Harbers

Fremantle Highway gaat definitief naar Eemshaven

De Fremantle Highway wordt naar de Eemshaven gesleept. Na overleg met alle betrokken partijen heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat dat besloten, meldt Rijkswaterstaat.

Het schip, waar nog steeds brand woedt, kwam rond 11.30 uur aan op de tijdelijke plek. Rijkswaterstaat

Volgens het vertrek- en aankomstschema van Groningen Seaports, waar de haven onder valt, komt het schip donderdag om 13.00 uur in de haven aan. Daarna duurt het nog zo’n een tot twee uur voordat het in de haven kan aanleggen, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat (RWS). De exacte aankomsttijd is sterk afhankelijk van weer, stroming en getij.

Momenteel ligt de Fremantle Highway op zo’n 16 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog en Ameland. Eerder op woensdag zei een woordvoerder van Groningen Seaports dat de Eemshaven de meest logische optie was om het schip naartoe te slepen.

Fremantle Highway gaat definitief naar Eemshaven | Schuttevaer.nl
Harbers

Fremantle Highway gaat definitief naar Eemshaven

De Fremantle Highway wordt naar de Eemshaven gesleept. Na overleg met alle betrokken partijen heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat dat besloten, meldt Rijkswaterstaat.

Het schip, waar nog steeds brand woedt, kwam rond 11.30 uur aan op de tijdelijke plek. Rijkswaterstaat

Volgens het vertrek- en aankomstschema van Groningen Seaports, waar de haven onder valt, komt het schip donderdag om 13.00 uur in de haven aan. Daarna duurt het nog zo’n een tot twee uur voordat het in de haven kan aanleggen, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat (RWS). De exacte aankomsttijd is sterk afhankelijk van weer, stroming en getij.

Momenteel ligt de Fremantle Highway op zo’n 16 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog en Ameland. Eerder op woensdag zei een woordvoerder van Groningen Seaports dat de Eemshaven de meest logische optie was om het schip naartoe te slepen.