Grootste containerschip ter wereld Ever Ace in Rotterdam aangekomen

Tijdens de Wereldhavendagen op zaterdag 4 september omstreeks 16.00 uur arriveerde het grootste schip ter wereld Ever Ace bij Hutchison Ports ECT Rotterdam aan ECT Delta terminal (zuidzijde) in de Amazonehaven. Het is de eerste maal dat dit schip de Rotterdamse haven aandoet. Het werd in juli opgeleverd door Samsung Heavy Industries in Zuid-Korea.

Aankomst Ever Ace in Rotterdam
Aankomst Ever Ace in Rotterdam. Foto Paul Martens/Havenbedrijf Rotterdam

Het schip met een lengte van 400 m en een breedte van 61 m heeft een capaciteit van 23.992 TEU. Dat zijn 28 twintigvoetcontainers meer dan HMM Algeciras dat op 20 juni 2020 in Rotterdam arriveerde. Het is daarmee het grootste containerschip ter wereld.

Voor deze speciale gelegenheid is Ever Ace aan de buitenkant geheel beladen met de grasgroene containers van rederij Evergreen; een bijzonder gezicht.

Lees ook:

Aankomst grootste containerschip ter wereld ‘Ever Ace’ live te volgen

Als ik 10 jaar geleden had gezegd dat er schepen van deze grootte zouden gaan varen, was ik waarschijnlijk met een busje afgevoerd.

Grootste containerschip ter wereld Ever Ace in Rotterdam aangekomen | Schuttevaer.nl

Grootste containerschip ter wereld Ever Ace in Rotterdam aangekomen

Tijdens de Wereldhavendagen op zaterdag 4 september omstreeks 16.00 uur arriveerde het grootste schip ter wereld Ever Ace bij Hutchison Ports ECT Rotterdam aan ECT Delta terminal (zuidzijde) in de Amazonehaven. Het is de eerste maal dat dit schip de Rotterdamse haven aandoet. Het werd in juli opgeleverd door Samsung Heavy Industries in Zuid-Korea.

Aankomst Ever Ace in Rotterdam
Aankomst Ever Ace in Rotterdam. Foto Paul Martens/Havenbedrijf Rotterdam

Het schip met een lengte van 400 m en een breedte van 61 m heeft een capaciteit van 23.992 TEU. Dat zijn 28 twintigvoetcontainers meer dan HMM Algeciras dat op 20 juni 2020 in Rotterdam arriveerde. Het is daarmee het grootste containerschip ter wereld.

Voor deze speciale gelegenheid is Ever Ace aan de buitenkant geheel beladen met de grasgroene containers van rederij Evergreen; een bijzonder gezicht.

Lees ook:

Aankomst grootste containerschip ter wereld ‘Ever Ace’ live te volgen

Als ik 10 jaar geleden had gezegd dat er schepen van deze grootte zouden gaan varen, was ik waarschijnlijk met een busje afgevoerd.