Dolderman

Hoe kunnen de Drechtsteden inspelen op de vergroening van de scheepvaart?

In steden als Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zijn honderden binnenvaartondernemers, maritieme toeleveranciers en scheepswerven gevestigd. Smart Delta Drechtsteden is het maritieme samenwerkingsverband van deze steden. Centrale vraag binnen de Drechtsteden is: hoe kunnen deze bedrijven inspelen op de vergroening van de scheepvaart? In Studio Schuttevaer vertelt wethouder Maarten Burggraaf (Dordrecht, Economische Zaken) hoe de gemeente actief heeft geholpen om Dolderman aan een prachtige nieuwe locatie te helpen en legt Pieter Boersma van Smart Delta Drechtsteden uit hoe gezamenlijke retrofits van schepen de binnenvaart en de Drechtsteden vooruit kunnen helpen.

Hoe kunnen gezamenlijke retrofits van schepen de binnenvaart en de Drechtsteden vooruit helpen. Studio Schuttevaer

Met name dat laatste idee is gedurfd en vereist veel samenwerking, zo legt Boersma uit. Hoofdredacteur René Quist gaat in gesprek met Maarten Burggraaf en Pieter Boersma.

De Drechtsteden in Zuid-Holland zijn met recht het kloppende hart van de Nederlandse binnenvaart te noemen. ‘En dat willen uiteraard zo houden’, zeggen de twee.

Hoe kunnen de Drechtsteden inspelen op de vergroening van de scheepvaart? | Schuttevaer.nl
Dolderman

Hoe kunnen de Drechtsteden inspelen op de vergroening van de scheepvaart?

In steden als Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zijn honderden binnenvaartondernemers, maritieme toeleveranciers en scheepswerven gevestigd. Smart Delta Drechtsteden is het maritieme samenwerkingsverband van deze steden. Centrale vraag binnen de Drechtsteden is: hoe kunnen deze bedrijven inspelen op de vergroening van de scheepvaart? In Studio Schuttevaer vertelt wethouder Maarten Burggraaf (Dordrecht, Economische Zaken) hoe de gemeente actief heeft geholpen om Dolderman aan een prachtige nieuwe locatie te helpen en legt Pieter Boersma van Smart Delta Drechtsteden uit hoe gezamenlijke retrofits van schepen de binnenvaart en de Drechtsteden vooruit kunnen helpen.

Hoe kunnen gezamenlijke retrofits van schepen de binnenvaart en de Drechtsteden vooruit helpen. Studio Schuttevaer

Met name dat laatste idee is gedurfd en vereist veel samenwerking, zo legt Boersma uit. Hoofdredacteur René Quist gaat in gesprek met Maarten Burggraaf en Pieter Boersma.

De Drechtsteden in Zuid-Holland zijn met recht het kloppende hart van de Nederlandse binnenvaart te noemen. ‘En dat willen uiteraard zo houden’, zeggen de twee.