Mistig?

Stuurhut Duits vrachtschip vernield door aanvaring brug Prinses Margrietkanaal

Een Duits vrachtschip heeft dinsdagavond 20 december de brug bij het Friese Stroobos over het Prinses Margrietkanaal geramd. Daarbij raakte de stuurhut en de roef zwaar beschadigd. De aanvaring gebeurde rond 20:20 uur ’s avonds.

Aanvaring tussen binnenvaartschip en brug van Stroobos over Prinses Margrietkanaal; veel schade
De oorzaak van de aanvaring is vooralsnog onbekend. Wel was het mistig op dinsdagavond. Foto Noordernieuws

De binnenvaartschipper en zijn bemanning raakten bij de aanvaring niet gewond. Het schip ligt veilig op enkele honderden meters van de brug afgemeerd. Met duikers en een kraan zijn delen van het stuurhut van het schip uit het kanaal gehaald. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zat ‘de schrik zit er goed in bij de bemanning en het bedieningspersoneel’

De brug van Stroobos is fors beschadigd geraakt door de aanvaring en zal enige tijd buiten gebruik zijn. Volgens een politiewoordvoerder is de brug ‘helemaal ontzet’. De brug kon uren niet gebruikt worden door weg- en scheepvaartverkeer. ‘De brug moest eerst worden geïnspecteerd’, aldus Rijkswaterstaat.

De vaarweg is woensdagochtend rond 07.45 uur weer vrijgegeven. De oorzaak van de aanvaring is vooralsnog onbekend. Het was wel mistig dinsdagavond.

Lees ook:

Brand op schip in sluis Hansweert

Brandweer vindt bij toeval auto met stoffelijk overschot in Main-Donaukanaal