Vrees

Schip bij Hongkong breekt in tweeën, 27 crewleden vermist

Tientallen crewleden worden vermist nadat een schip zaterdagochtend (lokale tijd) in tweeën brak in de Zuid-Chinese Zee bij de kust van Hongkong. Volgens de autoriteiten was de schipbreuk het gevolg van zware weersomstandigheden door de tropische storm Chaba. Voor hun lot wordt gevreesd.

Tientallen crewleden worden vermist nadat een schip zaterdagochtend (lokale tijd) in tweeën brak in de Zuid-Chinese Zee bij de kust van Hongkong. Fotoi Kustwacht Hongkong
Tientallen crewleden worden vermist nadat een schip zaterdagochtend (lokale tijd) in tweeën brak in de Zuid-Chinese Zee bij de kust van Hongkong. Fotoi Kustwacht Hongkong

Aan boord van het schip van een ingenieursbedrijf waren dertig mensen. Reddingswerkers hebben drie crewleden per helikopter kunnen redden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Naar de overige slachtoffers wordt nog gezocht. Volgens de reddingswerkers is de zoektocht moeilijk door het slechte weer. Op de locatie waar het schip verging, zo’n 300 kilometer ten zuidwesten van Hongkong, zijn zaterdag windstoten van 144 kilometer per uur en golven tot 10 meter hoog gemeten. Hongkong zette negen vliegtuigen in om te zoeken naar overlevenden.

De tropische storm Chaba zorgt ook voor hevige regenval en harde windstoten in Hongkong zelf. Het openbaar vervoer wordt beperkt en veel bedrijven hebben hun deuren gesloten. Een museum dat zaterdag zou openen ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van de soevereiniteitsoverdracht van Hongkong aan China, blijft vanwege de storm dicht.