat het een enkelzijdig verhaal is want ik heb in deze zelfde uitgave nog meerdere artikelen gecontroleerd en daar hebben ze wel met de tegenparij of benadeelde gesproken en gevraagd naar een reactie ik krijg sterk het idee dat er hier een parij is gekozen door de krant en dat dit verhaal met veel ironie word geplaatst om maar weer eens te kijken of ze niet flink de boel op kunnen jagen en later hun handen in onschuld te wassen maar ik denk dat ze beter op moeten leten want ik ga nu zeker m’n abbonement niet meer verlengen want dat word ik wel lid van de story of deprive daar worden famlie en personelijke drama’s besproken

    Geplaatst door: ckbzn op
  • Waarom word er zo min gesproken over dat dorpje langs de Merwede?? Wat kunnen wij eraan doen dat daar precies D.K woont!?
    Blijf bij het punt waar het om gaat!
    Respect voor de Filipijnen,en weg met gc en dk.

    Geplaatst door: D.B op
  • wat dhr den Breejen zegt klopt zeker wel! En wat een achterlijke reacties hierop zeg! En zielig om zo je gelijk te halen??? Zeker niet,bij D.K. kom je anders niet door zijn hersenpan heen! Want hij heeft namelijk altijd gelijk!!! Het is goed dat dit is verschenen,misschien gaan er nu wat meer schippers nadenken voor ze met D.K. in zee gaan!
    mvg.

    Geplaatst door: Heijstek op
  • Om u een klein beetje inzicht te geven van het gedachtengoed van de Hr D. Cornet direkteur van Gyron Crew.
    Hij heeft dit geplubiceerd op een publiek openbaar forum. Ik zal de hele tekst hier publiceren dan heeft U enig idee met wie U zaken doet.
    IK WEET NOG EEN BETER IDEE. DE BINNENVAART BONDEN MOETEN TARIEVEN VAST STELLEN, EN IEDEREEN DIENT ZICH DAAR AAN HOUDEN. BIJVOORBEELD, DE BONDEN STELLEN VAST : KNOTSENBURG WORDT NIET MINDER DAN 3,– EEN IEDER DIE DAAR TOCH ONDER GAAT, KRIJGT ACCU”S OP ZIJN SCHIP GEGOOID VANAF DE GORICHEMSE BRUG, DAN BEN JE ER UIT, IK WIL WEL GOOIEN MVG DOLF
    Wil je met zo iemand zaken doen, en want zal hij wel niet denken over de medewerkers vanuit de filipijnen.
    Helaas dat weet ik wel want, hij (dolf kornet) heeft hier in de stuurhut zelf gezegd als je niet tevreden met met je filipijn stuur je hem gewoon weg dan heeft hij, de filipijn gewoon pech gehad en trekken we gewoon een nieuw blik open.
    Fijn zo’n man je mag hem op zondag niet bellen want dan respecteert hij de zondagsrust, maar respect voor de medemens heeft de Hr Kornet niet.
    Goede reis
    g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Waar rook is..dus geloof wel degelijk dat hier niet eerlijk gehandeld is!
    Waarom mag de schipper geen loonstrook zien??
    Waarom krijg je geen antwoord op je vragen..als alles zo eerlijk is gegaan kan je gewoon antwoord geven! Dan word je niet boos en trek je ook geen papieren in!
    Denk dat het iets te warm werd onder D.K zijn voeten…

    cj

    Geplaatst door: cj op
  • Hoi Addie, Het is niet zo slim van U om zo hard te roepen op deze site, dat piranha niet weet waar hij over praat en dat je van alles leest en/of kan lezen op internet.
    Ik heb hier een schrijven liggen van Vervloet&Co Gorichem BV met daarbij zo\’n accountens verklaring en een verklaring van de belastingdienst te Heerlen, waar de door piranha aangehaalde wet, ook door de belastingdienst Heerlen afdeling Buitenland ook nog fijn op wordt gewezen.
    Bij deze speciaal voor U de tekst uit de bovengenoemde brief.
    DE INLENER DIE, OP GROND VAN ARTIKEL 34 VAN DE INVORDERINGSWET 1990, AANSPRAKELIJK IS VOOR DE LOONBELASTING/PREMIEVOLKSVERZEKERING GYRON CREW INC WORD DOOR DEZE VERKLARING NIET VRIJGESTELD VAN ZIJN AANSPRAKELIJKHEID.
    Voordat U deze tekst niet begrijpt DE INLENER dat bent U en heeft U ook gezien welke firma het is : Niet Gyron Crew BV het aanspreekpunt van de schippers, maar wel Gyron Crew inc lekker ver weg in Manilla.
    Dus de volgende keer als U wat roept als een kip zonder hoofd ga het echt onderzoeken en geloof Dolf Kornet alleen als hij het op papier zet en niet alleen maar op zijn mooie ogen.
    Lees het, onderzoek het en doe er U voordeel mee.
    Het ga U goed
    g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Beste piranha,toch slim van gc om zo te werk te gaan.Een goede binnenloper toch,elke maand zo’n paar honderd euro keer het aantal fillipijnen en dat in deze crisis.Laat je nakijken man geloof je nu werkelijk dat de belastingdienst er niet bovenop zit.Ik heb ook al eens controle gehad en ook zelf navraag gedaan,maar hetgeen wij aan afdrachten voor onze fillipijn betalen wordt ook door GC betaald aan de belasting en dergelijke instanties.En wat betreft het artikel waar je naar verwijst;Heelveel wordt er op internet gepubliceerd maar het zijn allemaal verhalen die je van een kant hoort.Een slimme of sluwe zet,maar je naam zegt al genoeg over je persoonlijkheid.Ga vooral in zee met SC ,de directeur daarvan heeft dezelfde mentaliteit of is zelf die piranha

    Geplaatst door: addie op
  • Slachtoffer, dat ben ik zeker.
    Door die hele ellende lig ik nu met een hartinfarct in het ziekenhuis.
    En dan te bedenken wie nu de lachende derde is?
    De ene probleem na de andere heb ik bij G.C. gehad, en nu lig ik eruit.
    Dhr. den Breejen heeft het bij het rechte end, want waar je ook om vroeg, het was altijd nee.
    De werkwijze daar is ver beneden het niveau, maar het zal misschien wel even duren maar er zijn meer mensen die er zo over denken die bij G.C. zitten.
    Want hoeveel filepijnen zijn er al over gegaan naar een ander,waarom is dat dan?
    Want wat er in de krant staat is zeker waar, ik heb het zelf meegemaakt.

    Geplaatst door: PB op
  • Beste Gyron Slachtoffer, Met verbazing lees ik uw verhaal. U zegt dat u een termijn van 50 dagen niet mocht overschrijden! Schande, welk bedrijf heeft een betalingstermijn van 50 dagen, dat is toch goed? ik begrijp heel goed dat u een Gyron slachtoffer bent, maar die slacht offer rol, heeft u dan wel over u zelf uit geroepen.

    Geplaatst door: Mink K op
  • Toch jammer dat er zoveel gespuit wordt tegen GC>Ik heb vernomen dat er toch best veel schippers zijn die zaken met ze doen.Zouden die er ook zo over denken net als jullie? Ik betwijfel het.En wat de betaling betreft heel nl heeft last van de crisis en hun kosten gaan ook gewoon door.Heel deze discussie heeft erg weinig nut en ik heb de indruk dat de heer den breejen op deze manier zijn gram wil halen.Wat ik ook niet begrijp is dat de redactie van schuttevaer zich voor deze onzin laat gebruiken en dat shipcrew mee wil doen met deze lage mentaliteit.Een beetje rare manier van reclame maken en van zaken doen.

    Geplaatst door: jdh op
  • Beste lezers,
    Wat jammer dat jullie zo veel vrije tijd hebben om dingen te spuien waar je geen verstand van hebt.
    Toevallig heb ik vernomen dat Shipcrew de zelfde verzekeringsmaatschappij heeft als GC. Over de verloning het volgende, vraagt u even aan uw matrozen naar hun POEA contract, dan weet u waar ze (Fill)wettelijk recht en aanspraak op kunnen maken en wat ze werkelijk (te weinig) verdienen. Reken dit even terug naar euro’s, dat is nu delen door 1,4 en u weet wat ze verdienen. Zover ik weet geld een bonus als een extraatje.
    Er zijn nog bosjes Fillipijnse matrozen die geen sofinummer hebben. Wat heeft u aan een belasting verklaring van GC als uw matroos geen sofinummer heeft. Bij een verklaring moet de naam vermeld zijn. U kunt deze risico’s uitsluiten door gewoon deze bedragen op een G-rekening te storten welke op naam staat van het bureau waarvan u het personeel inleent.
    U als inlener zou eens moeten gaan studeren op de wet en regelgeving en vooral naar de wet ketenaansprakelijkheid( art.16a ). €8000,- boete voor een overtreding kan er nog wel bij dacht ik zo in deze tijd, is het niet? En alsnog de afdrachten van voorliggende perioden betalen, en verplicht het salaris van uw personeel met terugwerkende kracht aanvullen tot CAO loon, kost vast niet veel.
    Als GC een bevrachter was, en de Filippijnse matrozen schippers, dan voeren er niet veel meer voor hen.
    Zou u als binnenvaartondernemer in Nederland ook voor een bevrachter gaan varen uit Singapore? U bent wel gek. Zeg eerlijk, u dacht toch zaken te doen met Dolf kornet, was het niet een beetje vreemd dat u de centjes naar Singapore moest overmaken. Weet u waar u naar de rechter kan als u een geschil hebt met GC ? …….In Singapore. Weet u waar al uw zogenaamd betaalde belastingcentjes zijn als het straks toch fout zit? Juist, HÉÉÉÉÉÉËL ver weg veilig in Singapore. Waar een in de Filippijnen veroordeelde witte boorden crimineel veilig z’n centjes zit te tellen.
    Kijk maar eens met wat voor lekkere mensen u te maken hebt.
    http://www.ufs.ph/2007-08/01020712LK

    Geplaatst door: PIRANHA op
  • Gyron weet niet dat het crisis is in de binnenvaart. Ik heb ze gevraagd of ik wat later mocht betalen voor hun Philipino vanwege regelmatig stilligen. Maar nee hoor, er moest en zou binnen 50 dagen betaald worden, terwijl 90 dagen toch heel normaal is in de binnenvaart. Omdat ik al vijf maanden lang moeilijkheden heb met de vrachten hebben ze zomaar beslag gelegd op mijn schip. Daarom kan ik niet varen en dus niets verdienen. Ik zou graag overgaan naar Shipcrew, maar ik zit nu vast aan Gyron die geen enkel begrip voor de crisis heeft. Bij Shipcrew zou je zoiets denk ik niet meemaken, want Aarnoudse is zelf schipper geweest en weet dat het allemaal niet zo makkelijk is in de binnenvaart.
    Mijn neef werkt bij de douane en die vertelde me dat het allemaal illegaalis wat Gyron doet. Hun krijgen alleen vergunningen omdat ze het CWI betalen.

    Geplaatst door: Gyron slachtoffer op
  • Dacht dat je buitenlands personeel minstens minimum loon moet betalen?
    Heb zelf ook buitenlanders in dienst gehad, voor de goedkoopte hoef je het niet te doen.
    Je moet belasting, Volksverzekering, sociale lasten alles echt wel afdragen en als je dan als een nette werkgever je personeel elke 3 maanden vakantie geeft zijn ze niet verzekerd voor het ziekenfonds maar wel premie betalen.
    Dus als het effe kan een Hollander tegenwoordig, net zo duur en kan je mee praten.

    Geplaatst door: Robert op
  • Let op dat je altijd een werkend mailadres gebruikt als afzender.
    Reacties van onbereikbare adressen zijn / worden verwijderd.

    Geplaatst door: Redactie Schuttevaer op
  • Als schipper Den Breejen nu vindt dat zijn Filipijn te weinig verdient, geeft hij hem toch gewoon meer loon ? Geen enkel detacheringskantoor dat daar problemen mee heeft. En nu is Den Breejen het geld toch kwijt, helaas krijgt mr Lobitos er zo weinig van. Toch wel toevallig dat Den Breejen contact zoekt met Shipcrew nadat de verblijfsvergunning van zijn Filipijn is ingetrokken ? Hoe kan het dan dat Shipcrew al een flink aantal weken adverteert in diverse vakbladen voor Den Breejen ? Of was misschien dhr Aarnoudse aan boord voor een visite, zoals hij bij elk schip doet, dat met Gyron bemanning vaart ? Weet dhr Aarnoudse met zijn vrije tijd geen raad ?
    Als Shipcrew een beetje service kan verlenen, is het voor hem toch geen enkel probleem om direct een andere filipijn te plaatsen (hij adverteert al weken)Of is dit misschien een beetje te moeilijk voor Shipcrew ? Het is inderdaad wat moeilijker als filipijnen wegkopen, die al een verblijfsvergunning hebben. Maar toch zal hij gewoon een goede service moeten verlenen, zodat Den Breejen direct door kan varen, want de markt is slecht. Het is alleen jammer dat deze jongens zelf minder gaan verdienen, dat hij, op zijn lunchpakketje op schiphol na, zelf voor de kosten van zijn eten moet opdraaien en niet verzekerd is, zodra hij het schip verlaten heeft, om bijvoorbeeld zijn eigen eten te kopen(legt u de offertes maar eens naast elkaar) Het zou mij zelfs niet verbazen dat dhr Aarnoudse er zelf voor gezorgd heeft dat de verblijfsvergunning van filipijn Lobitos heeft laten opzeggen (hij heeft toch goede contacten bij UWV en in Den Haag, kunne we lezen ?)om daarna als een barmhartige samaritaan bij Den Breejen zijn diensten heeft aangeboden. Hij moet als mislukte schipper toch ergens van leven en Gyron Crew heeft toch honderden filipijnen gedetacheerd in de binnenvaart, dus eentje minder hindert hem niet, zal dhr Aarnoudse denken.
    Misschien kan dhr DvdM van de Schuttevaer dit eens uitzoeken, zodat ook hij leert om een onafhankelijk verhaal te schrijven en het verhaal eens van twee kanten aan te horen, zoals dat een goed reporter betaamt. En anders kan onze Gyron Ervarings Deskundige hier wel een oordeel over vellen. (Als het beestje maar een naam heeft.)
    Een goede raad voor schipper Den Breejen: Als je nu bagger wilt storten, moet je op de molen gaan werken, waar je nu onder laadt. Dat levert nog geld op ook.

    Geplaatst door: fpc op
  • Beste Heer den Breejen, ook ik val onder de gelukkige mensen die een Filippijnse matroos van Gyron crew heeft Dhr Aarnoudse is misschien bij u niet aan boord geweest, maar bij mij wel 2 keer, de laatste keer heb ik hem van boord gestuurd, dus hij komt wel degelijk naar de schepen toe. Misschien is het voor hem ook Crisis, niet zo handig in deze tijd iets anders te gaan doen. Meneer G.E.D. Ik weet niet welke acountant U heeft maar als hij dit verhaal aan u verteld, wordt het misschien eens tijd naar een ander uit te gaan kijken. Wij hebben van Gyron Crew 2 papieren gekregen, de eerste was van de belastingdienst, waar in beschreven staat, dat Gyron aan zijn betaal verplichtingen voldoet, het is inderdaad juist dat dit niets zegt of er ook juist voor mijn persoon afgedragen is. (belasting dienst gaat tegenwoordig ook over de sociale afdrachten UWV GAK is al een poosje verledentijd met betrekking tot de controle en inning van de centen. Een Accountantsverklaring geeft wel degelijk aan of, en voor welke periode en voor welke persoon er afdrachten gedaan zijn. Altans, die verklaring heb ik aan boord liggen, dus ik weet niet goed waar u het over heeft.

    Geplaatst door: een binnenvaart ondernemer op
  • Beste JDH de accountants verklaring mag inderdaad niet zo maar worden afgegeven, dat heb ik ook in mijn vorige reactie geschreven.
    Het zegt alleen iets over het betalingsgedrag van Gyron Crew aan de belastingdienst.
    Het geeft geen inzicht ten opzichte van de loonbelasting en sociale premies van het personeelslid dat bij U of mij aan boord is.
    Zou Gyron crew morgen omvallen en het UWV ziet in de boeken dat U of ik een matroos via Gyron Crew in dienst heb en er zijn geen sociale premies afgedragen dan mag U of ik het alsnog betalen, in dat licht bezien heeft de accountents verklaring geen waarde.
    En als laatste wilt U zich tot de discussie beperken en geen beschuldigingen uiten die U niet kan bewijzen of hard kan maken
    Gegroet zij U.
    Beste trotse werkendammer U weet ook in elk mooi dorp woont wel een rotte appel, maar ik ben het met U eens dat 1 rotte appel niet de beelvorming van hele dorp hoeft te beinvloeden
    Veel plezier G.E.D.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Zielig ga ik niet doen, maar zij denken alles maar te kunnen.
    Ik heb een tijdje geleden nog een stukje geschreven dat het niet waar was dat ze voor 350 euro aan het werk zijn hier.
    Maar na controle van de waterpolitie ben ik toch wel gaan denken.
    En dan kan Mink K wel zeggen als je er uit bent dan……….
    Nou ik ben er uit en sta nog steeds achter wat ik toen geschreven hebt, want ze verdienen wel iets meer zoals je kan lezen in de krant.
    Ik denk dat jij het niet snapt, maar het gaat mij erom dat ik geen loonheffingen en pensioene ect.mag in zien waar het naar toe hoort te gaan.
    En een filepijnse jongen heb ik niet vanwege wat appeltje-eitje schrijft, die jongen bij mij aan boord word zeker wel met respect behandeld.
    En dhr. Aarnoudse heb ik zelf benaderd, die komt echt niet bij je langst, maar we zouden eens naar die filepijnse mensen moeten luisteren, die mensen willen werken want daar in hun land is niet veel.
    Ik ga niet in discussie, wat er in de krant staat is geen woord van gelogen, neem dat van mij aan.
    Maar die mensen hebben ook rechten denk daar eens aan.

    Geplaatst door: R.den Breejen op
  • wat heeft dit alles in vredesnaam met dat “mooie dorp” te maken?? blijf bij het discussie punt.

    Geplaatst door: een trotse werkendammer op
  • typisch binnenvaart veel voor weinig willen. Het is uit de tijd om mensen zo lang aan boord te hebben. Tuurlijk is het voor daar een berensalaris maar in die 8 maanden leven ze wel hier!!! Maar ja schippers willen onderdanige matrozen en de hollanders zijn vaak te brutaal of willen eens naar huis, naar vriendin stappen e.d. maar ja de meeste schippers zijn natuurlijk al middelbaar geboren!! en vergeten dat ze zelf ook jong zijn geweest.

    Geplaatst door: Schande op
  • Ik snap er nu helemaal niets meer van, Dit is een reactie van den Breejen, van Nov 2008 ?? begrijpt u het nog??
    “Het gezeur over de filepijnse matrozen is een hype geworden.Maar zelf heb ik ook een filepijnse matroos, maar om te zeggen voor kosten te drukken kies ik voor die mensen, dat is niet zo want ze zijn duurder dan nederlands personeel.Maar dat ze maar 350 euro verdienen is gelul van GERWIL CREW ze verdienen (en krijgen) meer dan dat,maar wat is het probleem, mensen praten graag maar weten niet waar ze het over hebben.Word er ook zo geauwehoerd over de chinese werven, wat verdienen die mensen! Denk daar eens aan als je een casco besteld en zegt: waarom is een chinees casco goedkoper dan een pools casco !!!!!
    Als je daar uit bent dan heb je recht van spreken.”

    R. den Breejen

    Geplaatst door: Mink K op
  • ten eerste horen we maar 1 kant van het verhaal en niet beiden zijden. natuurlijk is het niet netjes dat dit zo gaat. maar je weet, als je met dit soort malafide bedrijven zaken doet, je een keer de deksel op je neus kan verwachten. maar om dan gelijk zo de media op te zoeken is niet netjes denk ik. maar dit is wel goed voor de familiebanden denk ik ;-). maar dat er dan een nadere ronselaar op komt dagen en zijn contract wel over denk te nemen. het is toch geen vee dat je zo kan verhandelen? maar dat zal ik wel weer zien, ik kom tenslotte niet uit zo`n “mooi” dorp langs de merwede.

    Geplaatst door: jan op
  • Zielig hoor om via de krant je gelijk te willen halen.

    Geplaatst door: pg op
  • Die verklaring is wel degelijk wat waard.Ik heb het nl helemaal uit laten zoeken en zo’n verklaring mag niet zomaar afgegeven worden,dat zou u ook moeten weten.En wat betreft uw ervaring met Gyron Crew,misschien was er wel iets bij u aan boord aan de hand.Wie zal het zeggen.

    Geplaatst door: jdh op
  • ik heb al jaren meerdere roemeenen in dienst niet via een uitbater. de jongens en vrouwen hier aan boord zijn gewoon in dienst werken gewoon met een cao. als je een fillepijn aan boord heb die zo goed is vraag dan gewoon zel een werkvergunning aan en neem hem dan in dienst dan is alles toch ook klaar. dan heb de werknemer en werkgever allebij zekerheid

    Geplaatst door: michel op
  • Beste collega schipper die accountants verklaring is helemaal niks waard, die gaat alleen maar over het feit of Gyron Crew zijn opgelegde belastingen betaald.
    Het zegt niks over conform CAO betalen en/of betalen van sociale premie’s en loonbelasting.
    Vraag het maar aan Uw boekhouder of juridisch adviseur.
    Veel succes
    g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Helaas Hr den Breejen zo werkt men daar bij Gyron Crew, ik was ook iets te brutaal voor Gyron Crew dus mijn zeer goede Matroos kreeg een telefoontje van Gyron Crew en binnen no time was hij vertrokken.
    Hij kreeg van Gyron Crew te horen dat hij niet meer betaald werd bij mij aan boord.
    Gyron Crew is een gereformeerde mensenhandelaar en de politie en rechtsbijstand beginnen er niet aan want het is gewoon een juridisch moeras
    g.e.d.

    Geplaatst door: gyronervaringsdeskundige op
  • Dhr Aarnoudse moet eens zelfs zien dat hij aan goed personeel komt en niet de filipijnen van Gyron Crew van boord ronselen,dit zegt al heel veel van de mentaliteit van hem.De heer den Breejen heeft blijkbaar dezelfde mentaliteit en loopt al maanden negatieve reclame rond te strooien over Gyron Crew.Wij werken al jaren met filipijnen en zijn er heel tevreden over.Als je naar de concurrent wilt is dat je goed recht,maar wees dan een vent en laat dan Chip Crew een nieuwe filipijn regelen.Wat de afdrachten betreft,wij hebben een accountants verklaring dus ik snap niet waar jullie over zeuren.Doe allemaal gewoon je werk waar hij of zij goed in is en laat een ieder in z’n waarde.

    Geplaatst door: een collega schipper op
  • Varen is een manier van leven met vrouw en soms de kinderen, maar nu wil ook elke schipper een huis op de wal zo groot als mogelijk en drie auto,s. Ik ben het helemaal eens met wouter.

    Geplaatst door: ron op
  • men moet uitkijken, ik heb ooit personeel gehuurd via polska contractors. later oceanwide geworden, omdat polska contractor’s niet meer bestaat moet ik sociale lasten afdragen over het gehele bedrag dat ik ooit aan polsks contractors betaald hebt. en dat na 4 jaar is niet prettig,

    Geplaatst door: john op
  • tuurlijk 3000,- per maand jij vaart zeker ook voor de beste prijzen en komt om in het werk

    Geplaatst door: fabeltjeskrant op
  • Wordt het niet eens tijd dat er iets aan de loonbetalingen van Gyron Crew wordt gedaan. Ik vind het niet normaal wat de matroos er zelf aan overhoud. Destijds dat de vergunningen nog verplicht waren voor Tsjechisch personeel kreeg je die alleen als je aantoonbaar Nl CAO salaris aan de matroos uitbetaalde.

    Geplaatst door: Wanda op
  • Hopelijk komt er snel een eind aan deze praktijken. Onbegrijpelijk, dat UWV vergunningen heeft afgegeven, totaal geen noodzaak, voldoende personeel te vinden in Europa. Geen loonafdrachten en geen pensioenpremies betalen in Nederland. Het is gewoon een begin van alle CAÖs om zeep te helpen. Het wordt tijd dat de tweede kamer zich over deze situatie beraad, het gaat inmiddels over vele honderden matrozen.

    Rienk

    Geplaatst door: Rienk Abrahamse op
  • Wat ??? Meedoen aan de hedendaagse slavernij en nog praatjes ook???
    Zeker erg trots op jezelf.

    Geplaatst door: appeltje-eitje op
  • Wat is er mis met 8 maanden aan boord zijn? Als we varen nu weer eens gaan zien als een manier van leven en niet meer als een baan dan zijn de problemen in de binnenvaart met personeel en goudzoekers snel voorbij!!

    Geplaatst door: Wouter op
  • Waarom zou je in ’s hemelsnaam een Filipijn in dienst nemen voor het belachelijke bedrag van € 3000 per maand als er al zowiezo genoeg Nl matrozen te vinden zijn, niet alleen nu maar altijd al.
    Heb zelf een RVS tanker en heb nog nooit buitenlanders nodig gehad. Je moet ze dan natuurlijk wel een beetje vrije tijd geven want 8 maanden aan boord….

    Geplaatst door: Arno op
  • Gewoon weer Nederlanders in dienst nemen zeker nu er zo veel ontslagen vallen. Hoe minder werkelozen hoe beter de koopkracht van de burgers dus een betere economie.

    Geplaatst door: guus op

Reageer