Nijmegen wil zware industrie uit Kanaalhavens verbannen

De gemeenteraad van Nijmegen wil dat de zware industrie verdwijnt uit de Nijmeegse Kanaalhavens. Die zou te dicht bij de woningen in Nijmegen West en Weurt liggen en al lange tijd leiden tot zorgen bij omwonenden.

Zelfs als de bedrijven in de Nijmeegse Kanaalhavens zich aan de landelijke normen houden, betekent dit volgens de Nijmeegse gemeenteraad nog niet dat dit geen gezondheidsrisico's oplevert. (Illustratie Google Maps)
Zelfs als de bedrijven in de Nijmeegse Kanaalhavens zich aan de landelijke normen houden, betekent dit volgens de Nijmeegse gemeenteraad nog niet dat dit geen gezondheidsrisico's oplevert. (Illustratie Google Maps)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nijmegen wil zware industrie uit Kanaalhavens verbannen | Schuttevaer.nl

Nijmegen wil zware industrie uit Kanaalhavens verbannen

De gemeenteraad van Nijmegen wil dat de zware industrie verdwijnt uit de Nijmeegse Kanaalhavens. Die zou te dicht bij de woningen in Nijmegen West en Weurt liggen en al lange tijd leiden tot zorgen bij omwonenden.

Zelfs als de bedrijven in de Nijmeegse Kanaalhavens zich aan de landelijke normen houden, betekent dit volgens de Nijmeegse gemeenteraad nog niet dat dit geen gezondheidsrisico's oplevert. (Illustratie Google Maps)
Zelfs als de bedrijven in de Nijmeegse Kanaalhavens zich aan de landelijke normen houden, betekent dit volgens de Nijmeegse gemeenteraad nog niet dat dit geen gezondheidsrisico's oplevert. (Illustratie Google Maps)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer