Beneden-Merwede

Politie onderzoekt overvaring motorbootje

De politie is nog bezig met het onderzoek naar wat er zondagmiddag precies gebeurd is op de Beneden-Merwede ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. Daar werd rond 14 uur een bootje met buitenboordmotor overvaren door een binnenvaartschip.

De Zeehavenpolitie onderzoekt de zaak. (Foto politie)
De Zeehavenpolitie onderzoekt de zaak. (Foto politie)

De twee opvarenden van het bootje kwamen in het water terecht. Het gaat om een man van 27 en een vrouw van 19 uit Hardinxveld. Ze konden snel door de opvarenden van een ander bootje uit het water worden gehaald. De vrouw is zelf naar een ziekenhuis gegaan voor controle. De politie heeft na het ongeval met hen gesproken. Het betrokken schip is na de overvaring enige tijd stilgelegd voor een gesprek met de schipper. Hij zou niets hebben gemerktvan de overvaring. De politie heeft onder meer de vaargegevens van het schip opgevraagd. Dit zal meer informatie moeten opleveren voor het onderzoek naar de toedracht, zegt de politie. Er is nog geen proces-verbaal opgemaakt.

Waarschuwing

De hulpdiensten rukten zondagmiddag in grote getale uit naar de plek van het incident. Naar aanleiding van de overvaring waarschuwt de politie mensen die van plan zijn het water op te gaan nog eens extra voorzichtig te zijn: ‘Wees je bewust van je kwetsbaarheid. Vaar zoveel mogelijk stuurboord wal (rechts), en houd je aan de vaarregels. Het is belangrijk om niet alleen goed vooruit te kijken, maar zeker ook achteruit, omdat grote schepen je gemakkelijk over het hoofd kunnen zien, aldus de politie.

Lees ook:

Schipper beklemd onder dak stuurhut

Schipper beunschip Leeuwarden onwel geworden en overgebracht naar ziekenhuis

Politie onderzoekt overvaring motorbootje | Schuttevaer.nl
Beneden-Merwede

Politie onderzoekt overvaring motorbootje

De politie is nog bezig met het onderzoek naar wat er zondagmiddag precies gebeurd is op de Beneden-Merwede ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. Daar werd rond 14 uur een bootje met buitenboordmotor overvaren door een binnenvaartschip.

De Zeehavenpolitie onderzoekt de zaak. (Foto politie)
De Zeehavenpolitie onderzoekt de zaak. (Foto politie)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer