Boogbrug Vianen wordt geleidelijk ‘opgegeten’

Het verwijderen van de Boogbrug over de Lek bij Vianen lukte onlangs met enige vertraging. Maar wat gebeurt er nu verder met dit object? Daarover sprak Infrasite met Jorn Vermeer van DDM, het bedrijf dat binnen dit project de demontage voor zijn rekening neemt.

Lees op Infrasite een uitgebreid interview over het in stukken snijden van de boogbrug. (Foto Rijkswaterstaat)
Lees op Infrasite een uitgebreid interview over het in stukken snijden van de boogbrug. (Foto Rijkswaterstaat)

De Boogbrug Vianen was door de komst van twee nieuwe Lekbruggen overbodig geworden. Het verwijderen en demonteren werd door Rijkswaterstaat gegund aan de combinatie KWS, Volker Engineering Structures (VES) en DDM. Het wegvaren van de brug liep onlangs enige vertraging op nadat een lierkabel beschadigd raakte. Dit kwam waarschijnlijk door het grote stuk staal dat niet veel later nabij de brug uit de Lek werd gevist.

Lees het volledige artikel op Infrasite.nl

Lees ook:

Boogbrug Vianen nu wel succesvol verwijderd

Groot stuk staal mogelijk boosdoener verwijdering Boogbrug Vianen