Van zeebodem naar Maastunnelpark

Kunstwerk Welland siert Maastunnelpark in Rotterdam

Rotterdam heeft er een nieuw kunstwerk bij. Op het grasveld voor het Charloisse Hoofd, tussen de Hoge Maas en het Maastunnelgebouw, staat het abstracte sculptuur Welland van de Utrechtse kunstenaar Ruud Kuijer.

Het kunstwerk bestaat uit drie delen die uit de oorspronkelijke constructie zijn gesneden.
Het kunstwerk bestaat uit drie delen die uit de oorspronkelijke constructie zijn gesneden. Foto Ruud Kuijer

Het kunstwerk, gesponsord door Boskalis Nederland, is geïnspireerd op de piramidevormige constructie van een door Boskalis geborgen boorputafsluiter van een uitgediend Noordzeegasveld. Het bestaat uit drie delen die uit de oorspronkelijke constructie zijn gesneden en op betonnen sokkels zijn geplaatst. Kuijer ziet het werk als eerbetoon aan de relatie van Rotterdam met olie en gas, die de welvaart van Nederland hebben mogelijk gemaakt.

Het kunstwerk wordt woensdag 21 juni onthuld door de Rotterdamse wethouder Said Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Evenementen.

Lees ook:

Bonn & Mees takelt 90 ton zwaar deel van kunstwerk Tornado museum FENIX in

Boskalis baggert haven nieuwe stad Saoedi-Arabië

Kunstwerk Welland siert Maastunnelpark in Rotterdam | Schuttevaer.nl
Van zeebodem naar Maastunnelpark

Kunstwerk Welland siert Maastunnelpark in Rotterdam

Rotterdam heeft er een nieuw kunstwerk bij. Op het grasveld voor het Charloisse Hoofd, tussen de Hoge Maas en het Maastunnelgebouw, staat het abstracte sculptuur Welland van de Utrechtse kunstenaar Ruud Kuijer.

Het kunstwerk bestaat uit drie delen die uit de oorspronkelijke constructie zijn gesneden.
Het kunstwerk bestaat uit drie delen die uit de oorspronkelijke constructie zijn gesneden. Foto Ruud Kuijer

Het kunstwerk, gesponsord door Boskalis Nederland, is geïnspireerd op de piramidevormige constructie van een door Boskalis geborgen boorputafsluiter van een uitgediend Noordzeegasveld. Het bestaat uit drie delen die uit de oorspronkelijke constructie zijn gesneden en op betonnen sokkels zijn geplaatst. Kuijer ziet het werk als eerbetoon aan de relatie van Rotterdam met olie en gas, die de welvaart van Nederland hebben mogelijk gemaakt.

Het kunstwerk wordt woensdag 21 juni onthuld door de Rotterdamse wethouder Said Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Evenementen.

Lees ook:

Bonn & Mees takelt 90 ton zwaar deel van kunstwerk Tornado museum FENIX in

Boskalis baggert haven nieuwe stad Saoedi-Arabië