Migranten gearresteerd

Migranten muiten aan boord Nederlands offshore-schip Vos Pace

Negen migranten zijn gearresteerd op verdenking van muiterij aan boord van het Nederlandse offshore-schip Vos Pace. Vos Pace had even daarvoor 79 migranten gered op de Atlantische Oceaan. Negen van hen zouden de bemanning bedreigd hebben met messen, schrijft het Spaanse Atlantico Hoy.

Negen migranten zijn op Fuerteventura gearresteerd op verdenking van muiterij. EPA/Carlos de Saa

Update: Rederij Vroon trots op bedreigde bemanning Vos Pace

Vos Pace voer over de Atlantische Oceaan waar het twee verschillende boten met migranten aan boord tegenkwam. Deze verkeerden in nood en werden gered door het offshore-schip, meldt het Spaanse Efe.

Het 83,4 meter lange schip zette vervolgens koers richting vaste land. Aan boord was de stemming inmiddels verhit geraakt. De bemanning gaf vanaf het schip door aan de Spaanse autoriteiten dat er een noodsituatie aan boord was. Dat gebeurde nadat duidelijk werd dat het schip terug ging richting Tan Tan in Marokko en niet naar een van de Canarische eilanden. De bemanning zou met messen bedreigd zijn.

Daarop werd besloten de koers te wijzigen naar Fuerteventura en daar de negen migranten over te dragen aan de Spaanse Guardia Civil. Die hen vervolgens heeft gearresteerd voor muiterij. Ook de andere migranten zijn uiteindelijk daar van boord gegaan.

Het Nederlandse offshore-schip Vos Pace is een van de schepen die de Nederlandse rederij Vroon verkoopt aan het Noorse Geos.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat Vos Pace al in handen was van Geos. Die overdracht is nog niet volledig afgerond.