wake-up call

Schippers bruine vloot blij met OVV-rapport

‘De vragen die de OVV heeft bij de veiligheid van de traditionele zeilvloot zijn terecht. Er kan nog steeds veel verbeterd worden. Dit is een wake-up call voor de schippers en die was ook nodig. We hebben al veel gedaan, maar we mogen niet verslappen.’ Renée van Hasselt, schipper van de zeilklipper Bontekoe, is er duidelijk over: veiligheid is verreweg het belangrijkste aandachtspunt van elke schipper, of zou dat in ieder geval moeten zijn: ‘Mijn man Niels en ik hebben een dochter, dus als we varen is het hele gezin aan boord. Denken aan veiligheid wordt dan een tweede natuur.’

Renée van Hasselt Bontekoe
Renée van Hasselt met baby aan het roer van de Bontekoe. Privéfoto Renée van Hasselt

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schippers bruine vloot blij met OVV-rapport | Schuttevaer.nl
wake-up call

Schippers bruine vloot blij met OVV-rapport

‘De vragen die de OVV heeft bij de veiligheid van de traditionele zeilvloot zijn terecht. Er kan nog steeds veel verbeterd worden. Dit is een wake-up call voor de schippers en die was ook nodig. We hebben al veel gedaan, maar we mogen niet verslappen.’ Renée van Hasselt, schipper van de zeilklipper Bontekoe, is er duidelijk over: veiligheid is verreweg het belangrijkste aandachtspunt van elke schipper, of zou dat in ieder geval moeten zijn: ‘Mijn man Niels en ik hebben een dochter, dus als we varen is het hele gezin aan boord. Denken aan veiligheid wordt dan een tweede natuur.’

Renée van Hasselt Bontekoe
Renée van Hasselt met baby aan het roer van de Bontekoe. Privéfoto Renée van Hasselt

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer