Column

Havens als ecosystemen: lessen uit de natuur

In dit tijdperk vol veranderingen kunnen verborgen schatten in de natuur ons inspireren. Denk aan de indrukwekkende complexiteit van natuurlijke ecosystemen. De principes van het dieren- en plantenrijk geven ons waardevolle inzichten. Bijvoorbeeld voor havens als ecosystemen. Handelen vanuit complementariteit in plaats van concurrentie is best spannend. Maar alleen ga je snel, samen kom je verder.

Lijdia Pater-de Groot
Lijdia Pater-de Groot schrijft maandelijks een column voor Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Havens als ecosystemen: lessen uit de natuur | Schuttevaer.nl
Column

Havens als ecosystemen: lessen uit de natuur

In dit tijdperk vol veranderingen kunnen verborgen schatten in de natuur ons inspireren. Denk aan de indrukwekkende complexiteit van natuurlijke ecosystemen. De principes van het dieren- en plantenrijk geven ons waardevolle inzichten. Bijvoorbeeld voor havens als ecosystemen. Handelen vanuit complementariteit in plaats van concurrentie is best spannend. Maar alleen ga je snel, samen kom je verder.

Lijdia Pater-de Groot
Lijdia Pater-de Groot schrijft maandelijks een column voor Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer