Reddingsvest

Rijkswaterstaat wil automatisch vliegende drones boven vaarwegen

Rijkswaterstaat wil op strategische plekken langs de vaarwegen in Nederland kisten plaatsen met daarin automatisch vliegende drones. Die drones zijn met een druk op de knop vanuit de Verkeerspost Nijmegen te activeren als er iets op het water gebeurt. Ze versturen beelden van het incident naar de verkeersleiders. Dat kan soms van levensbelang zijn, aldus een woordvoerder.

Drone rijkswaterstaat

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rijkswaterstaat wil automatisch vliegende drones boven vaarwegen | Schuttevaer.nl
Reddingsvest

Rijkswaterstaat wil automatisch vliegende drones boven vaarwegen

Rijkswaterstaat wil op strategische plekken langs de vaarwegen in Nederland kisten plaatsen met daarin automatisch vliegende drones. Die drones zijn met een druk op de knop vanuit de Verkeerspost Nijmegen te activeren als er iets op het water gebeurt. Ze versturen beelden van het incident naar de verkeersleiders. Dat kan soms van levensbelang zijn, aldus een woordvoerder.

Drone rijkswaterstaat

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer