Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Motorstoringen door biobrandstof baart Meldpunt grote zorgen

ZWIJNDRECHT

Bij het Meldpunt Binnenvaart zijn in een halfjaar ruim 20 meldingen binnengekomen over defecte scheepsmotoren na het gebruik van biobrandstof. Dat blijkt uit een tussentijdse rapportage van het meldpunt. Gevreesd wordt voor een forse toename in 2022 wanneer het percentage bijgemengde biobrandstof aanzienlijk stijgt.

1 / 1
De helft van de binnengekomen meldingen bij Meldpunt Binnenvaart had nader onderzoek nodig. (Foto Total)

De helft van de binnengekomen meldingen bij Meldpunt Binnenvaart had nader onderzoek nodig. (Foto Total)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • msprincesslive.nl

  De overheid stelt het milieu boven de veiligheid.
  Dom beleid!

 • dhr dwarsdenker

  En wat levert dis geintje weer op, bedacht door linkse bureautheoretici? Wellicht een heel klein beetje besparing op CO2-uitstoot, want biobrandstoffen geven ook CO2-uitstoot. Daarnaast zullen door minder soepele loop van motoren de asrendementen van die motoren ietsje slechter worden. Tel uit je winst…

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook