Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zandproducent Dekker Groep mikt op waterstof-olie als CO2-vrije brandstof

IJZENDOORN

Twee start ups en een ruim 100 jaar oud familiebedrijf willen de binnenvaart vergroenen door schepen te laten varen op waterstof-olie. SolarDuck, Voyex en de Dekker Groep bouwen daarvoor een proefopstelling op de Waal bij IJzendoorn. Met energie van een drijvend zonne-eiland wordt met een electrolyzer waterstof geproduceerd. Die wordt vervolgens aan een olie-achtige vloeistof gekoppeld, zodat het net als gasolie kan worden gebunkerd.

1 / 1
Gert Pomstra (Groepsdirectielid Dekker), Koen Burgers (CEO SolarDuck) en Wiard Leenders (CEO Voyex) gaan samen de productie en het gebruik van waterstof-olie testen. (Foto Dekker Groep)

Gert Pomstra (Groepsdirectielid Dekker), Koen Burgers (CEO SolarDuck) en Wiard Leenders (CEO Voyex) gaan samen de productie en het gebruik van waterstof-olie testen. (Foto Dekker Groep)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • J.Teunisse

    Hoeveel ton er per 24 uur geproduceerd wordt?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook