Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schipper opnieuw in de fout op Oosterschelde

WEMELDINGE

De politie heeft zondag 25 april op de Oosterschelde een binnenvaartschipper en de scheepseigenaar beboet voor een reeks zaken die niet op orde waren. Bij een eerdere controle waren ook al overtredingen geconstateerd.

1 / 1
(Foto Landelijke Eenheid Zuidwest)

(Foto Landelijke Eenheid Zuidwest)

Agenten van de Landelijke Eenheid Zuidwest kwamen het schip tegen tijdens een surveillance en besloten het te controleren op naleving van de Binnenvaartwet. Tijdens een vorige controle waren bij het bewuste schip verschillend zaken niet in orde. ‘Ook deze keer bleken de schipper en de scheepseigenaar in overtreding’, aldus de politie in een politiebericht. ‘Het schip voer onderbemand, de registratie van de vaar- en rusttijden klopte niet, de veiligheidsmiddelen waren niet inzetbaar, er was een brandgevaarlijke situatie in de machinekamer en de brandblussers bleken al maanden uit de keuring te zijn.

Tegen de schipper en de scheepseigenaar werden boeterapporten opgemaakt. De schipper mocht zijn reis pas vervolgen nadat voldoende aanvullende bemanning aan boord was gekomen. ‘Wel zo eerlijk tegenover de ondernemer die zijn zaken wel voor elkaar heeft’, aldus de politie.

Lees ook:

Twee doden en twee gewonden op motorjacht in Bolsward

Weer sluit brug te vroeg en beschadigt schip Maria Jeanet

(HVZeeland)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook