Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schipper maakt noodstop voor zwemmers, krijgt als dank stenen op dek

GELSENKIRCHEN

De schipper van een tanker op het Rijn-Hernekanaal heeft zaterdagmiddag een noodstop moeten omdat twee zwemmers voor zijn schip de weg blokkeerden. Hij moest hard achteruitslaan om te voorkomen dat hij de twee zou overvaren. Toen de bemanning de zwemmers daarop aansprak kwam het tot een woordenwisseling, zegt de Wasserschutzpolizei. Meerdere mensen op de kant begonnen zich er mee te bemoeien en gooiden met stenen naar de tanker. (Abonneer u gratis op de nieuwsbrief en lees de laatste editie van Weekblad Schuttevaer hier gratis)

1 / 1
Het Rijn-Hernekanaal. (Foto Wikipedia)

Het Rijn-Hernekanaal. (Foto Wikipedia)

Een matroos kreeg een steen tegen zich aan, maar hij raakte niet gewond. Een zoektocht van de landpolitie uit Essen en Gelsenkirchen naar de daders leverde niets op.

De Wasserschutzpolizei doet verdere naspeuringen en is op zoek naar getuigen. De WSP benadrukt nogmaals dat zwemmen in de kanalen volgens de wet verboden is. Het wordt wel oogluikend toegestaan zolang het scheepvaartverkeer niet gehinderd wordt.

Lees ook:

Gebrek aan communicatie pleziervaart grootste ergernis

[VIDEO] Onbekende man maakt touwen los, hotelschip Arnhem op drift

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook