boothuis

KNRM Scheveningen opent nieuw reddingstation

Het KNRM reddingstation Scheveningen heeft op vrijdag 23 juni officieel haar nieuwe boothuis in gebruik genomen. Het nieuwe reddingstation, gelegen aan de Eerste Haven, bevindt zich voor het eerst direct naast de ligplaats van de reddingboten. Daarnaast is er een speciaal ponton gebouwd waar de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en Beluga aangemeerd liggen.

Het nieuwe boothuis werd feestelijk geopend.
Het nieuwe boothuis werd feestelijk geopend. Foto Arie van Dijk / KNRM

De ontwikkeling van het reddingstation werd grotendeels mogelijk gemaakt door schenkingen van de stichting Familie Klem-La Brijn. Renée La Brijn, voormalig interieurontwerper, heeft vrijwillig geholpen bij het inrichtingsplan van het reddingstation. Als blijk van dank heeft de bemanning haar een 3D-print van het nieuwe boothuis overhandigd tijdens de officiële opening op vrijdag. Het boothuis is vernoemd naar Alida La Brijn, de oudtante van Renée La Brijn en erflaatster van de stichting.

Daarnaast heeft Stichting Van der Toorn een financiële bijdrage geleverd aan het boothuis. Het bemanningsverblijf draagt de naam ‘Bas van der Toorn’ ter nagedachtenis aan het voormalig plaatselijk commissielid dat in 2016 overleed. Het reddingstation is compleet gemaakt door bijdragen van lokale sponsoren en de gemeente Den Haag, die ervoor heeft gezorgd dat de KNRM haar reddingswerk vanuit deze centrale en zichtbare plek kan uitvoeren.

Het KNRM reddingstation Scheveningen is een hechte groep bestaande uit vrijwillige redders, een beroepsschipper en de plaatselijke commissie. Gemiddeld voeren zij jaarlijks 150 reddings- en hulpverleningsacties uit, waardoor het een van de drukste reddingstations van de KNRM is.

Lees ook:

KNRM viert een jaar lang 200-jarig bestaan

KNRM reddingstation Den Oever verwelkomt nieuwe reddingboot Op Dreef

KNRM Scheveningen opent nieuw reddingstation | Schuttevaer.nl
boothuis

KNRM Scheveningen opent nieuw reddingstation

Het KNRM reddingstation Scheveningen heeft op vrijdag 23 juni officieel haar nieuwe boothuis in gebruik genomen. Het nieuwe reddingstation, gelegen aan de Eerste Haven, bevindt zich voor het eerst direct naast de ligplaats van de reddingboten. Daarnaast is er een speciaal ponton gebouwd waar de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en Beluga aangemeerd liggen.

Het nieuwe boothuis werd feestelijk geopend.
Het nieuwe boothuis werd feestelijk geopend. Foto Arie van Dijk / KNRM

De ontwikkeling van het reddingstation werd grotendeels mogelijk gemaakt door schenkingen van de stichting Familie Klem-La Brijn. Renée La Brijn, voormalig interieurontwerper, heeft vrijwillig geholpen bij het inrichtingsplan van het reddingstation. Als blijk van dank heeft de bemanning haar een 3D-print van het nieuwe boothuis overhandigd tijdens de officiële opening op vrijdag. Het boothuis is vernoemd naar Alida La Brijn, de oudtante van Renée La Brijn en erflaatster van de stichting.

Daarnaast heeft Stichting Van der Toorn een financiële bijdrage geleverd aan het boothuis. Het bemanningsverblijf draagt de naam ‘Bas van der Toorn’ ter nagedachtenis aan het voormalig plaatselijk commissielid dat in 2016 overleed. Het reddingstation is compleet gemaakt door bijdragen van lokale sponsoren en de gemeente Den Haag, die ervoor heeft gezorgd dat de KNRM haar reddingswerk vanuit deze centrale en zichtbare plek kan uitvoeren.

Het KNRM reddingstation Scheveningen is een hechte groep bestaande uit vrijwillige redders, een beroepsschipper en de plaatselijke commissie. Gemiddeld voeren zij jaarlijks 150 reddings- en hulpverleningsacties uit, waardoor het een van de drukste reddingstations van de KNRM is.

Lees ook:

KNRM viert een jaar lang 200-jarig bestaan

KNRM reddingstation Den Oever verwelkomt nieuwe reddingboot Op Dreef