Column

Overal waar u vaart: wie is eigenaar van de datastroom in de binnenvaart?

In de voortdurend digitaliserende wereld van de binnenvaart, waarin schepen niet alleen door golven maar ook door data navigeren, rijst één cruciale vraag: wie heeft het roer in handen als het gaat om data-eigenaarschap? Deze vraag is niet langer een abstract concept, maar een concrete uitdaging waar de binnenvaartsector nu mee wordt geconfronteerd.

Frank Reijerse
Frank Reijerse. Foto KBN

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Overal waar u vaart: wie is eigenaar van de datastroom in de binnenvaart? | Schuttevaer.nl
Column

Overal waar u vaart: wie is eigenaar van de datastroom in de binnenvaart?

In de voortdurend digitaliserende wereld van de binnenvaart, waarin schepen niet alleen door golven maar ook door data navigeren, rijst één cruciale vraag: wie heeft het roer in handen als het gaat om data-eigenaarschap? Deze vraag is niet langer een abstract concept, maar een concrete uitdaging waar de binnenvaartsector nu mee wordt geconfronteerd.

Frank Reijerse
Frank Reijerse. Foto KBN

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer