Zestien doden na zinken schip vol migranten bij Griekse kust

Bij een nieuw ongeluk voor de Griekse kust zijn zeker zestien migranten om het leven gekomen. De Griekse kustwacht redde 63 andere mensen uit het water. De boot zonk in de Egeïsche Zee bij het eiland Paros, slechts een paar uur nadat bij een andere bootramp voor de kust van Griekenland ook al elf vluchtelingen waren verdronken.

Bij dat eerdere ongeluk liep donderdagavond een schip vast ten noorden van het Griekse eiland Antikythera. Ruim negentig mensen wisten vervolgens op eigen kracht dat kleine eiland te bereiken, waarna ze konden worden opgepikt door de kustwacht. Onder hen waren 27 kinderen. Maar elf vluchtelingen redden het niet en verdronken.
Tussen januari en november zijn volgens UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, zeker 2500 mensen omgekomen die de Middellandse Zee probeerden over te steken om Europa te bereiken.

Zestien doden na zinken schip vol migranten bij Griekse kust | Schuttevaer.nl

Zestien doden na zinken schip vol migranten bij Griekse kust

Bij een nieuw ongeluk voor de Griekse kust zijn zeker zestien migranten om het leven gekomen. De Griekse kustwacht redde 63 andere mensen uit het water. De boot zonk in de Egeïsche Zee bij het eiland Paros, slechts een paar uur nadat bij een andere bootramp voor de kust van Griekenland ook al elf vluchtelingen waren verdronken.

Bij dat eerdere ongeluk liep donderdagavond een schip vast ten noorden van het Griekse eiland Antikythera. Ruim negentig mensen wisten vervolgens op eigen kracht dat kleine eiland te bereiken, waarna ze konden worden opgepikt door de kustwacht. Onder hen waren 27 kinderen. Maar elf vluchtelingen redden het niet en verdronken.
Tussen januari en november zijn volgens UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, zeker 2500 mensen omgekomen die de Middellandse Zee probeerden over te steken om Europa te bereiken.