Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eerste 20.000 prikken voor zeevarenden worden vanaf 15 juni gezet

Rotterdam

De vaccinatie van zeevarenden gaat dinsdag 15 juni van start. Het eerste deel van de in totaal 50.000 vaccins worden gezet in de Rotterdamse, Amsterdamse en Groningse haven als mede in de North Sea Port en op luchthaven Schiphol. Het vaccin is beschikbaar gesteld voor alle zeevarenden, ongeacht nationaliteit, op schepen onder Nederlandse vlag of beheer.

1 / 1
Singapore geeft bij vaccinatie ook voorrang aan zeevarenden. (Foto Singapore Maritime Officers' Union)

Singapore geeft bij vaccinatie ook voorrang aan zeevarenden. (Foto Singapore Maritime Officers' Union)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
  • willemdebruijn

    Het is wel jammer dat de buitenlandse matrozen in de binnenvaart niet mee mogen doen aan deze vaccinatie. En vallen deze mensen tussen wal en schip. Omdat geen Nederlandse zijn krijgen ze van de staat geen vaccinatie. Er wordt vergeten dat sommigen matrozen al lang hier zijn omdat reizen naar hun thuis land niet heel makkelijk gaat en als ze daar zijn eerst 2 weken in quarantaine moeten.
    Ik heb naar veel bellen en van vele kastjes naar de muur gestuurd voor onze matroos voor elkaar gekregen. En mogen we maandag om zijn vaccinatie bij het Leger des Heils.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook