Achtergelaten schepen

ILO ziet groeiend aantal reders dat zeelieden laat creperen

De geschiedenis van de wereldwijde zeevaart kent talloze verhalen van ontberingen en verwaarlozing, maar dat dit voor veel zeelieden nog steeds de realiteit is, is minder bekend. Vele tientallen zeelieden in alle uithoeken van de wereld worden aan hun lot overgelaten. Gevangen op hun schip, zonder loon, soms zelfs zonder eten en drinkwater. Volgens de International Labour Organization (ILO) van de Verenigde Naties komen deze schrijnende situaties zelfs steeds vaker voor.

De zeevarenden kunnen vaak niet zomaar het schip af.
De zeevarenden kunnen vaak niet zomaar het schip af. Foto Shutterstock

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

ILO ziet groeiend aantal reders dat zeelieden laat creperen | Schuttevaer.nl
Achtergelaten schepen

ILO ziet groeiend aantal reders dat zeelieden laat creperen

De geschiedenis van de wereldwijde zeevaart kent talloze verhalen van ontberingen en verwaarlozing, maar dat dit voor veel zeelieden nog steeds de realiteit is, is minder bekend. Vele tientallen zeelieden in alle uithoeken van de wereld worden aan hun lot overgelaten. Gevangen op hun schip, zonder loon, soms zelfs zonder eten en drinkwater. Volgens de International Labour Organization (ILO) van de Verenigde Naties komen deze schrijnende situaties zelfs steeds vaker voor.

De zeevarenden kunnen vaak niet zomaar het schip af.
De zeevarenden kunnen vaak niet zomaar het schip af. Foto Shutterstock

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer