Wekenlange begeleiding Urkervaart door Michiel de Ruyterbrug

Door de bouw van de Michiel de Ruyterbrug bij Urk wordt vanaf week 38, ofwel 20 september, de scheepvaart op de Urkervaart begeleid. Dit zal duren tot januari 2022.

Het ontwerp van de Michiel de Ruyterbrug is van ipv Delft. (Foto ipv Delft)
Het ontwerp van de Michiel de Ruyterbrug is van ipv Delft. (Foto ipv Delft)

De bouw van de nieuwe brug start op 30 augustus 2021. Vanaf 20 september zullen schepen door geleidepanelen, seinlampen en een boeienlijn om de werkzaamheden worden geleid. Tot januari worden de schepen begeleid, maar in maart, april en mei van 2022 worden er zelfs enkele stremmingen verwacht. Verdere informatie daarover volgt nog.

ipv Delft

De brug wordt 55 meter lang en 16 meter breed. De brug is ontworpen door ipv Delft. Volgens dit bureau krijgt de brug twee gezichten. Het zuidelijke deel heeft een robuust voorkomen, terwijl het noordelijke deel een lichtere vormgeving heeft. De brug is de verbinding tussen de oude stadskern van Urk en de nieuwbouwwijk Schokkerhoek. De brug zal hier komen.

Lees ook:

Urk krijgt nieuwe ambitieuze scheepswerf

ROC Friese Poort en gemeente Urk bouwen nieuw trainingscentrum