begin volgend jaar

Autoveer Maassluis-Rozenburg komt later, oversteek langer gratis

Reizigers kunnen ook in september gratis gebruikmaken van de veerpont tussen Maassluis en Rozenburg. Het was de bedoeling dat het fiets-voetveer dat nu over Het Scheur vaart vanaf 1 september weer een betaalde dienst zou zijn, maar het gebruik hiervan blijft een maand langer gratis. De provincie Zuid-Holland en exploitant Damen nemen wat langer de tijd om het systeem voor abonnementen en kortingsproducten goed in te richten. Tegenvaller voor de reizigers is dat de terugkeer van een autoveer langer op zich laat wachten, in ieder geval tot begin volgend jaar.

Bussen en zelfs een fiets-voetveer werden ingezet om gestrande reizigers alsnog naar de andere kant van het Scheur tussen Maassluis en Rozenburg te krijgen toen deze veer niet voer. Foto Wikimedia / Kees Torn

Al sinds oktober vorig jaar vaart er geen pont voor auto’s meer over het water tussen Maassluis en Rozenburg. Het autoveer moest vanwege technische problemen uit de vaart worden genomen en ligt nog altijd op een werf. De exploitant van de veelgebruikte veerdienst in Zuid-Holland ging eind mei failliet. Sindsdien bood de provincie een tijdelijke dienstverlening aan via bussen en een fiets-voetveer van de Rotterdamse roeiers.

Begin juli gingen de Provinciale Staten akkoord met een tijdelijke exploitatieovereenkomst met Damen. Dit maritieme bedrijf neemt de veerdienst over en wil de kapotte Blankenburg-veerpont (die geschikt is voor auto’s) uit de failliete boedel kopen en opknappen. Daar kreeg Damen 1 miljoen euro voor van de provincie.

Damen heeft echter nog altijd geen akkoord bereikt met de curator. Volgens een woordvoerder van het bedrijf duurt het na aankoop ook nog zo’n vier maanden tot de pont bedrijfsklaar is gemaakt. De provincie dacht in eerste instantie dat de Blankenburg na de zomervakantie wel zou kunnen gaan varen, maar dat wordt op z’n vroegst pas begin volgend jaar.

Autoveer Maassluis-Rozenburg komt later, oversteek langer gratis | Schuttevaer.nl
begin volgend jaar

Autoveer Maassluis-Rozenburg komt later, oversteek langer gratis

Reizigers kunnen ook in september gratis gebruikmaken van de veerpont tussen Maassluis en Rozenburg. Het was de bedoeling dat het fiets-voetveer dat nu over Het Scheur vaart vanaf 1 september weer een betaalde dienst zou zijn, maar het gebruik hiervan blijft een maand langer gratis. De provincie Zuid-Holland en exploitant Damen nemen wat langer de tijd om het systeem voor abonnementen en kortingsproducten goed in te richten. Tegenvaller voor de reizigers is dat de terugkeer van een autoveer langer op zich laat wachten, in ieder geval tot begin volgend jaar.

Bussen en zelfs een fiets-voetveer werden ingezet om gestrande reizigers alsnog naar de andere kant van het Scheur tussen Maassluis en Rozenburg te krijgen toen deze veer niet voer. Foto Wikimedia / Kees Torn

Al sinds oktober vorig jaar vaart er geen pont voor auto’s meer over het water tussen Maassluis en Rozenburg. Het autoveer moest vanwege technische problemen uit de vaart worden genomen en ligt nog altijd op een werf. De exploitant van de veelgebruikte veerdienst in Zuid-Holland ging eind mei failliet. Sindsdien bood de provincie een tijdelijke dienstverlening aan via bussen en een fiets-voetveer van de Rotterdamse roeiers.

Begin juli gingen de Provinciale Staten akkoord met een tijdelijke exploitatieovereenkomst met Damen. Dit maritieme bedrijf neemt de veerdienst over en wil de kapotte Blankenburg-veerpont (die geschikt is voor auto’s) uit de failliete boedel kopen en opknappen. Daar kreeg Damen 1 miljoen euro voor van de provincie.

Damen heeft echter nog altijd geen akkoord bereikt met de curator. Volgens een woordvoerder van het bedrijf duurt het na aankoop ook nog zo’n vier maanden tot de pont bedrijfsklaar is gemaakt. De provincie dacht in eerste instantie dat de Blankenburg na de zomervakantie wel zou kunnen gaan varen, maar dat wordt op z’n vroegst pas begin volgend jaar.