Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Inwoners Leimuiden eisen brugwachter terug

LEIMUIDEN

Lange files van auto’s met draaiende motoren, die telkens meer dan 10 minuten moeten wachten wanneer een schip voorbij komt. Volgens inwoners van Leimuiden is dat volledig te wijten aan de afstandbediening op de Leimuiderbrug. Ze stuurden een boze brief aan Provinciale Staten in Noord-Holland. ‘De brugwachter moet in ere worden hersteld.’

1 / 1
De Leimuiderbrug in de Ringvaart van de Haarlemmermeer is eerder dit jaar aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard. Dat levert volgens omwonenden vooral lange files op. (Foto Wikimedia)

De Leimuiderbrug in de Ringvaart van de Haarlemmermeer is eerder dit jaar aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard. Dat levert volgens omwonenden vooral lange files op. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties (3)
 • 4498985210

  L.S.
  Het is bekend wat afstandsbediening kost/oplevert. Na de eerste automatisering omgeving Tilburg is er jaren geleden na evaluatie een keurig rapport verschenen
  over de kosten/baten. De eindconclusie was na de kosten van ombouw,moet er 10 jaar storingsvrij gedraaid worden om op 0 te komen, dan begint de winst. Kent u een
  automatiseringssysteem dat 10 jaar storingsvrij werkt? Ik niet. Waarschijnlijk[zeker weten] is het rapport in een diepe lade gestopt om er nooit meer in te kijken,uitkomst ongewenst ,dus niet interessant voor beleidsmakers. De zgn. moderniserings “show must go on” desnoods “to the bottom” Het is niet het enige rapport wat in een diepe
  lade [bewust] verdwijnt. Het past niet in een “neo-liberaal theater”.
  Goede vaart toegewenst.

 • elzinga

  He he eindelijk

 • Seuter

  Hier eindelijk eens wat prijzen voor het ‘ombouwen’ van een brug voor afstandsbediening. Ik heb er nooit in geloofd dat het voordeliger is. Veel vaker storingen, veel meer apparatuur nodig (aanschaf + af en toe vervangen/repareren).
  Ook extra marifoonantennes langs de route, omdat je anders de centrale bediening niet kunt bereiken.
  Kost het ombouwen van een brug tussen de 0,7 en 1,7 miljoen euro, dan is dat gemiddeld 1,2 miljoen per brug. Wat verdient een brugwachter? Volgens mij kan die daar heel wat jaartjes voor zitten, een jaar of 20? Bovendien kan de helft van z’n loon al betaald worden van de extra monteurskosten die regelmatig nodig zijn voor storingen die je niet gehad zou hebben als hij niet op afstand bediend werd.
  Ga terug naar in elk bedieningshok een man, vrouw, genderneutrale, transgender of wat dan ook (wel voor allemaal een apart toilet natuurlijk).

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook