Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Ontgassingsverbod weer een stap dichterbij

STRAATSBURG

Duitsland heeft deze week de wijziging van het Verdrag inzake de inzameling, opslag en ontvangst van afval geproduceerd tijdens de vaart op de Rijn en binnenwateren (CDNI) ondertekend. Hiermee is het verbod op het ontgassen in de binnenvaart weer een stap dichterbij gekomen. Secretaris-generaal Bruno Georges van de CCR spreekt van een belangrijke stap tot de bescherming van de luchtkwaliteit.

1 / 1
Ontgassingsinstallatie op het terrein van Mariflex. (Foto Robin van den Bovenkamp)

Ontgassingsinstallatie op het terrein van Mariflex. (Foto Robin van den Bovenkamp)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Hans Heynen

    Dit speelt al 20 jaar en nog is het niet rond. In 2005 had tankvaartondernemer Hens van Buren al een ontgassingsinstallatie ontwikkeld. inmiddels zijn we al zeker 20 Belgische regeringen verder. https://www.schuttevaer.nl/nieuws/techniek/2009/05/16/superkoeler-maakt-ontgassen-overbodig/
    https://www.schuttevaer.nl/nieuws/havens-en-vaarwegen/2013/09/13/mobiele-ontgassingsunit-klaar-voor-ontgassingsverbod/
    https://www.schuttevaer.nl/nieuws/vervoermarkt/2014/01/29/ontgassen-na-juni-2014-verboden/

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook